Άνδρες διασώζουν άλογο που έχει κολλήσει κάτω από έναν ογκόλιθο

by Δημήτρης Παπαδόπουλος

Ένα άγριο άλογο που κόλλησε ανάμεσα σε βράχους είναι ζωντανό χάρη σε κάποιους καλούς Σαμαρείτες. Τα άγρια άλογα που ζουν στα λιβάδια του Ακτάου, στο Καζακστάν, είναι ελεύθερα να περιφέρονται στην πεδιάδα, αλλά το συγκεκριμένο άλογο κατάφερε με κάποιο τρόπο να παγιδευτεί σε ένα τρομερό μέρος.

Το φτωχό άλογο ήταν ξαπλωμένο ανάσκελα με τα πόδια του στον αέρα και καρφωμένο ανάμεσα σε δύο ογκόλιθους. Ίσως το άλογο πιάστηκε σε μια απροσδόκητη κατολίσθηση βράχων. Αλλά όπως και να παγιδεύτηκε, δεν είχε τρόπο να απελευθερωθεί.

Ευτυχώς, δύο άνδρες που περνούσαν από την περιοχή εντόπισαν το κολλημένο άλογο. Στο βίντεο που μοιράστηκαν, μπορείτε να δείτε πόσο έρημο και απομακρυσμένο είναι το τοπίο. Καθώς πλησιάζουν το άλογο, το ζώο κλαίει από την εξάντληση. Ένας από τους άνδρες σκαρφαλώνει στην πλευρά του αλόγου και αρχίζει να τραβάει τον ογκόλιθο μακριά από το άλογο.

Μετά από αρκετές προσπάθειες καταφέρνει να σηκώσει τον βράχο από το άλογο και αυτό κυλάει κάτω από τον λόφο. Το άλογο είναι τόσο κουρασμένο από τη δοκιμασία του, αλλά με κάποιο τρόπο καταφέρνει να βρει τη δύναμη να σηκωθεί. Χάρη στη βοήθεια των δύο ανδρών, το άλογο είναι ελεύθερο να περιπλανηθεί και πάλι στις πεδιάδες.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr