9 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε στη γάτα σας-Συμβουλές και ιδέες για μία υγιή συμβίωση

Ιστορίες Ζώων

Είμαστε σίγουροι πως όλοι οι γατομπαμπάδες και γατομαμάδες λατρεύετε τα κατοικίδια σας. Ορίστε λοιπόν μερικές συμβουλές που δεν πρέπει ποτέ να ακολουθείτε για τη γάτα σας. Άλλωστε η υγεία και η ευτυχία της γάτας μας είναι πάνω από όλα! Πάρτε μερικά λεπτά για να διαβάσετε το άρθρο αυτό, πάρτε κάτι νόστιμο να φάτε, τυλίξτε τον εαυτό σας με μια κουβέρτα, πάρτε τον τριχωτό φίλο σας στην αγκαλιά σας και ας ξεκινήσουμε την ανάγνωση με τα πράγματα που πρέπει να μην κάνουμε στη γάτα μας:

1 Μην αμελείτε να της δίνετε το χώρο της

Ακόμα κι αν μερικές φορές θέλετε να φιλήσετε τη χαριτωμένη γάτα σας από την κορυφή μέχρι τα νύχια, αυτή είναι μια κακή ιδέα. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με τα σκυλιά, αλλά οι γάτες είναι εντελώς διαφορετικές και δεν θέλουν πάντα φιλιά και χάδια. Οι γάτες αγαπούν πολύ την ελευθερία και δεν πρέπει ποτέ να το ξεχνάτε αυτό. Επομένως, μην παίζετε πολύ μαζί τους γιατί θα δυσανασχετούν και θα βαρεθούν. Οι γάτες έχουν πολύ ευαίσθητο ύπνο. Και για να είναι υγιής, η γάτα σας πρέπει να κοιμάται 16-20 ώρες την ημέρα. Επομένως, όταν το μικρό σας κοιμάται, πρέπει να το σεβαστείτε , γιατί η υγεία του εξαρτάται από μια καλή και ποιοτική ξεκούραση.

2 Μη της δίνετε αποκλειστικά μία και μόνο τροφή

Ένα τεράστιο λάθος που κάνουν συχνά οι ιδιοκτήτες γατών (ειδικά οι νέοι και οι άπειροι) είναι η μονότονη τροφή για ένα κατοικίδιο. Πρώτα απ ‘όλα, αφορά τη ξηρά τροφή. Είναι κατηγορηματικά αδύνατο να ταΐζεις μια γάτα συνέχεια με ένα μόνο τρόφιμο. Στη διατροφή της, θα πρέπει να υπάρχουν αρκετά μικροστοιχεία και «υγρή» τροφή, ώστε η γάτα να μπορεί να αφομοιώσει πιο εύκολα αυτό που τρώει.

3 Μη βάζετε στο μπολ της γάλα αν δε συμβουλευτείτε κτηνίατρο

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι γάτες αγαπούν το γάλα και κάνει καλό. Πρέπει όμως να ξέρετε κάτι. Πολλές γάτες υποφέρουν από δυσανεξία στη λακτόζη. Επομένως, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να της δώσετε νερό. Θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν κτηνίατρο εάν πρέπει να πίνει γάλα ή όχι. Ως εκ τούτου μην αρχίζετε να δίνετε στη γάτα σας γάλα, βούτυρο, παγωτό και άλλα τέτοια χωρίς να ξέρετε αν πρέπει.

4 Μη την αφήνετε να μαδάει παντού

Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι οι γάτες (ειδικά αυτές με πλούσια γούνα) μπορούν να αφήσουν στο χαλί σας όχι πολύ όμορφες μπάλες μαλλιών. Για να αποφύγετε αυτή την «ομορφιά», ή τουλάχιστον να την ελαχιστοποιήσετε, πρέπει να δημιουργήσετε μια ειδική ρουτίνα για τη γάτα σας.

5 Μην αναβάλετε τις επισκέψεις στον κτηνίατρο

Παραδεχτείτε το, πόσοι από εσάς φοβάστε να πάτε στον γιατρό (ειδικά τον οδοντίατρο); Μάλλον πολλοί. Και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό γιατί μερικές φορές είναι τρομακτικό ότι μπορεί να είσαι άρρωστος, ακόμη κι αν τελικά δεν είσαι. Ωστόσο, πρέπει να ελέγχεστε τακτικά από γιατρούς για να έχετε καλή υγεία και υψηλό επίπεδο παραγωγικότητας. Το ίδιο συμβαίνει και με τη γάτα σας. Επομένως, ακόμα κι αν δεν βλέπετε σημάδια ότι η γάτα σας είναι άρρωστη, δεν πρέπει να αναβάλλετε τις επισκέψεις στον κτηνίατρο. Και είναι χρήσιμο να γνωρίζετε τις πιο κοινές ασθένειες της γάτας. Εάν παρατηρήσετε πρώιμα σημάδια ασθένειας, πρέπει να κλείσετε αμέσως μια επίσκεψη στον κτηνίατρο. Να θυμάστε ότι είμαστε υπεύθυνοι για τη γάτα που έχουμε υιοθετήσει. Ο γούνινος φίλος σας βασίζεται σε εσάς, οπότε μην τον απογοητεύσετε!

6 Μην αφήνετε τη γάτα σας μόνη για μεγάλο χρονικό διάστημα

Όπως ένα μικρό παιδί, έτσι και μια γάτα δεν πρέπει να μένει μόνη της για πολύ. Μπορεί να κάνει κακό στον εαυτό της ή να έχει ανάγκη να ξεσπάσει επομένως και να σπάει κάτι ή να ανακατώσει πράγματα στο σπίτι σας. Και είναι γεγονός ότι οι γάτες νοσταλγούν τους ανθρώπους τους. Γνωρίζουμε ότι στην πρώτη παράγραφο αυτού του άρθρου, είπαμε ότι δεν πρέπει να δίνετε στη γάτα υπερβολική προσοχή, αλλά η πολύ λίγη προσοχή δεν είναι επίσης καλό. Προσπαθήστε, λοιπόν, να καθιερώσετε μια χρυσή τομή στην επικοινωνία σας με τη γάτα. Και θα είστε και οι δύο ευτυχισμένοι!

7 Μην ξεχνάτε να φροντίζετε τα δόντια της γάτας σας

Μην νομίζετε ότι η γάτα δεν χρειάζεται οδοντιατρική φροντίδα. Προμηθευτείτε λοιπόν μασώμενα σνακ για να ενισχύσετε τα δόντια της γάτας σας, αγοράστε μια ειδική οδοντόβουρτσα και καλέστε τον κτηνίατρό σας. Θα σας πει πώς να φροντίζετε τα δόντια της γάτας σας για να τα κάνετε όμορφα και υγιή.

8 Μη την αφήνετε να βγαίνει έξω χωρίς να την επιβλέπετε

Η γάτα σας χρειάζεται τον προσωπικό χώρο περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο κατοικίδιο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι καλή ιδέα να την αφήσετε έξω. Είναι πάντα καλύτερο για μια γάτα να έχει ένα κοντινό άτομο να τη φροντίζει. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη συμβουλή ακόμα και όταν βρίσκεστε στο χωριό. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να φτιάξετε έναν φράχτη πέρα ​​από τον οποίο η γάτα δεν θα βγει έξω χωρίς εσάς. Λοιπόν,η γάτα μας χρειάζεται συνεχώς επίβλεψη.

9 Μην φέρνετε πολλά φυτά στο σπίτι

Όπως και εμείς, έτσι και οι γάτες έχουν διαφορετικές αντιδράσεις στα φυτά. Μπορεί να φτερνίζονται, να έχουν φαγούρα και να έχουν άλλα συμπτώματα παρόμοια με τις συνηθισμένες αλλεργίες των ανθρώπων. Ελέγχετε λοιπόν πάντα με τον κτηνίατρό σας εάν η γάτα σας και τα αγαπημένα σας τροπικά φυτά μπορούν να συμβιώσουν αρμονικά ή αν υπάρχει κάποιος κίνδυνος που πρέπει να γνωρίζετε

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top