13 Γάτες με περίεργο τρίχωμα! – Αστείες εικόνες που δεν έχετε ξαναδεί , Φροντίδα τριχώματος

by Έφη Αθανασίου
περίεργο τρίχωμα γάτας

Οι γάτες είναι αξιολάτρευτα τετράποδα τα οποία εκτός από τη χάρη και την ομορφιά τους, έχουν κοφτερό μυαλό και παιχνιδιάρικη διάθεση.

Εκτός από τα μάτια τους, το τρίχωμα τους είναι αυτό που τις κάνει αξιολάτρευτες, με αποτέλεσμα να τραβάνε όλη την προσοχή επάνω τους. Στην λίστα που ακολουθεί συγκέντρωσα μερικές γατούλες με αστείο σχέδιο στο τρίχωμα τους που δεν έχεις ξανά δει παρόμοιο.

13 αστείες φωτογραφίες με γάτες που έχουν περίεργο τρίχωμα

Ο Ζορό σε γάτα. Πραγματικά είναι σαν να φοράει μάσκα, έχει και αυτό το κίτρινο χρώμα στα μάτια, δεν το λες και ότι πιο συνηθισμένο!

Ωχ, το βλέπεις και εσύ το μαύρο καπελάκι στο κεφάλι του; Μα τι λόρδος…

Καλά ναι οκ, είναι γνωστό πως τα γατάκια έχουν μουστάκι, αλλά όχι και τέτοιου είδους. Τσιγκελωτό παλιάς εποχής, δεν μοιάζει καν με των Κρητικών!

Μακράν από τα καλύτερα σχέδια που έχω δει. Μια μαύρη γάτα επάνω σε μια άσπρη. Αγγίζει την τελειότητα, δεν συμφωνείς;;

Ωχ μωρέ, τι θλιμμένη φατσούλα είναι αυτή; Κοίτα να δεις ένα διαφορετικό χρώμα στην γούνα τους τι μηνύματα μπορεί να περάσει.

Χίτλερ εσύ; Από την μία το μουστακάκι, από την άλλη το μαύρο μαλλί και όλα αυτά με ένα αυστηρό βλέμμα. Λες να επανήλθε ο Χίτλερ με τη μορφή γάτας; Εγώ φοβήθηκα πάντως…

Μα δεν είναι σαν να έχει φορέσει στέκα με αυτιά γάτας; Απίστευτη φάτσα.

Να και το ιδανικό δώρο για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Δεν συναντάς και εύκολα γατάκι με μια καρδιά στην γούνα του!

Ορίστε κι άλλο μουστάκι με τα αντίστροφα χρώματα τώρα. Καλοσχηματισμένο όμως, δεν μπορείς να πεις.

Πριν είχε γάτα επάνω της η άλλη, αυτή τώρα έχει μια μαϊμού να την αγκαλιάζει. Όπως την βρίσκει ο καθένας!

Έλα κόψε την πλάκα. Με την πρώτη ματιά νόμιζα πως ήταν ένα μωρό πάντα, αλλά αμ δε!

Άλλο αγαπησιάρικο από εκεί, μόνο που αυτή τη φορά η καρδούλα είναι στην μύτη από το γατάκι. Ακόμη πιο γλυκό…

Εντάξει, αυτή είναι η καλύτερη, έχει δύο πλευρές – δύο προσωπικότητες. Μέχρι και τα μάτια της έχουν διαφορετικό χρώμα. Μα καλά πως γίνεται αυτό; Μισή – μισή μόνο σε κρέπα έχω ακούσει!

Εφαρμόστε τεχνικές βουρτσίσματος ανάλογα με το τρίχωμα της γάτας σας

Περιποίηση τριχώματος: Για κοντό τρίχωμα γάτας

Το εβδομαδιαίο βούρτσισμα είναι αρκετό. Είναι σημαντικό πριν το βούρτσισμα, μπορείτε να κάνετε μαλάξεις στο τρίχωμα αντίθετα προς την φορά των τριχών με ένα γάντι περιποίησης για να απομακρύνετε τις τρίχες που βρίσκονται στο τελογενές στάδιο ανάπτυξης (όπου αντικαθίστανται από νέες και πέφτουν) και να τονώσετε το δέρμα. Καλό θα ήταν να χρησιμοποιήστε μια μαλακή βούρτσα, εάν είναι δυνατό με φυσική μεταξωτή τρίχα, για να αποφύγετε τη φθορά στο τρίχωμα της γάτας.

Περιποίηση τριχώματος: Για μεσαίο τρίχωμα γάτας & γάτες Persian

Ένα ολιγόλεπτο καθημερινό βούρτσισμα θα αποτρέψει το σχηματισμό κόμπων και θα αφαιρέσει τις βρωμιές. Μια μεγάλη μεταλλική χτένα είναι ό,τι καλύτερο γι’ αυτό.

Είναι σημαντικό πάντα να χτενίζετε το γατάκι σας προς τη φορά και μετά αντίθετα από τη φορά που φυτρώνουν οι τρίχες προκειμένου να απομακρύνετε μαλακά τις τρίχες που πέφτουν και τους μικρούς κόμπους. Εάν ένας κόμπος επιμένει, καλύτερα να είστε ήπιοι και υπομονετικοί. Προσοχή: Μην τραβάτε έντονα, γιατί ενδέχεται να αφαιρεθεί μάζα από τρίχες.

Προσοχή με τις χτένες! Οι χτένες εισχωρούν πιο βαθιά στο τρίχωμα γάτας, αυξάνοντας τον κίνδυνο ερεθισμού του δέρματός της. ‘Έτσι μπορεί να προκαλέσετε πόνο στη γάτα σας και να μην θελήσει ποτέ ξανά να την ακουμπήσετε.  Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να επιλέγετε προσεχτικά τη χτένα σας.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr