7 λόγοι για τους οποίους ένας σκύλος καταφυγίου μπορεί να γίνει ο επόμενος καλύτερος φίλος σας

ΜΑΪΜΟΥ

Γνωρίζατε ότι περίπου το 70% των νοικοκυριών έχουν κατοικίδια ζώα; Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η ιδιοκτησία κατοικίδιων ζώων έχει πολλά πλεονεκτήματα, όπως το να συμβάλλει στην ανακούφιση από τη μοναξιά, την βελτίωση της διάθεσης και την καλύτερη υγεία, αλλά για τα σκυλιά στα καταφύγια σε όλη τη χώρα, κάθε φορά που κάποιος αγοράζει από έναν εκτροφέα ή pet shop, αυτά τα σκυλιά χάνουν άλλη μια ευκαιρία για μια ευτυχισμένη ζωή.

Με εκατομμύρια ζώα να φτάνουν σε καταφύγια και ομάδες διάσωσης κάθε χρόνο και όλο και περισσότερα καταφύγια να φτάνουν στο μέγιστο της χωρητικότητας τους μετά την πανδημία COVID-19, δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή από αυτή τη στιγμή για να υιοθετήσετε ένα σκύλο! Αν σκέφτεστε να προσθέσετε έναν σκύλο-σύντροφο στην οικογένειά σας, δείτε αυτούς τους 7 λόγους για τους οποίους πρέπει να υιοθετήσετε, όχι να ψωνίσετε!

7. Υπάρχουν καθαρόαιμοι σκύλοι καταφυγίου

Για τους ανθρώπους που σκέφτονται να προσθέσουν έναν νέο σκύλο στην οικογένειά τους, ο νούμερο ένα λόγος για τον οποίο οι ιδιοκτήτες μπορεί να σκεφτούν να αγοράσουν από έναν εκτροφέα αντί να υιοθετήσουν έναν σκύλο είναι ότι θέλουν μια συγκεκριμένη φυλή. Ενώ τα καθαρόαιμα σκυλιά μπορεί μερικές φορές να είναι δύσκολο να βρεθούν σε ένα καταφύγιο, στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλά διαθέσιμα καθαρόαιμα σκυλιά σε εθνικό επίπεδο.

Αν ψάχνετε για μια συγκεκριμένη ράτσα σκύλου, υπάρχουν πανελλαδικά διασώσεις που ειδικεύονται σε μια ποικιλία φυλών, όπως κυνηγόσκυλα, λαμπραντόρ ριτρίβερ, κανίς, τσιουάουα, πιτ μπουλ και πολλά, πολλά άλλα! Για βοήθεια στην ανεύρεση μιας διάσωσης συγκεκριμένης φυλής στην περιοχή σας, επισκεφθείτε το Δίκτυο Διάσωσης της Αμερικανικής Λέσχης Κένελ (AKC) για περισσότερες πληροφορίες.

6. Τα περισσότερα σκυλιά καταφυγίου υποβάλλονται σε έλεγχο

Όταν πρόκειται να προσθέσετε έναν νέο σκύλο στην οικογένειά σας, ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να αναζητήσετε είναι η καλή ιδιοσυγκρασία. Ενώ τα σκυλιά καταφυγίου έχουν συχνά την κακή φήμη ότι είναι μη φιλικά, ανθυγιεινά ή ακόμη και επιθετικά, αυτό στην πραγματικότητα απέχει πολύ από την αλήθεια. Ανάλογα με τον τύπο της οργάνωσης διάσωσης από την οποία σκοπεύετε να υιοθετήσετε, πολλά από τα σκυλιά που βρίσκονται στο χώρο έχουν υποβληθεί σε αξιολογήσεις συμπεριφοράς που εξετάζουν πράγματα όπως η ιδιοσυγκρασία, η συμπεριφορά απέναντι σε άλλα ζώα, η άνεση με διάφορα περιβάλλοντα και πολλά άλλα.

5. Τα περισσότερα σκυλιά καταφυγίου είναι υγιή

Όταν πρόκειται για την υγεία των σκύλων καταφυγίου, η πρόσβαση σε κτηνιατρική περίθαλψη ρουτίνας είναι υψίστης σημασίας κατά τη διάρκεια της παραμονής του σκύλου στο καταφύγιο, καθώς πολλές ασθένειες μεταδίδονται μεταξύ των ζώων. Όλα τα αξιόπιστα καταφύγια στις ΗΠΑ θα πρέπει να διαθέτουν πολιτικές για την υποδοχή και την κτηνιατρική περίθαλψη κάθε ζώου που εισέρχεται στο καταφύγιο. Τα περισσότερα ιατρεία ακολουθούν μια τυπική διαδικασία που περιλαμβάνει τα εξής:

  • Χειρουργική επέμβαση στειρώσεως
  • Ετήσιο εμβολιασμό κατά της λύσσας
  • Ετήσιους εμβολιασμούς DHLPP
  • Μηνιαία προφύλαξη από ψύλλους, τσιμπούρια
  • Θεραπεία για εντερικά παράσιτα

Σε περίπτωση που ένας σκύλος του καταφυγίου έχει μια προκαθορισμένη ιατρική πάθηση, το προσωπικό του καταφυγίου θα γνωστοποιήσει αυτές τις πληροφορίες για να τους βοηθήσει να λάβουν μια τεκμηριωμένη απόφαση πριν από την υιοθεσία.

4. Η υιοθεσία είναι φθηνότερη από την αγορά

Όταν πρόκειται να προσθέσετε έναν νέο σκύλο στην οικογένειά σας, η υιοθεσία είναι μακράν πολύ φθηνότερη επιλογή από την αγορά ενός σκύλου από εκτροφέα. Τα τέλη υιοθεσίας στα καταφύγια στις ΗΠΑ μπορεί να κυμαίνονται από 10 έως 500 δολάρια ή και περισσότερο, ανάλογα με την τοποθεσία του καταφυγίου, το είδος των υπηρεσιών που προσφέρουν και το αν έχουν ειδικές προσφορές υιοθεσίας.

Τα τέλη υιοθεσίας συμβάλλουν στην κάλυψη του κόστους που συσσωρεύουν οι οργανώσεις για πράγματα όπως η τροφή, το καταφύγιο, η κτηνιατρική περίθαλψη, τα έξοδα μεταφοράς και άλλα. Είναι ένα μικρό τίμημα για να φέρετε στο σπίτι τον νέο σας καλύτερο φίλο!

3. Η υιοθεσία βοηθά στην πρόληψη του υπερπληθυσμού των κατοικίδιων ζώων

Υιοθετώντας έναν σκύλο από ένα καταφύγιο, μπορείτε να βοηθήσετε στην πρόληψη του υπερπληθυσμού των ζώων συντροφιάς, δίνοντας σε ένα ζώο ένα σπίτι αγάπης. Εκτός από το ότι παρέχετε ένα σπίτι στο νέο σας σκύλο, αυτό ανοίγει επίσης χώρο στο καταφύγιο για ένα άλλο σκυλί που έχει ανάγκη να βρει το παντοτινό του σπίτι. Επιπλέον, τα σκυλιά που υιοθετούνται από καταφύγια απαιτείται να στειρωθούν πριν από την υιοθεσία, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος τυχαίων ή ανεπιθύμητων γεννήσεων.

2. Υποστηρίξτε την κοινοτική προσπάθεια

Ως κοινοτικοί οργανισμοί, τα καταφύγια ζώων αποτελούν ένα τεράστιο κομμάτι της κοινότητας, όπου εθελοντές και μέλη του προσωπικού ενώνονται για έναν κοινό στόχο. Τα καταφύγια παρέχουν πολύτιμες υπηρεσίες στα ζώα που βρίσκονται υπό τη φροντίδα τους και υιοθετώντας έναν σκύλο από έναν από αυτούς τους οργανισμούς, οι υιοθετούντες βοηθούν το καταφύγιο να συνεχίσει τις προσπάθειες διάσωσης ζωών, συμπεριλαμβανομένων των ευκαιριών εθελοντισμού, ενώ παράλληλα παρέχουν πολύτιμους πόρους για την κοινότητα.

1. Σώστε μια ζωή

Αναμφισβήτητα ο πιο προφανής και σίγουρα ο πιο σημαντικός λόγος για να υιοθετήσετε έναν σκύλο από καταφύγιο είναι ότι η υιοθεσία ενός σκύλου από καταφύγιο σώζει μια ζωή! Εκτός από τη διάσωση ενός σκύλου, η υιοθεσία ενός σκύλου απελευθερώνει χώρο στο καταφύγιο για έναν άλλο σκύλο που χρειάζεται τοποθέτηση και μπορεί να βοηθήσει να συνεχιστεί η συμβολή στην πρόληψη του υπερπληθυσμού των κατοικίδιων ζώων, παρέχοντας ένα σπίτι σε έναν σκύλο που το έχει ανάγκη.

Το παρόν πόνημα καθώς και όλα τα άρθρα του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του petkeepers.gr! Απαγορεύεται ρητά οποιαδήποτε αναδημοσίευση τους δίχως ενεργό σύνδεσμο παραπομπής(ενεργή πηγή) και συνεπάγεται τις αντίστοιχες νομικές κυρώσεις.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr