Αν έχεις υιοθετήσει διάβασε αυτό: Πότε θα δεθείς με έναν σκύλο που είχε προηγούμενο κηδεμόνα;

Ιστορίες Ζώων

Είναι κάτι που απασχολεί πολλούς ανθρώπους που υιοθετούν έναν σκύλο που είχε προηγούμενο κηδεμόνα. Υπάρχει έντονη ανησυχία πως ο σκύλος δεν θα αποδεχθεί εύκολα έναν νέο κηδεμόνα; Τι ισχύει όμως;

Πότε θα δεθείς με έναν σκύλο που είχε προηγούμενο κηδεμόνα;

Ένας σκύλος που δεν είχε κακοποιηθεί, παραμεληθεί και γενικά είχε θετικές εμπειρίες από την αλληλεπίδραση του με τους προηγούμενους κηδεμόνες, θα δεθεί εύκολα με την νέα του οικογένεια. Μάλιστα, θα πάρει λίγο περισσότερο χρόνο από ότι με ένα κουτάβι.

Ένας γηραιότερος σκύλος που έχει ήδη δεθεί με άλλους ανθρώπους και είχε μαζί τους μια ρουτίνα θα καταλάβει τα θετικά οφέλη μιας σχέσης με τους νέους κηδεμόνες, αλλά θα χρειαστεί αρκετό χρόνο για να συνηθίσει στην αλλαγή και στη ρουτίνα του νέου σπιτιού.

Όλα εξαρτώνται από τον σκύλο

Οι σκύλοι που είχαν μόνο έναν κηδεμόνα με τον οποίον περνούσαν πολύ χρόνο μαζί και ήταν αρκετά δεμένοι με αυτόν, μπορεί να χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να δεθούν με τη νέα οικογένεια.

Εάν ο προηγούμενος κηδεμόνας του το άφησε ξαφνικά (για παράδειγμα, αν πέθαινε), ο σκύλος θα χάσει πολύ καιρό αναζητώντας τον, κάτι που μπορεί να επιμηκύνει τη διαδικασία σύνδεσης.

Οι ισορροπημένοι ενήλικοι σκύλοι γενικά μπορούν να συνδεθούν με την νέα τους οικογένεια μέσα σε μερικές εβδομάδες ή σε μερικούς μήνες .

Όλα εξαρτώνται από τον σκύλο.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top