Φροντίδα γάτας: 4 απλοί τρόποι να κρατήσετε χωρίς μυρωδιές την άμμο της γάτας σας

Ιστορίες Ζώων

Οι γάτες ανήκουν στην ίδια κατηγορία με τον σκύλο, για κάποιους αποτελούν μια συντροφικότητα ή τον καλύτερο τους φίλο, γεγονός που συμβάλλει στην δημιουργία όλο και πιό πολλών πιστών οπαδών της γάτας. Είναι από μόνα τους όντα ανεξάρτητα και η φροντίδα τους απαιτεί διαφορετικό χειρισμό από ότι των σκύλων και βέβαια ζητούν το χάδι και σου δείχνουν την αγάπη τους με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο.

Μόνο αν έχει κανείς μια γατούλα μέσα στο σπίτι μπορεί να νιώσει αυτή την ιδιαίτερη σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στα πανέμορφα αιλουροειδή και τον άνθρωπο. Ωστόσο, πολλοί διστάζουν να προχωρήσουν σε αυτό το βήμα φοβούμενοι τις μυρωδιές και γενικότερα την έλλειψη καθαριότητας που μπορεί να φέρνει μαζί της η άμμος της γάτας, η οποία είναι απαραίτητο να υπάρχει μέσα στο σπίτι, αφού οι γάτες δεν βγαίνουν έξω βόλτα, όπως οι σκύλοι. Σίγουρα υπάρχουν πολλοί τρόποι, για να καθαρίσετε εύκολα, την άμμο της γάτας σας. Πρώτα απ΄όλα πρέπει να επισκεφτείς το πιο κοντινό pet shop της γειτονιάς σου.

Πώς να κρατήσετε χωρίς μυρωδιές την άμμο της γάτας σας

#1 Ανοξείδωτη λεκάνη άμμου

Οι περισσότερες λεκάνες για άμμο είναι φτιαγμένες από πλαστικό, το οποίο έχει μεν το πλεονέκτημα ότι είναι ελαφρύ υλικό και πλένεται εύκολα, όμως από την άλλη απορροφά τις μυρωδιές σαν σφουγγάρι. Σας προτείνουμε, λοιπόν, να το αποφύγετε και να αγοράσετε από το pet shop μια λεκάνη από ανοξείδωτο υλικό που πλένεται γρήγορα και δεν κρατάει τις μυρωδιές όσος καιρός και αν περάσει.

#2 Αρωματικά βότανα

Ένας σωστός τρόπος να καλύψετε τις οσμές είναι να ανακατέψετε μέσα στην άμμο αρωματικά βότανα που είναι ασφαλή για τη γατούλα σας, όπως η λεβάντα. Όχι μόνο δεν θα μυρίζει πλέον τίποτα αλλά και θα αναδίδεται μια ευχάριστη μυρωδιά από το μπάνιο. Φυσικά, προϋπόθεση είναι ότι θα καθαρίζετε την άμμο από τις ακαθαρσίες καθημερινά.

#3 Σόδα

Όπως στις περισσότερες δουλειές στο σπίτι, η σόδα είναι ένας χρήσιμος βοηθός, έτσι σε αυτή την περίπτωση είναι μια καλή λύση. Πριν τοποθετήσετε την άμμο μέσα στη λεκάνη την πρώτη φορά, καλό είναι να καλύψετε τον πάτο με ένα λεπτό στρώμα σόδας. Η σόδα απορροφά την υγρασία και θα αφήσει άθικτο το τοίχωμα της λεκάνης, ώστε να μη γεμίσει με άσχημες μυρωδιές, κάτι που χρειάζεται αν τελικά δεν πάρετε ανοξείδωτη λεκάνη.

#4 Ξύδι ή λεμόνι

Το ξύδι χρησιμοποιείται γενικώς ως καθαριστικό, αφού εξουδετερώνει όχι μόνο τις υπάρχουσες οσμές αλλά και αυτές που θα επακολουθήσουν. Έτσι, μπορείτε να πλένετε την αμμολεκάνη με ξύδι μια φορά την εβδομάδα. Αν η μυρωδιά του ξιδιού δεν σας αρέσει, τότε μπορείτε να κάνετε την ίδια δουλειά με λεμόνι σκέτο ή ανακατεμένο με λεβάντα.

Προσοχή! Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι υπάρχουν πολλοί φυσικοί τρόποι να καλύψετε τις μυρωδιές, για να μην αισθάνεστε άσχημα μέσα στο ίδιο σας το σπίτι. Επιπλέον, σε όλα τα pet shop υπάρχουν ειδικές άμμοι, οι οποίες είναι ενισχυμένες με διάφορα αρώματα, για να λειτουργούν όλα άψογα, ενώ μερικές λεκάνες άμμου είναι καλυμμένες από πάνω με στρώμα ενεργού άνθρακα για απόλυτη προστασία από τις οσμές. Αυτό που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να κάνετε είναι να ψεκάσετε με χημικά την άμμο. Αυτά όχι μόνο μπορεί να βλάψουν το ζωάκι σας αλλά και να το απωθήσουν από το να πηγαίνει στην άμμο, αφού δεν θα αισθάνεται άνετα.

Αν λοιπόν θέλετε να υιοθετήσετε ένα γατάκι μη διστάζετε, δε χρειάζονται πολλά, λίγη αγάπη αρκεί.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top