Άνδρας αγοράζει σχολικό λεωφορείο για να μπορέσει να σώσει κατοικίδια ζώα από τον τυφώνα

Ας θυμηθούμε την ιστορία που συγκίνησε χιλιάδες ανθρώπους. Όταν οι κάτοικοι της Νότιας Καρολίνας ετοιμάζονταν να εκκενώσουν την περιοχή πριν από την άφιξη του τυφώνα Φλόρενς, ο Τόνι Άλσαπ από το Τενεσί πραγματοποιούσε άλλα σχέδια.

Με ένα παλιό σχολικό λεωφορείο που είχε αγοράσει για αυτόν ακριβώς τον σκοπό, ο Alsup κατευθύνθηκε προς την πορεία της καταιγίδας για να σώσει τις ζωές ζώων που διαφορετικά θα έμεναν πίσω.

Ο Alsup, εθελοντής του EARS Emergency Animal Rescue and Shelter, είχε χρησιμοποιήσει το σχολικό λεωφορείο για την εκκένωση κατοικίδιων ζώων από το Τέξας πριν από τον τυφώνα Χάρβεϊ το 2017 – έτσι, αφού έμαθε ότι και τα καταφύγια ζώων στη Νότια Καρολίνα χρειάζονταν μια σανίδα σωτηρίας, μπήκε και πάλι στη μέση για να βοηθήσει.

“Έλεγα, κοίτα, κι αυτά είναι ζωές”, δήλωσε ο Alsup στην Washington Post. “Τα ζώα – ειδικά τα ζώα καταφυγίου – πρέπει πάντα να παίρνουν την πίσω θέση του λεωφορείου. Αλλά εγώ θα τους δώσω το δικό τους λεωφορείο. Αν χρειαστεί, θα πληρώσω όλα τα καύσιμα, ή ακόμα και ένα σκάφος, για να βγάλω αυτά τα σκυλιά από εκεί”.

Πριν από την άφιξη της Φλόρενς, η οποία έμελλε να στοιχίσει τουλάχιστον 23 ζωές, ο Alsup πέρασε από διάφορα καταφύγια της Νότιας Καρολίνας και φόρτωσε το σχολικό λεωφορείο με άπορα κατοικίδια.

Συνολικά, ο Alsup συγκέντρωσε 53 σκυλιά και 11 γάτες – τριχωτούς επιβάτες που ήταν τυχεροί που μεταφέρθηκαν από τον κίνδυνο.

Από εκεί, ο Alsup παρέδωσε τα κατοικίδια σε μια εγκατάσταση διάσωσης στο Foley της Αλαμπάμα, όπου τελικά θα μεταφερθούν σε άλλα καταφύγια ζώων σε ολόκληρη τη χώρα – και ελπίζουμε ότι θα υιοθετηθούν σε παντοτινά σπίτια.

Ο Alsup δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για σχόλια σχετικά με το τι τον ενέπνευσε να αναλάβει αυτό το σωτήριο έργο, αλλά τα αποτελέσματα των προσπαθειών του δεν έμειναν ασχολίαστα στα καταφύγια που βοήθησε να εκκενωθούν.

“Ο Τόνι ήρθε στις 4 π.μ. το πρωί της Τετάρτης για να μαζέψει τα “απομεινάρια” μας – τα σκυλιά με τα μπλοκαρισμένα κεφάλια, αυτά με το σκουλήκι της καρδιάς. Αυτά που κανείς άλλος δεν θα πάρει ποτέ. Και τα πήγε σε ασφαλές μέρος”, έγραψε στο διαδίκτυο το Κέντρο Ζώων Saint Frances στο Georgetown της Νότιας Καρολίνας. “Όχι η πιο συμβατική εκκένωση, αλλά σίγουρα η πιο εγκάρδια”.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr