Άνδρας πηγαίνει σε εμπόλεμη ζώνη για να σώσει παγιδευμένες γάτες

Ιστορίες Ζώων

Ας θυμηθούμε την ιστορία του Mohammad Alaa Aljaleel που ταξίδεψε στην Kafr Nabl, μια πόλη στη Συρία που χτυπήθηκε από αεροπορικές επιδρομές, με έναν στόχο – να διασώσει γάτες που είχαν μείνει πίσω.

Πριν αρχίσουν οι βομβαρδισμοί, πολλοί κάτοικοι κατάφεραν να διαφύγουν σε ασφαλές μέρος – αλλά δυστυχώς, κάποια κατοικίδια έμειναν ξεκρέμαστα.

H ιστορία του Mohammad Alaa Aljaleel

“Δεν είναι εύκολο να πάρεις μαζί σου ένα κατοικίδιο ζώο όταν πρέπει να κινηθείς γρήγορα και να κουβαλήσεις όλα σου τα πράγματα μαζί σου”, δήλωσε στο The Dodo η Alessandra Abidin, φίλη του Aljaleel και συναδέλφισσα που αγαπάει τις γάτες.

Γνωρίζοντας πόσο αναστατωμένοι ήταν οι άνθρωποι που άφηναν τα κατοικίδιά τους, ο Aljaleel, ο οποίος μερικές φορές αναφέρεται ως ο “Cat Man του Χαλεπιού”, αποφάσισε να ταξιδέψει στην πόλη για να βοηθήσει.

Ο Abidin εξήγησε ότι, σε αυτή την τελευταία διάσωση στην Kafr Nabl, τα πρώην κατοικίδια είχαν ενωθεί με αγριόγατες για να περιφέρονται στους δρόμους μαζί, σχηματίζοντας μια μεγάλη αποικία.

“Κάποια από αυτά πλησίασαν την ομάδα”, δήλωσε ο Abidin. “Πιθανώς ήξεραν ότι φέραμε φαγητό. Αυτά ήταν εύκολο να πιαστούν. Στήσαμε κλουβιά-παγίδες για άλλες με φαγητό μέσα για να τις προσελκύσουμε. Δεν είναι μια γρήγορη δουλειά. Πρέπει να περιμένουμε κοντά για να ρίξουμε τις πόρτες των κλουβιών”.

Μέχρι στιγμής, η ομάδα έχει διασώσει περίπου 83 γάτες και γατάκια, τα οποία έχουν μεταφερθεί στο σπίτι των γατών Ernesto.

“Μπορούν να είναι σίγουρες για τρία γεύματα την ημέρα, πρόσβαση σε φρέσκο νερό και τη φροντίδα όλων στο Παράδεισο του Ernesto”, δήλωσε ο Abidin. “Θα πρέπει να εγκατασταθούν αρκετά γρήγορα”.

Η ομάδα θα επιστρέφει στο Kafr Nabl κάθε μέρα για να διασώσει περισσότερες γάτες, παρά τον συνεχιζόμενο κίνδυνο, δήλωσε ο Abidin.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Aljaleel βάζει τη ζωή του σε κίνδυνο για τα ζώα. Το 2016, ο Aljaleel, ο οποίος εργάζεται επίσης ως οδηγός ασθενοφόρου, έγινε διάσημος επειδή παρέμεινε στην εμπόλεμη ζώνη της Συρίας για να ταΐσει και να διασώσει εγκαταλελειμμένες γάτες. Την επόμενη χρονιά, ο Aljaleel άνοιξε ένα επίσημο καταφύγιο γατών, ώστε αυτές οι εκτοπισμένες γάτες να έχουν και πάλι ένα σπίτι. Ονόμασε το καταφύγιο House of Cats Ernesto, το οποίο ονόμασε από τη δική του γάτα Ernesto.

Δεν ήταν εύκολο. Τον Νοέμβριο του 2017, το House of Cats Ernesto καταστράφηκε κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων. Ο Aljaleel και ο Ernesto αναγκάστηκαν να διαφύγουν στην Τουρκία, αλλά επέστρεψαν γρήγορα στη Συρία για να ανοίξουν ξανά το καταφύγιο σε μια νέα τοποθεσία στο Χαλέπι.

Έκτοτε, ο Aljaleel και μια ομάδα φιλόζωων εργάζονται αδιάκοπα για να βοηθήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες γάτες – καθώς και σκύλους, άλογα, κουνέλια και άλλα ζώα -.

“Αυτό είναι που κάνουμε”, δήλωσε ο Abidin. “Αν υπάρχει κάποια πιθανότητα να σώσουμε τη ζωή ενός ζώου, θα είμαστε εκεί”.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top