Άνδρας διασώζει μωρό παπαγάλο σε σοκ, το γιατρεύει και επιστρέφει στη φύση

Αφού ένα μωρό παπαγάλος χτύπησε σε ένα παράθυρο, ο E. Fuller ήρθε να σώσει το πουλί. Μοιράστηκε ένα βίντεο με τον τρόπο με τον οποίο αποκατέστησε το τραυματισμένο νεοσσό και το απελευθέρωσε πίσω στη φύση.

Ξεκίνησε ταΐζοντας με το χέρι τον νεοσσό ενός μηνός και εκείνος άρχισε να αισθάνεται πολύ καλύτερα.

“Τα μωρά πιάνουν φυσιολογικά τη λεία τους βουτώντας στο νερό και δεν μπορούσα να το αναπαράγω αυτό, οπότε έπρεπε να το ταΐσω με το ζόρι”, εξηγεί ο Fuller στο YouTube. “Το τάισα με στικλμπέκ, τα οποία έπιασα ειδικά γι’ αυτό. Ένας παπαγάλος μπορεί να φάει μέχρι και 10 από αυτά τα ψάρια την ημέρα”.

Μετά από μερικές νύχτες, ο νεοσσός έδειχνε πολύ καλύτερα. Το πουλί θα ήταν σύντομα έτοιμο να απελευθερωθεί, οπότε ο Fuller κάλεσε την British Trust for Ornithology (BTO), την ειδήμονα για τα πουλιά Jean Thorpe, να περάσει και να τοποθετήσει ένα δαχτυλίδι αναγνώρισης στο πόδι του. Αυτό το μοναδικό αναγνωριστικό θα επιτρέπει στην ομάδα να αναγνωρίζει το πουλί για το υπόλοιπο της ζωής του.

Στη συνέχεια ήρθε το καλύτερο μέρος – η απελευθέρωση του πουλιού πίσω στη φύση! Ο Fuller πήγε το νεοσσό στις λίμνες όπου βρέθηκε. “Όταν έφτασα εκεί, άκουσα τα άλλα νεοσσάκια του παπαγάλοι και τα πουλιά-γονείς να φωνάζουν στα κλαδιά, οπότε ελπίζω ότι θα μπορέσει να επιστρέψει στην οικογένειά του, όπου οι γονείς του θα το φροντίσουν”, γράφει η Fuller.

Αφού του έδωσα ένα ακόμη “καλό τάισμα” για να περάσει την ημέρα, το μικρό πουλί πέταξε μόνο του και σύντομα θα ψαρεύει μόνο του.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr