Αδελφές Ψυχές: Σκύλος που εγκαταλείφθηκε επειδή ήταν κουφός υιοθετήθηκε από φοιτητή που είναι επίσης κουφός

Ιστορίες Ζώων

Ο λόγος για ένα κωφό σκυλάκι που εγκαταλείφθηκε από την οικογένεια του και μετά από λίγο καιρό απόγνωσης υιοθετήθηκε τελικά από έναν φοιτητή που είναι και εκείνος κωφός, βρίσκοντας και πάλι την ευτυχία.

Στην πόλη Florianopolis, ένας σκύλος 11 μηνών επέστρεψε στο καταφύγιο αφού η οικογένεια που τον υιοθέτησε ανακάλυψε ότι είναι κουφός. Όμως όλα άλλαξαν από μια φοιτήτρια με καλή καρδιά που καταλαβαίνει πολύ καλά τις δυσκολίες του.

Η στενάχωρη ιστορία του κωφού σκύλου που εγκαταλείφθηκε

Αυτό που τελικά αποδείχθηκε μια θλιβερή ιστορία εγκατάλειψης έγινε μια εξαιρετικά σημαντική ένωση και για τις δύο πλευρές και ο Jögan, ο κωφός σκύλος, κέρδισε την οικογένεια που του αξίζει.

Πρόκειται για μια από εκείνες τις ιστορίες που ζεσταίνουν τις καρδιές μας: Στη Φλοριανόπολη , ένα σκυλάκι 11 μηνών επέστρεψε στο καταφύγιο αφού η οικογένεια που το υιοθέτησε ανακάλυψε ότι ήταν κουφό. Αλλά όλα άλλαξαν όταν συνάντησε μια φοιτήτρια με καλή καρδιά που καταλαβαίνει πολύ καλά τις δυσκολίες του.

O μικρός João Gabriel Duarte Ferreira, ο οποίος είναι διδακτορικός φοιτητής μεταφραστικών σπουδών στο Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο της Σάντα Καταρίνα (UFSC), ζει με τρία άτομα, δύο εκ των οποίων είναι κωφοί. Επιπλέον, είναι το τρίτο παιδί κωφών γονέων. Η ομάδα είχε ήδη έναν σκύλο, αλλά ο φοιτητής ήθελε έναν κωφό σκύλο, όπως και ο ίδιος.

Η υιοθεσία και το ευτυχές τέλος

Μια φίλη του που ζει στην ίδια κατοικία με τον João είδε τον σκύλο σε ένα κοινωνικό δίκτυο της DibeaΔιεύθυνση Ευημερίας των Ζώων. Ο σκύλος είχε υιοθετηθεί και μετά από 45 ημέρες επιστράφηκε πριν από λίγο περισσότερο από ένα μήνα. Ο φοιτητής επικοινώνησε με τη διεύθυνση και πρότεινε να υιοθετήσει το σκυλί. Η διαδικασία αξιολόγησης διήρκεσε τρεις ημέρες και το σκυλάκι είναι με τη νέα του οικογένεια .

” Χαιρόμαστε πολύ μαζί του. Και έχουμε μεγάλη ενσυναίσθηση μαζί του λόγω της κουφής του ταυτότητας. Είναι ευτυχισμένος επειδή έχουμε τις στρατηγικές για να προσαρμοστεί στο σπίτι. Για εμάς, οι κωφοί άνθρωποι με τη νοηματική γλώσσα. Πώς να σβήνουμε και να ανάβουμε το φως κάθε φορά για να καλέσουμε τον Jögan όπως κάνουμε μεταξύ μας “, δήλωσε ο João.

Σύμφωνα με τον φοιτητή, το ζώο ταιριάζει καλά με τον άλλο σκύλο, τον Gabi, και ότι είναι υπάκουος, ήσυχος, με καλή συμπεριφορά και μαθαίνει γρήγορα. “Γνωρίζει ήδη κάποια νοήματα Libras [βραζιλιάνικη νοηματική γλώσσα] και τώρα έχει μάθει τα νοήματα του περπατήματος, του να ζητάει να βγει έξω και να περιμένει”, είπε ο φοιτητής.

Xάρη στην αλληλεγγύη και τη συμπόνια αυτής της μεγάλης οικογένειας ξεχωριστών ανθρώπων, ο Jögan θα έχει την ευκαιρία να βιώσει την αληθινή αγάπη.

Μια ιστορία γεμάτη ενσυναίσθηση για ένα εγκαταλελειμμένο ζώο μας κάνει να πιστεύουμε ότι πρόκειται για μια πραγματική συνάντηση ψυχών!

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top