Άνδρας βοηθά το εξουθενωμένο μωρό ελάφι να διασχίσει το δρόμο και να ξανασμίξει με τη μαμά του

Ιστορίες Ζώων

Η Andrea Bock οδηγούσε μέσα από το Clam Gulch, στην Αλάσκα, το πρωί της Κυριακής, όταν η κυκλοφορία σταμάτησε.

Το εγκλωβισμένο ελάφι και η προσπάθεια διάσωσης του

Μια μαμά ελάφι και το μικρό της προσπαθούσαν να διασχίσουν τον αυτοκινητόδρομο, αλλά το εξαντλημένο μικρό πάλευε να περάσει το προστατευτικό κιγκλίδωμα. Αποχωρισμένη από το μοσχάρι της, η άλκη άρχισε να αγχώνεται – και η κυκλοφορία είχε μπλοκάρει στον πολυσύχναστο δρόμο.

Η Bock κάθισε στο αυτοκίνητό της για περίπου 20 λεπτά παρακολουθώντας το ελάφι να προσπαθεί να βρει την άκρη του προστατευτικού κιγκλιδώματος. “Το μικρό πλησίαζε στο τέλος του προστατευτικού κιγκλιδώματος, αλλά κάθε φορά η μητέρα το έφερνε πίσω στο κέντρο, πιο μακριά από το τέλος”, δήλωσε η Bock. “Νομίζω ότι ο λόγος που η μητέρα το έφερνε συνεχώς πίσω στο κέντρο ήταν επειδή ήταν το σημείο όπου δεν υπήρχαν αυτοκίνητα”.

Ο Joe Tate είχε επίσης κολλήσει στο αυτοκίνητό του καθώς επέστρεφε στο σπίτι του από μια εκδρομή για ψάρεμα με τους φίλους του. Παρακολούθησε και αυτός το δράμα που εκτυλίχθηκε και αποφάσισε να αναλάβει δράση για να επανενώσει την οικογένεια.

Η Μποκ δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που έβλεπε.

“Μετά από σχεδόν 30 λεπτά αγωνιώδους μπρος-πίσω και η ουρά της κυκλοφορίας γινόταν όλο και μεγαλύτερη λεπτό με το λεπτό, ένας κύριος από τη βόρεια λωρίδα κυκλοφορίας ήρθε και έδωσε στο μοσχάρι λίγη βοήθεια”, δήλωσε η Μποκ. “Περίμενε την κατάλληλη στιγμή, όταν η μαμά βρισκόταν στην άλλη πλευρά του αυτοκινητόδρομου. Η κυκλοφορία της έκλεισε τη θέα, καθώς άρπαξε γρήγορα το μοσχάρι και το τοποθέτησε πάνω από το προστατευτικό κιγκλίδωμα μαζί με τη μητέρα του”.

Ένα αγχωμένο ελάφι μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο για τον άνθρωπο, ειδικά όταν βρίσκεται με τα μικρά του. Αν μια μητέρα ελάφι αισθάνεται ότι απειλείται, μπορεί να επιτεθεί, να ποδοπατήσει ή να κλωτσήσει για να προστατεύσει τα μωρά της – γι’ αυτό είναι καλύτερο να κρατάτε απόσταση ασφαλείας. Αν και δεν είναι ποτέ καλή ιδέα να παρεμβαίνουμε σε άγρια ζώα, η κατάσταση αυτή απαιτούσε γρήγορη δράση.

Ο άντρας που κατάφερε με επιτυχία να σώσει το ελαφάκι και να επιστρέψει στη μητέρα του

Ευτυχώς, ο Tate και οι φίλοι του είχαν καταστρώσει ένα σχέδιο για να αποσπάσουν την προσοχή της μητέρας οδηγώντας ένα τρέιλερ μπροστά της.

“Εκείνη τη στιγμή, δεν ήξερα ότι οι φίλοι είχαν καταστρώσει ένα σχέδιο για να εμποδίσουν τη θέα της μητέρας, οπότε ήμουν νευρικός για τον τύπο”, δήλωσε ο Μποκ. “Νόμιζα ότι ήλπιζε απλώς ότι η μητέρα θα έμενε εκτός οπτικού πεδίου αρκετά ώστε να μπορέσει να αρπάξει το μωρό της”.

Όταν ο Tate πλησίασε το μοσχάρι, το μικρό ζώο ήταν ευγνώμων για τη βοήθεια. “Το μοσχάρι φαινόταν τόσο κουρασμένο που σχεδόν έπεσε στην αγκαλιά του”, δήλωσε ο Μποκ. “Ήταν πραγματικά ωραίο”.

Χάρη στον Tate, το μοσχάρι επέστρεψε στη μητέρα του και η μικρή οικογένεια διέσχισε το δρόμο για να σωθεί. “Θα μπορούσε να είχε πάει άσχημα και το καταλαβαίνω και το ξέρω”, δήλωσε ο Tate. “Αλλά πήγε προς το καλύτερο και άξιζε το ρίσκο που πήρα”.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top