Αδελφικοί φίλοι: Αδέσποτο γατάκι βρίσκει το φίλο που χρειαζόταν και ένα ονειρεμένο σπίτι και για τους δύο

by Μυρσίνη Καραμαούνα

Το Chatons Orphelins Montréal, μια οργάνωση διάσωσης ζώων από το Μόντρεαλ του Καναδά, έλαβε ένα επείγον αίτημα σχετικά με ένα αδέσποτο γατάκι που βρέθηκε έξω ολομόναχο.

“Ένας καλός Σαμαρείτης έσπευσε να το βρει και το έβγαλε από τους δρόμους στη μέση της νύχτας. Την επόμενη μέρα, ο εθελοντής μας το έφερε σε ασφαλές μέρος μαζί μας”, μοιράστηκε η Celine Crom από το Chatons Orphelins Montréal.

“Ήταν μόλις δύο μηνών, πολύ φοβισμένο, αδύνατο κάτω από όλο το χνούδι και γεμάτο βρωμιά, ψύλλους και τσιμπούρια. Τον ονομάσαμε Pegaz“.

Το γατάκι έλαβε την ιατρική φροντίδα που χρειαζόταν απεγνωσμένα

Μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα στη ζωή, ήταν τελικά καθαρό, χωρίς πόνο και ανακάλυψε ακόμη και το γουργουρητό του. Ο Pegaz ανέκαμψε επίσης από μια λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού και άρχισε να παίρνει βάρος.

Η Clarisse, μια ανάδοχη εθελόντρια της διάσωσης, άνοιξε το σπίτι της στο ντροπαλό γατάκι και το καθησύχασε ότι ήταν ασφαλές. Με ένα άνετο και ήσυχο μέρος για να μείνει, η μικρή χνουδωτή μπάλα άρχισε να βγαίνει από το καβούκι της.

“Ήταν ακόμα πολύ μικροσκοπικό αλλά γεμάτο ενέργεια. Αναζητούσε την προσοχή της θετής του μαμάς και ήθελε πάντα να παίζει”, μοιράστηκε η Celine.

Ο Pegaz προσαρμόστηκε γρήγορα στη ζωή ως οικόσιτη γάτα και ήταν πρόθυμος να έχει έναν μόνιμο σύντροφο. Ο μικρός χρειαζόταν έναν φίλο και ήξεραν ακριβώς τον τέλειο φίλο για να τον συστήσουν.

Μια εβδομάδα πριν από την άφιξη του Pegaz, ένα άλλο γατάκι με το όνομα Milan ήρθε στη διάσωση για μια ευκαιρία σε μια καλύτερη ζωή. Το γατάκι έφτασε στο ανάδοχο σπίτι του μαζί με την Clarisse και έθεσε ως αποστολή του να μην μείνει ποτέ ξανά μόνος.

Ο Milan γρήγορα εξελίχθηκε σε μια ατίθαση γάτα

Πήγαινε τριγύρω και έψαχνε νέα πράγματα για να παίξει ή μέρη για να εξερευνήσει. Δεν κουραζόταν ποτέ να απαιτεί την προσοχή των ανθρώπων του και δεν δεχόταν το όχι ως απάντηση.

” Μέσα σε 24 ώρες, απέκτησαν έναν αχώριστο δεσμό. Είναι σαν αδέρφια από διαφορετικές μητέρες”.

Ακολουθούσαν το ένα το άλλο παντού και έκαναν τα πάντα μαζί ως δίδυμο

Ο Milan ανέλαβε γρήγορα το ρόλο του μεγάλου αδελφού και ο Pegaz απέκτησε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση έχοντας τον φίλο του κοντά του.

“Ο Pegaz είναι ντροπαλός και του αρέσει να μένει πίσω από τον Milan κάθε φορά που μπαίνουν σε ένα νέο μέρος”, δήλωσε η Celine. “Είναι ο ένας στο πλευρό του άλλου από την πρώτη μέρα. Κάνουν τα πάντα μαζί και ακολουθούν ο ένας τον άλλον όλη την ημέρα”.

Ο Milan προσέχει τον μικρό του αδελφό και τον ενθαρρύνει να παίζει με νέα παιχνίδια. Ο Pegaz στηρίζεται πάνω του για παρηγοριά και του ζητά ιδέες για νέες σκανταλιές.

Οι δύο τους απαιτούν να τους αγκαλιάζουν σαν ζευγάρι, ώστε να μη μείνει κανένας αδελφός πίσω.

“Τα πάνε τόσο καλά σαν να είναι μαζί από τη γέννησή τους”, πρόσθεσε η Celine.

“Είναι περίεργα για τα πάντα και απολαμβάνουν να εξερευνούν και να ανακαλύπτουν πράγματα ως ζευγάρι. Μένουν κοντά στους ανθρώπους τους και θέλουν να ξέρουν τι κάνουν συνέχεια”.

Γνωρίζοντας πόσο ισχυρός είναι ο δεσμός τους, η διάσωση θέλησε να τους βρει ένα σπίτι μαζί

Μετά από εβδομάδες αναμονής, τα γατάκια είχαν επιτέλους το όνειρό τους να γίνει πραγματικότητα. Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Pegaz και ο Milan μετακόμισαν μαζί στο παντοτινό τους σπίτι.

“Βρήκαν ένα υπέροχο σπίτι. Είμαστε τόσο χαρούμενοι που θα συνεχίσουν το ταξίδι τους μαζί”.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr