Άνθρωπος σώζει αετό από βέβαιο πνιγμό σε ποταμό

Ο Emmett Blois έκανε ράφτινγκ στο ποτάμι όταν ο ίδιος και οι φίλοι του εντόπισαν έναν φαλακρό αετό σε κίνδυνο. Βρίσκονταν στον ποταμό Shubenacadie στη Νέα Σκωτία, όταν παρατήρησαν μια ομάδα φαλακρών αετών να πετάει μακριά εξαιτίας μιας παλιρροϊκής πλημμύρας, αλλά ένας δεν το έκανε. Αντιθέτως, χτυπήθηκε από ένα κύμα και δεν μπόρεσε να βγει από τη ζώνη άμμου ή το νερό.

Το πουλί χτυπιόταν και προσπαθούσε να σωθεί όταν σταμάτησαν δίπλα του. Το έβγαλαν από το νερό και παρατήρησαν ότι το πόδι του ήταν τραυματισμένο, οπότε επέλεξαν να το μεταφέρουν στο Hope For Wildlife Rescue. Ο Emmett είπε ότι καθώς κρατούσε τον αετό η καρδιά της χτυπούσε δυνατά, αλλά μετά από περίπου 15 λεπτά που την κρατούσε, ο καρδιακός ρυθμός της σταθεροποιήθηκε και έγινε εκπληκτικά ήρεμη.

Κατά τη διάρκεια του πολύωρου ταξιδιού προς την ακτή, ο Έμετ παρατήρησε ότι τα μάτια του αετού ήταν τα πιο όμορφα που είχε δει ποτέ.

Μόλις ο αετός περιήλθε στη φροντίδα της Hope for Wildlife Rescue, ανακάλυψαν ότι το πόδι της είχε βλάβη στους συνδέσμους. Αλλά μόλις θεραπεύτηκε, ο Έμετ μπόρεσε να έρθει και να την απελευθερώσει ξανά στη φύση.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr