Ανεξέλεγκτο έμου δραπετεύει από το σπίτι του και αρχίζει μια μεγάλη αστυνομική «καταδίωξη» στην πόλη

by Δημήτρης Παπαδόπουλος

Ένα emu που δραπέτευσε από το σπίτι του οδήγησε την αστυνομία σε ένα άγριο “κυνηγητό emu” μέσα στην πόλη Harriman του Tennessee. Ο Meemu το emu πήδηξε τον φράχτη ύψους 7 μέτρων του περιβόλου του αφού τρόμαξε από τους ήχους ενός κοντινού συνεργείου υλοτομίας, λέει ο ιδιοκτήτης του Harry McKinney.

Προσπάθησε να πιάσει τον Meemu αφού το πουλί δραπέτευσε, αλλά ο Meemu διέφυγε γρήγορα. Ο McKinney έβγαλε μια ειδοποίηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο MeeMoo ήταν ελεύθερος και σύντομα έλαβε ένα σωρό μηνύματα.

“Αμέσως κατακλυστήκαμε από ιδιωτικά μηνύματα με, ξέρετε, “Έι, το emu σας είναι στην αυλή μου” και μετά πήραμε όλα αυτά τα βίντεο”, δήλωσε ο McKinney στο τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο WATE.

Σύντομα επενέβη η αστυνομία και προσπάθησε να περιορίσει τον Meemu με πολλά περιπολικά, βίντεο από το οποίο έχει γίνει έκτοτε viral.

Όμως ο Meemu κατάφερε να αποφύγει επιδέξια την αστυνομία, επειδή όχι μόνο το emu έτρεξε πολύ γρήγορα – με 40 μίλια την ώρα κατά τη διάρκεια της καταδίωξης – αλλά έτρεξε και για πολύ μεγάλη απόσταση – τουλάχιστον 20 μίλια.

Αυτό ώθησε τη Sara C. Haun να σχολιάσει στο Facebook στο Knox – 24 Hour Arrest Report ότι η καταδίωξη του Meemu ήταν: “Πιθανότατα η μεγαλύτερη αστυνομική καταδίωξη που είχε ποτέ το Harriman. Πήγε για 20 μίλια!!!

Ο McKinney δήλωσε ότι ο Meemu πέρασε από όλα τα hotspots της κοινότητας και σχεδόν από κάθε γειτονιά, επειδή, όπως λέει, ο καθένας “πήρε το δικό του ιδιωτικό βίντεο” από την αστυνομική καταδίωξη.

Όσο αστείο κι αν ήταν, ο McKinney ανησυχούσε για την ασφάλεια του Meemu.

“Φοβόμασταν ότι θα τον χτυπούσε αυτοκίνητο και ότι κάποιος θα τον χτυπούσε με ένα βελάκι ηρεμιστικού, ότι θα τραυματιζόταν στην καταδίωξη”, δήλωσε ο McKinney. Παρακολουθούσε τη θέση του MeeMoo ακούγοντας τον ασύρματο της αστυνομίας.

Ευτυχώς, ο McKinney κατάφερε τελικά να πιάσει τον MeeMoo στην πίσω αυλή ενός σπιτιού στην κομητεία Roane. Οι φωτογραφίες ενός ανακουφισμένου και ευτυχισμένου McKinney και του Meemoo μοιράστηκαν στο Facebook.

Ο McKinney δήλωσε ότι είναι πολύ ευγνώμων για τη φροντίδα και το ενδιαφέρον που έδειξαν η αστυνομία και η κοινότητα στην απόδραση. Πρόσθεσε επίσης ότι σκοπεύει να προσθέσει 2 μέτρα στον φράχτη του Meemoo.

Ακολουθεί ακατέργαστο υλικό από την καταδίωξη σε βίντεο:

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr