Αχώριστα για μια ζωή: Γάτες με «γένια» συνηθίζουν να περιφέρονται στους δρόμους μέχρι που…

Ιστορίες Ζώων

Το καταφύγιο του Μόντρεαλ επικοινώνησε με την ομάδα για τα δικαιώματα των ζώων Chatons Orphelins Montréal για δύο γατάκια που βρίσκονταν σε κίνδυνο στα τέλη του περασμένου έτους.

Η ιστορία των δύο γατών

Οι διασώστες μάζευαν μια τραυματισμένη γάτα που παρασύρθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα νωρίτερα εκείνο το μήνα, όταν ανακάλυψαν τα δύο γατάκια της σε κοντινή απόσταση.

Ο αδελφός και η αδελφή παρέμειναν κολλημένοι ο ένας στον άλλο καθ’ όλη τη διάρκεια, χωρίς να φύγουν ποτέ από το πλευρό του άλλου. Και οι δύο είχαν μπαλώματα από γένια στο πηγούνι τους, τα οποία τους έδιναν μια χαρούμενη έκφραση.

Τα γατάκια δεν μπορούσαν να μείνουν εκεί από τους δρομείς. Παρασύρθηκαν μαζί με τη γάτα αφού τα πήραν στα χέρια τους.

Η μαμά στάλθηκε επειγόντως στο νοσοκομείο για μια ζωτικής σημασίας επέμβαση και τα γατάκια μεταφέρθηκαν στον ακτιβιστή για τα δικαιώματα των ζώων Chatons Orphelins Montréal, επειδή τα παιδιά πρέπει να κοινωνικοποιούνται και είναι καλύτερο να το κάνουν με την άνεση της υπερέκθεσης.

“Έκαναν θεραπεία για σκουλήκια, αλλά κατά τα άλλα είναι υγιή και σε άριστη κατάσταση”, λένε οι rеscuеrs.

Η συνέχεια της ιστορίας

Η αδέσποτη γάτα μεγάλωσε καλά τα γατάκια της, τα οποία ήταν γεμάτα και γερά όταν βρέθηκαν. Μόλις έφτασαν στους κηδεμόνες, τα γατάκια άρχισαν να προσαρμόζονται στο νέο τους περιβάλλον με ειρηνικό τρόπο.

“Στην αρχή ήταν διστακτικά και προσκολλήθηκαν το ένα στο άλλο σαν κόλλα, αλλά σύντομα ένιωσαν ασφάλεια στην παρέα του άλλου και άρχισαν να εξερευνούν το σπίτι, δωμάτιο προς δωμάτιο”.

Η Beibet και η Teipo, τα γατάκια, περπάτησαν σε μια γραμμή, μονοπάτι με μονοπάτι. Καθρέφτιζε το ένα το άλλο, οπότε αν το ένα άρχιζε να παίζει, το ίδιο έκανε και το άλλο.

“Τους ελκύουν τα παιχνίδια με φτερά, επειδή είναι ζωηρά και ενδιαφέρονται”. Ψάχνουν πάντα για κάτι να παίξουν και να εξερευνήσουν κάτι (για ένα ζευγάρι). “Μόλις βγάλουμε ένα ραβδί με φτερά, έρχονται και οι δύο τρέχοντας”, συμπλήρωσαν οι εθελοντές.

Όταν δεν κυνηγιούνται μεταξύ τους στο σπίτι, αγκαλιάζονται και πλένονται με χαρούμενα χαμόγελα στα πρόσωπά τους.

Τα γατάκια έχουν μεγαλώσει σε μέγεθος, αυτοπεποίθηση και στοργή τις τελευταίες εβδομάδες. Μένουν κοντά στους ανθρώπους, ώστε να μπορούν να λαμβάνουν προσοχή και αγκαλιές όποτε το επιθυμούν.

“Γουργουρίζουν ήδη αν τα κοιτάξεις”. Τότε εμφανίζονται και γουργουρίζουν”.

Το αγόρι Teipo είναι ένα παιδί με μεγάλη ενέργεια που βουτάει με τα μούτρα σε κάθε δραστηριότητα. Αν η αδελφή του χρειάζεται περιποίηση, το χρειάζεται και αυτός και δεν δειλιάζει. Η Babette είναι ήσυχη και γαλήνια. Είναι μια ονειρική ομάδα όταν είναι μαζί.

“Αν η Babette πηδήξει στον καναπέ για να αγκαλιαστεί με τους κηδεμόνες, ο αδελφός της ακολουθεί από κοντά. Δεν διαρρέουν νερό και είναι αδύνατο να τους χωρίσεις.

Το τέλος της ιστορίας

Εν τω μεταξύ, η μητέρα γάτα είχε συνέλθει πλήρως και απολάμβανε την προσοχή όλων. Δεν θα χρειαστεί να ανησυχεί ποτέ ξανά για την εγκυμοσύνη της και θα είναι ζεστή και προστατευμένη.

Ο αδελφός και η αδελφή τοποθετήθηκαν σε ανάδοχη οικογένεια για δύο μήνες πριν βρουν την παντοτινή τους οικογένεια. Μπήκαν στο νέο τους σπίτι ως ζευγάρι, με την υπόσχεση να μην χωρίσουν ποτέ.

“Εκείνη τη νύχτα κοιμούνται στο σπίτι. Είναι πραγματικά ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα!”

Η Beibette και η Teipo συνέχισαν τις παιχνιδιάρικες κοινές δραστηριότητές τους. Τσακώνονται, παίζουν το παιχνίδι του catch-up και αποκοιμούνται, τυλίγοντας τις πατούσες τους η μία γύρω από την άλλη.

Τα χαριτωμένα γατάκια με τα εξαίσια γένια περνούν την καλύτερη στιγμή της ζωής τους, αγκαλιάζοντας αδιάκοπα την αγαπημένη τους οικογένεια.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top