5 κουτάβια χωρίς τρίχωμα βρέθηκαν στην άκρη του δρόμου δεν σταματούν να ευχαριστούν τους διασώστες

Ένας κάτοικος του Vineland, στο New Jersey, οδηγούσε μια μέρα, όταν ξαφνικά εντόπισε το πιο θλιβερό θέαμα – πέντε φαλακρά, πολύ άρρωστα κουτάβια, όλα μαζεμένα στην άκρη του δρόμου. Ήταν αμέσως φανερό ότι αυτά τα φτωχά μωρά είχαν εγκαταλειφθεί και ο καλός Σαμαρείτης που περνούσε από εκεί ήξερε ότι δεν μπορούσε να τα αφήσει έτσι απλά εκεί.

Το άτομο επικοινώνησε γρήγορα με το South Jersey Regional Animal Shelter, το οποίο έστειλε έναν υπάλληλο ελέγχου ζώων να παραλάβει τα κουτάβια. Ήταν σε τόσο άσχημη κατάσταση που ο αστυνομικός αποφάσισε να τα πάει κατευθείαν στον κτηνίατρο πριν τα μεταφέρει στο καταφύγιο, καθώς ήταν σαφές ότι χρειάζονταν άμεσα ιατρική φροντίδα. Καθένα από τα πέντε κουτάβια έπασχε από ψώρα, μολύνσεις στα μάτια, πρησμένα πόδια και ανοιχτές πληγές σε όλο τους το σώμα. Ήταν επίσης απίστευτα αδυνατισμένα και ήταν οδυνηρά σαφές ότι είχαν υποστεί τρομερή παραμέληση από όπου κι αν προέρχονταν.

Η ιστορία με τα 5 κουτάβια

Αφού τα εξέτασε ο κτηνίατρος, τα κουτάβια μεταφέρθηκαν στο καταφύγιο και οι υπάλληλοι και οι εθελοντές εκεί δεν πίστευαν στα μάτια τους. Τα κουτάβια είχαν περάσει τόσα πολλά και τους είχαν φερθεί τόσο άσχημα, και παρ’ όλα αυτά, εξακολουθούσαν να είναι τα πιο φιλικά κουτάβια και υποδέχονταν τους διασώστες τους μόνο με αγάπη και ευγνωμοσύνη.

“Ήταν όλα πολύ γλυκά κατά την παραλαβή, ακόμη και με την κατάσταση στην οποία βρίσκονταν”, δήλωσε στο The Dodo η Kathleen Leary, διευθύντρια επιχειρήσεων του South Jersey Regional Animal Shelter. “Κουνούσαν τις ουρές τους και μας έγλειφαν τα πρόσωπα”.

Τα κουτάβια πιστεύεται ότι είναι περίπου 5,5 μηνών και είναι πιθανώς κάποιο είδος μίξης mastiff-cane corso, αλλά είναι αδύνατο να γνωρίζουμε με βεβαιότητα, αφού είναι σε τόσο κακή κατάσταση. Είναι όλα ακόμα αρκετά φαλακρά με μόνο τούφες γούνας εδώ και εκεί, και δέχονται τόνους θεραπείας και προσοχής για να βεβαιωθούν ότι το ταξίδι της ανάρρωσής τους θα κυλήσει όσο το δυνατόν πιο ομαλά.

“Παίρνουν αντιβιοτικά, φάρμακα για τα μάτια και φαρμακευτικά λουτρά και θα επανελέγχονται εβδομαδιαία από τον κτηνίατρό μας”, δήλωσε ο Leary.

Και τα πέντε κουτάβια βρίσκονται τώρα σε ανάδοχη φροντίδα και τα πάνε πολύ καλά, αν αναλογιστεί κανείς τις συνθήκες. Το καταφύγιο αποφάσισε να τους δώσει ονόματα από τους χαρακτήρες του Super Mario και τα ονομάζει Mushroom Kingdom 5: Mario, Luigi, Bowser, Daisy και Princess Peach.

“Οι μικρές τους προσωπικότητες [σιγά σιγά] βγαίνουν προς τα έξω, όλα δείχνουν να είναι καλά με τα άλλα σκυλιά και αγαπούν τους ανθρώπους”, δήλωσε ο Leary.

Το καταφύγιο ελπίζει ότι και τα πέντε κουτάβια θα είναι έτοιμα για υιοθεσία σε περίπου ένα μήνα, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από την εξέλιξή τους, καθώς θέλουν όλα να έχουν αναρρώσει πλήρως και να βρίσκονται σε καλή κατάσταση πριν τα στείλουν στα παντοτινά τους σπίτια. Τα 5 του Mushroom Kingdom είχαν σίγουρα ένα δύσκολο ξεκίνημα στη ζωή τους, αλλά τώρα παίρνουν την αγάπη και τη φροντίδα που τους έλειπε και δεν θα χρειαστεί να ανησυχούν ποτέ ξανά ότι θα παραμεληθούν.

“Προσπαθούμε επίσης να μάθουμε ποιος τους το έκανε αυτό και φυσικά ανησυχούμε για την κατάσταση στην οποία μπορεί να βρίσκονται οι γονείς τους, οπότε αν κάποιος έχει κάποιο στοιχείο, μπορεί να καλέσει το αστυνομικό τμήμα του Vineland στο 856-691-4111”, δήλωσε ο Leary.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr