Ανατριχιαστικό: Κροταλίας δαγκώνει Πόιντερ, το δηλητήριο δρα γρήγορα, αλλά η εξέλιξη είναι θετική

Ιστορίες Ζώων

Η στιγμή που μια κροταλία δαγκώνει έναν άνθρωπο είναι μια από τις πιο τρομακτικές στιγμές στη ζωή ενός ανθρώπου. Οι δαγκώματα των φιδιών αποτελούν σοβαρή απειλή για την ανθρώπινη υγεία και μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στο ανθρώπινο σώμα. Όταν η κροταλία δαγκώνει έναν Pointer, το δηλητήριο δρα γρήγορα και η κατάσταση φαίνεται απελπιστική. Ωστόσο, η εξέλιξη της κατάστασης είναι θετική, καθώς ο Pointer αναρρώνει και επανέρχεται στην κανονικότητα. Αυτή η ιστορία μας δείχνει την ανθρώπινη δύναμη και την αντοχή που μπορούμε να έχουμε αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις της ζωής. Μας υπενθυμίζει ότι, ακόμα και στις πιο απελπιστικές καταστάσεις, υπάρχει πάντα ελπίδα.

Η ατυχής ιστορία του Toad

Ο Toad, ένα Γερμανικό κοντότριχο Πόιντερ, έτρεχε έξω κοντά στο σπίτι του στο Kuna του Idaho, όταν συνάντησε έναν κροταλίας.

Ο κροταλίας τον άρπαξε και δάγκωσε τον καημένο τον σκύλο πέντε φορές

Καθώς τον πλησίαζα, είδα ένα φίδι να κάνει καρμανιόλα στον αέρα και όταν τον πλησίασα, τον κράτησα ανάμεσα σε μένα και το φίδι και όταν πήγα να τον αρπάξω, μεγάλο λάθος, υπήρχαν πολλά φίδια”, δήλωσε ο ιδιοκτήτης του, Fritz Brownell.

Οι ιδιοκτήτες του Toad τον έσπευσαν στον κτηνίατρο, αλλά δυστυχώς, το δηλητήριο είχε ήδη δράσει και άρχισε να αιμορραγεί από τα χείλη και τα ούλα του.

Οι κτηνίατροι τον εξέτασαν γρήγορα και είδαν ότι είχε δαγκωθεί και στις δύο πλευρές του προσώπου του, καθώς και πολλές φορές στο μπροστινό αριστερό του πόδι. Αμέσως πρήστηκε, αλλά οι κτηνίατροι του έδωσαν μια δόση αντιδηλητηρίου.

Οι ιδιοκτήτες του φοβήθηκαν ότι δεν θα τα κατάφερνε, αλλά ευτυχώς τα κατάφερε

Καθώς ο Φρύνος συνεχίζει να θεραπεύεται, οι ιδιοκτήτες του προειδοποιούν τώρα άλλους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων να προσέχουν το περιβάλλον τους όπου μπορεί να υπάρχουν κροταλίες.

Το Idaho Fish and Game το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε αυτή τη στιγμή είναι να κρατάτε τα σκυλιά σας με λουρί όταν βγαίνετε βόλτα στους πρόποδες ή στην έρημο.

Δάγκωμα κροταλία σε σκύλο

Το τσίμπημα από κροταλία σε σκύλο είναι μια σοβαρή κατάσταση που απαιτεί άμεση βοήθεια από έναν κτηνίατρο. Το δηλητήριο της κροταλίας μπορεί να προκαλέσει σοβαρή αντίδραση στον οργανισμό του σκύλου, συμπεριλαμβανομένων αλλεργικών αντιδράσεων, δυσκολίας αναπνοής, οιδήματος και ανεπαρκούς κυκλοφορίας αίματος. Οι κροταλίες ζουν κυρίως στις ξηρές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών, και οι σκύλοι που ζουν ή περιπλανώνται σε αυτές τις περιοχές εκτίθενται σε αυτόν τον κίνδυνο. Είναι σημαντικό να ενημερώνετε τον κτηνίατρό σας σχετικά με το που βρίσκεστε και τον τρόπο ζωής του σκύλου σας, έτσι ώστε να μπορεί να σας συμβουλεύσει για το πώς να προστατεύσετε το σκύλο σας από τα τσιμπήματα κροταλίας.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top