Άνδρας απελευθερώνει δύο ερωτευμένα πουλιά μπλεγμένα μαζί σε πετονιά

by Δημήτρης Παπαδόπουλος

Ένας άνδρας περπατούσε σε μια παραλία της Νότιας Αφρικής όταν παρατήρησε δύο πουλιά που είχαν μπλεχτεί μεταξύ τους.

Πήγε να κοιτάξει και διαπίστωσε ότι ήταν μπλεγμένα με πεταμένη πετονιά. Ευτυχώς είχε έναν σουγιά και μπόρεσε να τραβήξει τα δύο πουλιά χώρια. Αλλά το ένα πουλί ήταν πολύ άσχημα μπλεγμένο.

Ο καλός Σαμαρείτης αποκαλύπτει ότι τα πουλιά ζευγαρώνουν για μια ζωή, οπότε ήταν σημαντικό να βοηθήσει αυτό το πουλί να επιβιώσει, διότι αν ένα από τα πουλιά χάσει τον σύντροφό του δεν ζευγαρώνει ποτέ ξανά.

Ελευθερώνει γρήγορα το αρσενικό πουλί, αλλά το θηλυκό είναι πιο δύσκολο να ελευθερωθεί, καθώς η πετονιά έχει τυλιχτεί γύρω από το πόδι της. Κόπηκε πολύ άσχημα στο πόδι της, αλλά ευτυχώς μπορεί ακόμα να πετάξει.

Μόλις απελευθερώνεται, η θηλυκή στρειδοφάγος πετάει προς την κατεύθυνση του αρσενικού και ο διασώστης της φωνάζει στο πουλί: “Τι όμορφο θέαμα. Έλα μαζί με τον σύζυγό σου”.

Αφού τα ερωτευμένα πουλιά επανενωθούν, ο άντρας γυρίζει στην κάμερα και δηλώνει: “Έκανα κάτι καλό για σήμερα”.

Οι θεατές συμφωνούν απόλυτα. Ένα άτομο σχολίασε: “Πράγματι, έκανες κάτι καλό για σήμερα! Μου αρέσει που αφιέρωσες τόσο πολύ χρόνο και φροντίδα για να απελευθερώσεις αυτά τα δύο υπέροχα πουλιά από τα φρικτά σκουπίδια που κάποιος άνθρωπος πέταξε, ώστε να ζήσουν μια μακρά και ευημερούσα ζωή μαζί. Πολλές ευχαριστίες κύριε! Μείνετε φοβερός!”

“Είναι τρομακτικό πόσα σκουπίδια και πετονιές υπάρχουν στον ωκεανό/στις παραλίες”, σημείωσε ένας άλλος θεατής. “αλλά συγκινητικό να βλέπεις ανθρώπους σαν κι αυτόν να βοηθούν τα φτωχά αθώα ζώα. Χρειαζόμαστε περισσότερους ανθρώπους σαν κι αυτόν”.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr