Άνδρας σώζει χήνα που πήρε καταλάθος υπερβολική δόση χαπιών σε δημόσιο πάρκο

Ιστορίες Ζώων

Ενώ έκανε βόλτα στο Carr Park στο Huntington Beach της Καλιφόρνια, ένας περαστικός εντόπισε κάτι ανησυχητικό. Εκεί, ξαπλωμένη ανάσκελα με τα πόδια της στραμμένα προς τα πάνω, βρισκόταν μια χήνα του Καναδά που χρειαζόταν σαφώς βοήθεια.

Αν και η αιτία της δυστυχίας του πουλιού μπορεί να μην ήταν προφανής στην αρχή, σύντομα ήρθε ένα άλλο ανησυχητικό εύρημα.

Η κατα λάθος δηλητηρίαση της χήνας

Στο έδαφος, όχι πολύ μακριά, κάποιος είχε σκορπίσει εκατοντάδες συνταγογραφούμενα χάπια – φάρμακα για τα οποία υπήρχαν υποψίες ότι ήταν “φάρμακα για την καρδιά, αντικαταθλιπτικά, φάρμακα κατά του άγχους και της αϋπνίας”, έγραψαν αργότερα οι διασώστες.

Πιστεύοντας ότι η χήνα είχε φάει κάποια από τα χάπια, ο άνδρας κάλεσε τις αρχές για βοήθεια.

Και είναι καλό που το έκανε.

Οι διασώστες από το Κέντρο Φροντίδας Υγροτόπων & Άγριας Ζωής βρέθηκαν σύντομα στο σημείο για να παραλάβουν τη χήνα και ένα άλλο πουλί που παρουσίαζε σημάδια ότι είχε φάει τα χάπια, για θεραπεία.

“Είναι δύσκολο να πούμε αν θα είχαν πεθάνει χωρίς παρέμβαση, αλλά αυτό είναι πιθανό”, δήλωσε στο OC Register η Lisa Peronne, υπεύθυνη άγριας ζωής του κέντρου διάσωσης. “Η κατάστασή τους τα άνοιξε σε δευτερεύοντες κινδύνους, όπως το να μην μπορούν να ξεφύγουν από τα αρπακτικά”.

Ευτυχώς, και τα δύο πουλιά βρέθηκαν εγκαίρως.

Αφού έλαβαν ενδοφλέβια υγρά για να ξεπλύνουν τον οργανισμό τους από τα φάρμακα που είχαν καταπιεί, και τα δύο πουλιά ήταν σε ανάρρωση.

Μάλιστα, την Τετάρτη, η χήνα που νωρίτερα είχε βρεθεί να ακροβατεί στο θάνατο κρίθηκε αρκετά υγιής ώστε να απελευθερωθεί ξανά στη φύση.

Εδώ είναι πλάνα από τη στιγμή που αυτή και μια άλλη χήνα αφέθηκαν ελεύθερες:

Η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη για να διαπιστωθεί πώς κατέληξαν τα χάπια στο πάρκο, αν και χάρη στο προσεκτικό άτομο που πρόσεξε πρώτος τη χήνα σε κίνδυνο, αποφεύχθηκε μια πραγματική τραγωδία.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top