Άλλαξαν ζωή, χωρίς ηλεκτρικό: Οικογένεια ζει σε 15 τ.μ. καλύβα μαζί με δύο σκυλιά και γάτες

Ιστορίες Ζώων

Μια νέα ζώη που έχτισαν έξω από την πόλη, η Τόβα και ο Ματίας, ιδιαίτερα για τα δεδομένα των μεσογειακών λαών: Η οποία αποτελεί μια ξύλινη καλύβα στο δάσος, στον σουηδικό βορρά, με ελάχιστες υποδομές καθώς κατασκευάστηκε για να λειτουργεί ως στάβλος. Αν και ο χώρος έχει συνολικό εμβαδό 15 τ.μ. και πρωτόγονες παροχές, το ζευγάρι έχει καταφέρει, από το 2012 που ζει μόνιμα εδώ, να τον μετατρέψει σε ζεστό σπιτικό, το οποίο πλέον μοιράζεται με το μωρό του, δύο γάτες και δύο σκύλους.

Η νέα ζωή χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα

Ο εξοπλισμός του σπιτιού αποτελείται, σε μεγάλο ποσοστό, από μεταχειρισμένα κομμάτια, κάποια αγορασμένα από υπαίθρια παζάρια, ενώ το ζευγάρι αποφεύγει όσο μπορεί τη χρήση πλαστικού.

Η καλύβα δεν συνδέεται με το δίκτυο ηλεκτρισμού. Μοναδικές πηγές φωτισμού είναι τα κεριά και μια λάμπα κηροζίνης. Οι μικροσυσκευές και το Ίντερνετ λειτουργούν είτε με μπαταρίες είτε με ηλιακή ενέργεια από πάνελ, ιδιαίτερα στη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς τον χειμώνα το φως είναι λιγοστό.

Αν και ο χώρος έχει συνολικό εμβαδό 15 τ.μ. και πρωτόγονες παροχές, το ζευγάρι έχει καταφέρει, από το 2012 που ζει μόνιμα εδώ, να τον μετατρέψει σε ζεστό σπιτικό, το οποίο πλέον μοιράζεται με το μωρό τους, δύο γάτες και δύο σκύλους.

Ψυγείο φυσικά δεν υπάρχει και τα τρόφιμα διατηρούνται τον χειμώνα σε ένα ντουλάπι στην κουζίνα, κοντά στο επίπεδο του δαπέδου -όπου, δεδομένου ότι το σπίτι δεν έχει σταθερή θέρμανση, η θερμοκρασία παραμένει χαμηλή-, ενώ το καλοκαίρι μεταφέρονται σε μια εξωτερική τρύπα στο έδαφος.

Η καλύβα δεν κατασκευάστηκε για να κατοικείται τον χειμώνα, πόσο μάλλον από ανθρώπους, οπότε το ζευγάρι με τη μετακόμισή του εδώ έκανε κάποιες τροποποιήσεις στη προσπάθεια να προστατευτεί από το δριμυ ψύχος. Για παράδειγμα, γέμισε τα κενά ανάμεσα στις ξύλινες σανίδες των τοίχων, πάχους μόλις 15 εκ., και πρόσθεσε δεύτερο φύλλο τζαμιού στα παράθυρα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του σπιτιού είναι αναμφίβολα τα βιβλία, που πλέον καταλαμβάνουν ακόμα και το υπνοδωμάτιο. Ειδικά οι χρηστικοί οδηγοί μαγειρικής, κηπουρικής, χειροτεχνίας, κατοικίδιων ζώων, ανατροφής παιδιών, αλλά και τα μυθιστορήματα φαντασίας και επιστημονικής φαντασίας τα οποία η Τόβα και ο Ματίας αγαπούν ιδιαίτερα.

Η Τόβα μάς διαβεβαιώνει ότι «μέχρι στιγμής δεν έχουμε αντιμετωπίσει προβλήματα που δεν έχουμε καταφέρει να λύσουμε. Όταν μας ρωτούν γιατί ζούμε εδώ, ανάμεσα στις απαντήσεις που δίνουμε είναι γιατί θέλουμε να επιδιορθώνουμε μόνοι μας ό,τι χαλάει και επειδή αναζητάμε έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής.

Επίσης, απολαμβάνουμε μόλις διασχίζουμε το κατώφλι του σπιτιού μας να βρισκόμαστε μέσα στο δάσος».

Δείτε το βίντεο:

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top