Απίστευτη θέληση για ζωή: Γατάκι που γεννήθηκε με ασταθή πόδια μεταμορφώνεται μόλις έφυγε από το καταφύγιο

γατάκι και υιοθεσία

Ένα γατάκι 6 εβδομάδων βρέθηκε ορφανό και μεταφέρθηκε στα Κέντρα Φροντίδας Ζώων της Νέας Υόρκης. Ήταν λίγο ασταθές στα πόδια του και δεν ήξερε πώς να φάει μόνο του.

Το γατάκι με ασταθή πόδια: Η ιστορία του

Το προσωπικό άρχισε να το ταΐζει με σύριγγα, την οποία και ανέχθηκε. Γνωρίζοντας ότι θα χρειαζόταν ένα ανάδοχο σπίτι και έναν αφοσιωμένο φροντιστή, ήρθαν σε επαφή με την , μια διάσωση αποκλειστικά από εθελοντές, για βοήθεια.

Οι εθελοντές της Little Wanderers NYC ανέλαβαν αμέσως δράση. Μέσα σε λίγες ώρες, κατάφεραν να ξεκινήσουν για το γατάκι ένα νέο κεφάλαιο σε ένα σπιτικό περιβάλλον, με φροντίδα όλο το εικοσιτετράωρο.

γατάκι με ασταθή πόδια

Από τι πάσχει η γλυκιά φατσούλα;

“Έχει μια πάθηση γνωστή ως παρεγκεφαλιδική υποπλασία (CH) ή “σύνδρομο ταλαντευόμενου γατιού””, μοιράστηκε το Little Wanderers NYC με το Love Meow. Επηρεάζει τις λεπτές κινητικές δεξιότητες και τον συντονισμό του γατιού, αλλά κατά τα άλλα είναι ευτυχισμένο, υγιές και χωρίς πόνο.

Το γατάκι ονομάστηκε με αγάπη Figaro. η οποία είναι ανάδοχος του Little Wanderers NYC, το υποδέχτηκε στη φροντίδα της με ανοιχτές αγκάλες.

Η ανάρρωση του Figaro

Μόλις 10 ώρες μετά την έξοδό του από το καταφύγιο, ο Figaro άρχισε να τρώει μόνος του σαν πρωταθλητής. “Ήταν τόσο ενθουσιασμένος όταν του πρόσφερα κονσερβοποιημένο φαγητό. Αρχικά τον τάισα με το χέρι και τώρα του το κρατάω στο πρόσωπο”, δήλωσε η Ashley στο Love Meow.

Ο Figaro ήταν αμέσως περίεργος για όλα τα νέα πράγματα που τον περιέβαλλαν. Ήταν ευχαριστημένος με το άνετο παιδικό του δωμάτιο όπου μπορούσε να κινείται και να παίζει με ασφάλεια.

γατάκι με ασταθή πόδια

Δεν άργησε να αρχίσει να παίζει με ένα παιχνίδι με μπάλα και να ζητάει από τη θετή του μαμά προσοχή και χάδια.

Ο Figaro εξερευνούσε το νέο του χώρο και έπαιζε με οτιδήποτε έβαζε τα πόδια του. Παρά το γεγονός ότι είχε μια πληθώρα από κουβέρτες διασκορπισμένες γύρω του, λιποθύμησε στη μέση του παιχνιδιού, πάνω στα παιχνίδια του.

Γατάκι με ασταθή πόδια: O Figaro ήταν αποφασισμένος να ζήσει

Ο Figaro είναι πολύ αποφασισμένος και δεν αφήνει τίποτα να τον καθυστερήσει. Χρειάζεται βοήθεια με την κατανάλωση υγρών και καταλαβαίνει το κουτί της άμμου σαν πρωταθλητής.

“Σίγουρα του αρέσει να σκάβει στην άμμο. Χρησιμοποιεί το κουτί της άμμου. Είναι πολύ ασταθής, αλλά ούτε το καταλαβαίνει ούτε τον νοιάζει”.

γατάκι με ασταθή πόδια

Το σμόκιν αγόρι έχει αγαπήσει πολύ να αγκαλιάζεται σε μια ζεστή αγκαλιά. Διατηρεί το μοτέρ του γουργουρητού του σε υψηλά επίπεδα και είναι πάντα έτοιμο να παίξει.

“Γουργουρίζει συνεχώς και είναι άγριος. Για γατάκι με CH, έχει περισσότερη ενέργεια από οποιοδήποτε άλλο γατάκι της ηλικίας του έχω δει ποτέ. Λατρεύει να παίζει και η μόνη φορά που νιαουρίζει είναι όταν θέλει κάποιον να παίξει μαζί του”.

γατάκι με ασταθή πόδια

Μια εξαιρετική προσωπικότητα

Ο Figaro μπορεί να είναι λίγο ασταθής στα πόδια του, αλλά ό,τι του λείπει σε κινητικές δεξιότητες, το αναπληρώνει με την προσωπικότητά του. Είναι ένα ζωηρό αγόρι με αχαλίνωτη ενέργεια.

Έχει κατακτήσει την τέχνη της πάλης και του αρέσει να κρατάει το παιχνίδι του στο στόμα του ή με τα δύο μπροστινά του γάντια.

“Ο Figaro θέλει να παίζει κάθε στιγμή που είναι ξύπνιος”. Ο Figaro μπόρεσε να φύγει από το καταφύγιο και να λάβει φροντίδα στην άνεση ενός σπιτιού.

Η αναδοχή σώζει πραγματικά ζωές. Δεν χρειάζεστε πολλά, μόνο ένα ελεύθερο δωμάτιο και τη δέσμευση να φροντίσετε αυτές τις γάτες/γατάκια ενώ περιμένουν το παντοτινό τους σπίτι“, μοιράστηκε η Little Wanderers NYC.

γατάκι με ασταθή πόδια

Το ότι είναι λίγο ταλαντευόμενος δεν ενοχλεί τον Figaro, καθώς απολαμβάνει τη νέα του ζωή γεμάτη γουργουρίσματα, καλό φαγητό, μαλακές κουβέρτες και πολλά παιχνίδια.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr