Αυτό το ζευγάρι αντιμετωπίζει έντονες αντιδράσεις από τους γείτονες, επειδή έχτισε ένα γιγάντιο αίθριο για γάτες

by Έφη Αθανασίου

Οι άνθρωποι, ευχαριστιούνται όταν βλέπουν ευτυχισμένα τα κατοικίδια τους. Προσπαθήστε, να τα κρατάει υγιείς και ασφαλείς. Αν και δεν είναι όλες οι γάτες ασφαλείς και ελεύθερες για να περιφέρονται, αλλά εξακολουθούν να χρειάζονται καθαρό αέρα.

Πως θα το πετύχετε αυτό; Μερικοί γονείς – γάτας, επιλέγουν να χτίσουν ένα εξωτερικό περίβλημα. Αυτός ο τύπος περιβλήματος ονομάζεται συχνά “catio” ή αίθριο για γάτες.

Διαβάστε πως ένα σπίτι γάτας έφερε προβλήματα στην γειτονιά

Το παρακάτω ζευγάρι έχτισε ένα τεράστιο αίθριο για να δώσει στις τέσσερις αγαπημένες της γάτες το καταφύγιο που τους αξίζει. Αλλά οι γείτονές τους εντυπωσιάστηκαν λιγότερο από τη δια πλάτυνση του δρόμου. Το να αφήνεις μια γάτα να περιφέρεται ελεύθερα μπορεί να είναι αποθαρρυντικό και η λήψη μέτρων για να το σταματήσει μπορεί να είναι τρομακτικό.

Το περίβλημα της κόστισε 10.000 λίρες και, με ύψος 9 πόδια και πλάτος 13 πόδια επί 11,5 πόδια, είναι αναμφισβήτητα γιγάντιο.
Το κλουβί κατασκευάστηκε από τον κύριο και την κυρία Halworth. Η Sou συνταξιούχος αστυνομικός, και ο σύζυγός της, Ρίτσαρντ, ηλεκτρολόγος. Μετακόμισαν στην περιοχή πριν από δύο χρόνια. Τρεις από τις γάτες της διασώθηκαν από τη φιλανθρωπική οργάνωση Huddersfield Ferals and Strays και μια τέταρτη διασώθηκε αφού εγκαταλείφθηκε.

Οι γείτονες διαμαρτύρονται ότι τα εγκλωβισμένα αδέσποτα, είναι ασυνήθιστα της περιοχής και στεναχωριούνται. Πιστεύουν επίσης ότι δημιουργεί τυφλά σημεία για την κυκλοφορία και τις στενές λωρίδες δίπλα τους. Αυτές φαίνεται να είναι εύλογες ανησυχίες.

Ως αποτέλεσμα, το Συμβούλιο του Δυτικού Γιορκσάιρ προέτρεψε το ζευγάρι να υποβάλει αίτηση για αναδρομική πολεοδομική άδεια ή να αποσυναρμολογήσει το κλουβί.  Το συμβούλιο απέρριψε ένα αίτημα για ένα κλουβί με μια σειρά από σήραγγες και ράμπες για να απολαμβάνουν οι γάτες. Το ζευγάρι άσκησε έφεση.

Η Σου είπε: “Δεν θέλουμε να προσβάλουμε κανέναν. Θέλουμε απλώς να ζήσουμε μια ήσυχη ζωή και να κάνουμε τις γάτες μας ευτυχισμένες. Οι περισσότεροι από τους γείτονές μας πιστεύουν ότι τα κλουβιά είναι μια υπέροχη ιδέα, αλλά έχουμε ένα πρόβλημα. Πολύ λίγοι άνθρωποι το κάνουν. Το Catio δημιουργήθηκε για να εμποδίζει τις γάτες να τρέχουν έξω στο δρόμο και να τις προστατεύει από τις τοπικές «γάτες διάρρηξης».

Οι Halworths θέλουν να συνεργαστούν με το συμβούλιο για να βρουν μια λύση. Προτάθηκε να γίνει μικρότερο ή να αλλάξει το χρώμα.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr