Αυτός είναι ο πιο ακριβός σκύλος στον κόσμο! – Γιατί κοστίζουν τόσο

Ιστορίες Ζώων

Πριν από μερικά χρόνια, στο Μπόζμαν της Μοντάνα, ένας χειρουργός και η σύζυγός του ανακάλυψαν μια ξεχωριστή ευκαιρία σε μια τοπική λαϊκή αγορά: ένα περίπτερο από τον εκτροφέα με το όνομα Svalinn, ο οποίος πουλούσε σκύλους προστασίας στρατιωτικού επιπέδου. Αυτά τα σκυλιά, που διαθέτουν ένστικτα αντίληψης κινδύνου σε συνδυασμό με τη ζεστασιά και την ιδιοσυγκρασία των συμβατικών οικογενειακών κατοικιδίων, κέντρισαν το ενδιαφέρον του χειρουργού Regis Haid και της συζύγου του, Mary Ellen.

Αρχικά αναρωτήθηκαν για την υψηλή τιμή τους, η οποία ξεπερνούσε τα 150,000 δολάρια ανά σκύλο, αλλά τελικά αποκτήθηκαν δύο από αυτά τα εξαιρετικά ζώα.

Τα σκυλιά αυτά είναι ένας μοναδικός συνδυασμός ολλανδικού ποιμενικού, γερμανικού ποιμενικού και βελγικού μαλινουά και εκπαιδεύονται να είναι τόσο αποτελεσματικοί φρουροί όσο και αγαπημένοι σύντροφοι. Ο Regis, με στρατιωτική εμπειρία, εντυπωσιάστηκε από την ευφυΐα και τις ικανότητές τους, που τους επέτρεπαν να συγκριθούν με ανθρώπους με υψηλό επίπεδο εξειδίκευσης.

Η Svalinn εκτρέφει και εκπαιδεύει λιγότερα από 20 σκυλιά ετησίως, ενώ παγκοσμίως υπάρχουν μόνο περίπου 350. Ένας από τους ιδιοκτήτες τους, ο Stephen Mazzola, πιλότος αεροπορικής εταιρείας και πρώην πιλότος F-16, ανακάλυψε τη Svalinn μέσω του περιοδικού Mountain Outlaw.

Η ιδρύτρια της Svalinn, Kim Greene, δημιούργησε το κέντρο εκτροφής και εκπαίδευσης στο Λίβινγκστον, στην κοιλάδα Paradise Valley. Αρχικά ασχολήθηκε με την ιδιωτική ασφάλεια στο Ναϊρόμπι μαζί με τον τότε σύζυγό της, Green Beret, και αναγνώρισε τις δυνατότητες της αγοράς σε σκύλους προστασίας που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν επίσης ως οικογενειακά κατοικίδια.

Η αυστηρή εκπαίδευση των σκύλων της Svalinn, η οποία διαρκεί 2-3 χρόνια, περιλαμβάνει μια πορεία με εμπόδια που ονομάζεται Phoenix.

Αυτή η διαδρομή, η οποία ανανεώνεται καθημερινά, σχεδιάστηκε για να ενισχύσει τόσο τις σωματικές όσο και τις διανοητικές ικανότητες των σκύλων, προσφέροντας μια ιδανική ισορροπία ανάμεσα στην άθληση και την γνωστική διαδικασία.

Τελικά, η υψηλή τιμή ενός σκύλου Svalinn αντικατοπτρίζει την ένταση και την ποιότητα της εκπαίδευσής τους, καθώς και την αντανάκλαση της αξίας τους στη ζωή των πλούσιων ιδιοκτητών τους, παρέχοντας ανεπανάληπτη προστασία και συντροφιά.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top