Αποστεωμένος, καμποριασμένος και ταλαιπωρημένος: Σκύλος στεκόταν στην άκρη του δρόμου για μήνες περιμένοντας βοήθεια

by Δημήτρης Παπαδόπουλος

Ήταν κοκαλιάρης, φαλακρός και καμπουριασμένος στην άκρη του δρόμου εδώ και μήνες. Το δέρμα του έμοιαζε σχεδόν φολιδωτό και η ουρά του ήταν μυτερή και ζαρωμένη. Ό,τι είχε απομείνει από τη μαύρη γούνα του στεκόταν όρθιο στο λαιμό και την πλάτη του σε ατημέλητα κουβάρια.

Δεν είχε φάει εδώ και εβδομάδες και μόλις που μπορούσε να περπατήσει. Κανείς δεν ήξερε τίποτε άλλο για το παράξενο πλάσμα, εκτός από το ότι κουτσαίνονταν εδώ και πολύ καιρό σε έναν οπωρώνα του Madera Ranchos, στην Καλιφόρνια.

Η ιστορία του King

Άρχισε να γίνεται γνωστός ως λυκάνθρωπος, επειδή οι άνθρωποι απλώς δεν ήξεραν τι είδους ζώο ήταν – και φοβόντουσαν να τον πλησιάσουν για να το μάθουν.

Στα τέλη Μαρτίου, μια γυναίκα που οδηγούσε σε κοντινή απόσταση τον εντόπισε και έκανε μια ανάρτηση ζητώντας βοήθεια στο Facebook, και στη συνέχεια αποφάσισε να περιμένει κοντά του μέχρι να φτάσει κάποιος. Δεν άργησε να φτάσει στο σημείο η τοπική διασώστρια σκύλων, Μέγκαν Μπόου.

“Ήμουν έτοιμη να κλάψω όταν είδα πόσο άσχημα ήταν”, δήλωσε η Bowe, ιδρύτρια του Bowe’s Adoptable Rescue Pups, στο The Dodo. “Ήταν πραγματικά στο τελευταίο του πόδι. Είχε κατάθλιψη και μετά βίας μπορούσε να σταθεί όρθιος”.

Από κοντά, ο Bowe κατάλαβε αμέσως τι ήταν στην πραγματικότητα ο “λυκάνθρωπος”: ένας πολύ άρρωστος γερμανικός ποιμενικός.

Τον ονόμασε King και τον έβαλε εσπευσμένα στο αυτοκίνητό της για να τον πάει σε έναν κτηνίατρο έκτακτης ανάγκης. Ήταν τόσο χαρούμενος που επιτέλους είχε βοήθεια που πήγε πρόθυμα μαζί της.

Ο κτηνίατρος ανακάλυψε μια λίστα με διάφορες ασθένειες και τραυματισμούς – κυρίως, ο King έπασχε από ψώρα, μια σπασμένη λεκάνη και μια σοβαρά σπασμένη ουρά.

Παρόλο που φαινόταν πολύ μεγάλος, ο King ήταν μόλις 1 έτους.

“Ο κτηνίατρός μου πιστεύει ότι τον χτύπησε αυτοκίνητο, και αυτό θα εξηγούσε γιατί και η ουρά του ήταν τόσο χάλια”, είπε η Bowe. “Αυτός ο τραυματισμός συνέβη πριν από μήνες, γιατί όταν τον πήρα, είχε ήδη αρχίσει να επουλώνεται λάθος. Και με μια τόσο κατεστραμμένη λεκάνη, δεν ήταν σε θέση να μετακινηθεί πολύ μακριά μόνος του για να ψάξει για τροφή, οπότε ήταν εξαιρετικά αδύνατος και αφυδατωμένος”.

Δεδομένου ότι η ψώρα του ήταν μεταδοτική, η Bowe έπρεπε να δημιουργήσει έναν χώρο καραντίνας στο γκαράζ της, ώστε ο King να μπορέσει να θεραπευτεί χωρίς να μεταδοθεί ενδεχομένως σε άλλα ζώα που είχε υπό τη φροντίδα της. Επίσης, τον άρχισε να κάνει μικρές τροφές για να αυξήσει το βάρος και τη δύναμή του, ώστε να είναι έτοιμος να χειρουργηθεί στο ισχίο και την ουρά του.

Παρόλο που ήταν αδύναμος και πονούσε, ήταν φανερό ότι ήταν τόσο ευγνώμων.

“Είναι ένας σούπερ αγαπητός σκύλος”, είπε η Bowe. “Αν καθίσω, έχει το πρόσωπό του ακριβώς δίπλα στο δικό μου και σκύβει σαν να με αγκαλιάζει. Ήταν τόσο ήρεμος και χαλαρός σε όλα”.

Μετά από περίπου ενάμιση μήνα με φροντίδα όλο το εικοσιτετράωρο, σίτιση και φάρμακα, η ψώρα του King άρχισε να βελτιώνεται και ανακτούσε δυνάμεις. Πριν από λίγες εβδομάδες, ήταν τελικά αρκετά καλά ώστε να χειρουργηθεί στο ένα ισχίο και στην ουρά του.

“Κάνει καθημερινές βόλτες για να δυναμώσει το πόδι του, σύμφωνα με τις εντολές του κτηνιάτρου”, δήλωσε η Bowe. “Θα ξαναπάει για ένα ραντεβού παρακολούθησης στο τέλος του μήνα για να δούμε πώς επουλώνεται και να βγουν τα ράμματα. Μόλις επουλωθεί πλήρως, θα εξεταστεί ξανά για να δούμε αν το άλλο ισχίο του θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση”.

Αν και ο King δεν έχει ξεπεράσει ακόμα το πρόβλημα, τα πάει ήδη πολύ καλύτερα – και ήδη μοιάζει εντελώς διαφορετικός από το “τρομακτικό” πλάσμα που νόμιζαν οι άνθρωποι ότι ήταν.

Μόλις αναρρώσει πλήρως, κάτι που η Bowe εκτιμά ότι θα γίνει σε λίγους μήνες, ο King θα είναι διαθέσιμος για υιοθεσία. Μέχρι τότε, μαθαίνει όλες τις νέες χαρές της ζωής, όπως το να τρώει λιχουδιές, να κάνει βόλτες και να πηγαίνει βόλτες με το αυτοκίνητο με ανοιχτά παράθυρα.

“Τώρα είναι πιο ευτυχισμένος από ποτέ”, δήλωσε η Bowe. “Είναι δύσκολο να σκεφτεί κανείς ότι όλα αυτά τα αυτοκίνητα τον προσπέρασαν και δεν σταμάτησαν ποτέ. Κανείς δεν ήθελε να τον φέρει στο σπίτι ή να τον βοηθήσει επειδή φαινόταν τόσο άσχημα … Αλλά το μόνο που χρειάστηκε ήταν ένα άτομο”.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr