Απάνθρωπο: Άνδρας εγκατέλειψε την 15χρονη ηλικιωμένη γάτα του στον δρόμο όμως εκείνη είχε φύλακα άγγελο

Ιστορίες Ζώων

Η εγκατάλειψη ζώων και στην συγκεκριμένη περίπτωση γατιών είναι ένα σημαντικό πρόβλημα στην εποχή μας, καθώς πολλοί άνθρωποι δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη των κατοικιδίων τους ή απορρίπτουν αδέσποτες γάτες, προκαλώντας δυσκολίες στη διαβίωσή τους και στην υγεία τους.

Η εγκατάλειψη του Ozzie

Μερικές γάτες εγκαταλείπονται πολύ πριν βγουν στους δρόμους. Σύμφωνα με μια ανάρτηση του Animal Advocates Rescue Society, ο ιδιοκτήτης του Ozzie τον εγκατέλειψε ενώ είχε ακόμη στέγη πάνω από το κεφάλι του. Παρόλο που έμενε στο σπίτι, η γάτα ήταν ένα πορτρέτο παραμελημένης – κυρίως δέρμα, οστά, σάπια δόντια και κομμάτια από μια σπασμένη καρδιά.

Ήταν ένας άστεγος γάτος που, τουλάχιστον σωματικά, είχε σπίτι. Δηλαδή μέχρι που ο ιδιοκτήτης του αποφάσισε να του το πάρει και αυτό, γράφει το iheartcats.

H στιγμή που τον βρήκαν οι διασώστες

Κάποια στιγμή, ο 15χρονος αφέθηκε στους δρόμους του Βόρειου Βανκούβερ της Βρετανικής Κολομβίας για να τα βγάλει πέρα, σημειώνει η Animal Advocates Society.

Τελικά, απλώς κουλουριάστηκε κάτω από μια βεράντα. Εκεί τον βρήκαν οι διασώστες.

«Ήταν τόσο σφιχτό ανάμεσα στα πόδια του που το περπάτημα ήταν επώδυνο για τον φτωχό Ozzie», σημειώνει η ομάδα σε μια ανάρτηση στο Facebook. «Ποιος ξέρει πόσο πάλεψε να περπατήσει το φτωχό παλιό αγόρι μέχρι που τα παράτησε και στριμώχτηκε σε εκείνη τη βεράντα;»

«Ανακαλύψαμε ότι ο Ozzie είχε εξαφανιστεί μόνο λίγες μέρες, πράγμα που σημαίνει ότι είχε φτάσει σε αυτήν την κατάσταση ενώ βρισκόταν υπό τη «φροντίδα» του ιδιοκτήτη του», προσθέτει η ομάδα. «Ο ιδιοκτήτης του δεν είχε μπει στον κόπο να προσπαθήσει να τον βρει».

Και τότε, ίσως για πρώτη φορά στη ζωή του, ο Ozzie πήρε το επίκεντρο.

Οι εξετάσεις στον κτηνίατρο

Η οργάνωση τον έφερε σε κτηνίατρο, όπου υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων. Ο Ozzie ξυρίστηκε, ελευθερώνοντάς τον επιτέλους από το ανάπηρο παλτό του. Πήρε την απαραίτητη οδοντιατρική εργασία.

Η τελευταία, πιο κρίσιμη θεραπεία ήταν για την χτυπημένη καρδιά του Ozzie. Μια γυναίκα ανέβηκε για να αναθρέψει τη γάτα – και, δεν πέρασε πολύς χρόνος για να επουλωθεί το πιο ζωτικό όργανό του.

«Με ακολουθεί παντού και μιλάει όλη την ώρα», είπε η ανάδοχη μητέρα του στην Animal Advocacy Rescue Society. «Κάθεται μαζί μου στον καναπέ και λατρεύει την κουβέρτα. Αν σταματήσω να τον χαϊδεύω, αγγίζει το μάγουλό μου με το πόδι του, προσέχοντας να μην του πιάσει νύχια. Είναι τόσο γλυκός.»

Η νέα του οικογένεια

Στην πραγματικότητα, ο Ozzie αποδείχθηκε πολύ γλυκός για να μείνει ξανά μόνος. Η ανάδοχή του οικογένεια έγινε η παντοτινή του οικογένεια. Και, παρόλο που χρειάστηκαν 15 χρόνια, αυτή η γάτα τελικά ήξερε τι σήμαινε να είσαι καταζητούμενος.

Ο μόνιμος ανάδοχος συνάδελφος του Ozzie μας είπε ότι είναι ένα πολύ κοινωνικό αγόρι. «Με ακολουθεί παντού και μιλάει όλη την ώρα. Κάθεται μαζί μου στον καναπέ και λατρεύει την κουβέρτα. Αν σταματήσω να τον χαϊδεύω, αγγίζει το μάγουλό μου με το πόδι του, προσέχοντας να μην του πιάσει νύχια. Είναι τόσο γλυκός.»

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top