Άγρια αλεπού θέλει να παίξει με γάτα στον κήπο

by Δημήτρης Παπαδόπουλος

Μια φιλική αλεπού θέλει πραγματικά να παίξει μαζί της μια οικογενειακή γάτα, αφού το αιλουροειδές την ακολουθεί σε έναν κήπο. Και αυτό ακριβώς κάνει η μαύρη γάτα!

Η αξιολάτρευτη αλληλεπίδραση της αλεπούς και της γάτας καταγράφηκε από κάμερα παρακολούθησης από έναν ιδιοκτήτη σπιτιού στο Μπράιτον του Σάσεξ στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο οποίος μοιράστηκε το βίντεο με τα δύο ζώα να διασκεδάζουν έξω.

Στα πλάνα του βίντεο, η αλεπού (την οποία ο ιδιοκτήτης του σπιτιού ονομάζει “Φρέντι”) ψαχουλεύει στην αυλή και βρίσκει μια μπάλα στο γρασίδι και μερικά γάντια κήπου σε έναν τοίχο από τούβλα. Ο Λόκι, ο γάτος, είναι περίεργος για το τι ετοιμάζει ο “Φρέντι” και παρακολουθεί την αλεπού να εξερευνά την αυλή.

Σύντομα ο “Φρέντι” βρίσκει τα γάντια κήπου και αρπάζει ένα για να παίξει. Πηδάει πάνω του και το πετάει στον αέρα σαν να ήταν παιχνίδι (ή θήραμα). Αλλά ο Λόκι ενδιαφέρεται περισσότερο να παίξει “κυνηγητό” και τρέχει στον Φρέντι μακριά αφού η αλεπού προσπαθεί να αρπάξει το άλλο γάντι.

Η γλώσσα του σώματος της γάτας δεν δείχνει καθόλου ότι φοβάται την αλεπού. Παρατηρήστε ότι η ουρά του Λόκι δεν είναι φουσκωμένη και το τρίχωμα στη ράχη του δεν είναι όρθιο. Και ο Φρέντι δεν φαίνεται να εκλαμβάνει κανένα από τα κυνηγητά του Λόκι ως απειλητικό. Στην πραγματικότητα, οι δυο τους καταλήγουν να παίζουν κάτι που φαίνεται να είναι ένα παιχνίδι κρυφτούλι γύρω από τις γλάστρες!

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr