Αδέσποτη γάτα ήταν σε τόσο κακή κατάσταση που οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι ήταν

by Δημήτρης Παπαδόπουλος

Η Pamela Latham στεκόταν στο δρόμο της με την οικογένειά της πριν από μερικές εβδομάδες, όταν ξαφνικά παρατήρησαν ένα ζώο να περιπλανιέται αργά προς το μέρος τους. Στην αρχή, δεν είχαν ιδέα τι ήταν – και σοκαρίστηκαν όταν συνειδητοποίησαν ότι ήταν στην πραγματικότητα μια γάτα.

Η ιστορία της Battle Cat

Ο καημένος ο γάτος έμοιαζε σαν να είχε εμπλακεί σε καυγά ή να τον είχε χτυπήσει αυτοκίνητο και η κατάσταση στην οποία βρισκόταν ήταν απολύτως σπαρακτική. Η Latham κατάλαβε αμέσως ότι αν τον άφηνε έξω σε αυτή την κατάσταση, δεν θα τα κατάφερνε, οπότε τον έφερε γρήγορα μέσα και προσπάθησε να τον καθαρίσει όσο καλύτερα μπορούσε. Του έφτιαξε ένα μαλακό κρεβάτι για να χαλαρώνει και την επόμενη μέρα τον πήγε εσπευσμένα στον κτηνίατρο, ελπίζοντας ότι δεν ήταν πολύ αργά για να τον βοηθήσει.

Όταν η Latham εμφανίστηκε στο νοσοκομείο με τον γάτο, ακόμη και ο κτηνίατρος σοκαρίστηκε εντελώς από την κατάστασή του. Όταν ο κτηνίατρος ρώτησε τη Latham ποιο ήταν το όνομα του γάτου, εκείνη εξήγησε ότι μόλις τον είχε βρει και δεν είχε προλάβει να του δώσει ακόμα όνομα – έτσι ο κτηνίατρος αποφάσισε να τον ονομάσει Battle Cat, και το όνομα έμεινε.

Αφού τον εξέτασε, ο κτηνίατρος διαπίστωσε ότι ο Battle Cat είχε σχεδόν κάθε τραυματισμό που μπορεί να φανταστεί κανείς. Υπέφερε από πληγές από τρυπήματα σε όλο του το σώμα, ειδικά στο πρόσωπό του, το οποίο είχε μολυνθεί. Του έλειπε ένας τόνος γούνας, ήταν γεμάτος ψύλλους και τσιμπούρια, είχε σπάσει το τύμπανο του αυτιού του και είχε πυρετό, ενώ τα μάτια του είχαν σχεδόν πρηστεί. Ο καημένος ο Battle Cat ήταν εντελώς χάλια, αλλά ο κτηνίατρος εξακολουθούσε να ελπίζει ότι θα μπορούσε να αναρρώσει πλήρως – αλλά κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει πόσο γρήγορα θα γινόταν αυτή η ανάρρωση.

Η Latham πήρε τον Battle Cat μαζί της στο σπίτι για να συνεχίσει τη θεραπεία και την ανάρρωσή του, και μέσα σε λίγες μόνο ημέρες, έδειχνε και αισθανόταν ήδη πολύ καλύτερα. Ήταν απίστευτα αδύνατος όταν τον βρήκαν και η Latham τον ενθάρρυνε να τρώει και να πίνει όσο ήθελε, ελπίζοντας ότι θα έπαιρνε το απαραίτητο βάρος. Αφού πέρασε χρόνο μαζί του και τον είδε να αρχίζει να αναρρώνει τόσο γρήγορα, ο Latham ήξερε ότι ο μικρός μαχητής ήταν εκεί για να μείνει.

Ο Battle Cat εγκαταστάθηκε στο νέο του σπίτι απίστευτα καλά, και 10 ημέρες αφότου βρέθηκε, δεν έμοιαζε πια καν με την ίδια γάτα.

“Είχα κάποιες αμφιβολίες ότι θα τα κατάφερνε, αλλά σταύρωσα τα δάχτυλά μου και τα κατάφερε με επιτυχία”, δήλωσε η Latham στο The Dodo. “Έχει ακόμα μεγάλη τριχόπτωση, η οποία, όπως είπε ο κτηνίατρος, προήλθε από την ακραία μόλυνση, αλλά ελπίζω ότι σύντομα θα έχει και πάλι πλήρες τρίχωμα”.

Η Latham αποφάσισε να τον ονομάσει επίσημα Λάζαρο, αλλά όλοι εξακολουθούν να τον αποκαλούν Battle Cat, ως υπενθύμιση του πόσο μακριά έχει φτάσει. Παρά τα όσα έχει περάσει, είναι μια από τις πιο γλυκές γάτες που έχει γνωρίσει ποτέ η Latham. Λατρεύει να τον χαϊδεύουν, και του αρέσει ακόμη και να κάνει βόλτες με το αυτοκίνητο με τη νέα του μαμά. Αφού επιβίωσε στους δρόμους και παραλίγο να μην τα καταφέρει, είναι ένα πραγματικό παράδειγμα του πόσο ανθεκτικά μπορούν να είναι τα ζώα.

“Είναι τόσο γλυκός. Δεν θα μπορούσα να ζητήσω μια πιο ταπεινή, χαλαρή, χαλαρή γάτα”, δήλωσε η Latham.

Οι περισσότεροι άνθρωποι θα έβλεπαν τον Battle Cat και θα υπέθεταν ότι ήταν μια χαμένη υπόθεση. Η Latham ήξερε όμως ότι του άξιζε μια ευκαιρία, και τώρα έχει εξελιχθεί στον πιο χαριτωμένο και φιλικό γάτο και η νέα του μαμά ανυπομονεί να δει όλη την πρόοδο που θα κάνει καθώς θα συνεχίζει το ταξίδι του προς την ανάρρωση.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr