Αστυνομικός «συλλαμβάνει» και σώζει θαλάσσιο λιοντάρι στον αυτοκινητόδρομο

Ιστορίες Ζώων

Ο αστυνομικός Ρότζερ Περέιρα έχει περάσει αρκετές περίεργες μέρες στη δουλειά του, αλλά το πρωί της Τρίτης ήρθε ένα τηλεφώνημα που τον άφησε άναυδο. Ο μικρότερος παραβάτης εμπόδιζε την κυκλοφορία στον πολυσύχναστο US-101, νότια του Σαν Φρανσίσκο.

Ήταν σίγουρος ότι έπρεπε να πρόκειται για κάποιου είδους φάρσα ή λάθος. “Ήμουν επιφυλακτικός ότι θα υπήρχε ένα πραγματικό θαλάσσιο λιοντάρι στον αυτοκινητόδρομο”, δήλωσε ο Pereira στο The Dodo. “Όταν έφτασα στο σημείο, ήταν σίγουρο ότι υπήρχε ένα μωρό θαλάσσιου λιονταριού στον αυτοκινητόδρομο”.

Η «σύλληψη» του θαλάσσιου λιονταριού από τον αστυνομικό

Το 10 μηνών θαλάσσιο λιοντάρι φυλασσόταν από μερικούς οδηγούς, οι οποίοι είχαν σταματήσει για να βοηθήσουν το μικρό ζώο. “Στέκονταν δίπλα του και φρόντιζαν να μην περπατήσει στις λωρίδες κυκλοφορίας”, δήλωσε ο Pereira. “Ήμουν σοκαρισμένη και δεν μπορούσα να πιστέψω στα μάτια μου ότι πραγματικά έβλεπα ένα θαλάσσιο λιοντάρι σε έναν τόσο πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο”.

Σαφώς μακριά από το σπίτι του, το 30 κιλών θαλάσσιο λιοντάρι δεν είχε ιδέα ότι διέκοπτε την πρωινή μετακίνηση των ανθρώπων. Αντιθέτως, φαινόταν να απολαμβάνει τη νέα εμπειρία με μια παιδική αίσθηση θαυμασμού.

“Ακόμα και με όλο το θόρυβο των οχημάτων που περνούσαν και όλους τους ανθρώπους γύρω του, το θαλάσσιο λιοντάρι ήταν πολύ ήρεμο και περίεργο για το τι συνέβαινε”, δήλωσε ο Pereira.

Ο αξιωματικός Περέιρα δεν είχε άλλη επιλογή από το να συλλάβει το δύστροπο θαλάσσιο θηλαστικό – αλλά αποφάσισε να μην φορέσει χειροπέδες. Πάρκαρε το περιπολικό του κοντά στο θαλάσσιο λιοντάρι και άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού.

Το θαλάσσιο λιοντάρι παραδόθηκε με τη θέλησή του. “Τη στιγμή που άνοιξε η πόρτα, το θαλάσσιο λιοντάρι πήδηξε κατευθείαν στο πίσω κάθισμα του περιπολικού”, δήλωσε ο Pereira, “χωρίς να χρειαστεί κανενός είδους κίνητρο”.

Και πάλι, το μικρό θαλάσσιο λιοντάρι φάνηκε εντελώς ενθουσιασμένο με τη νέα εμπειρία. Ίσως ήταν αυτή η περιέργεια που τον έβαλε σε μπελάδες εξ αρχής.

“Το θαλάσσιο λιοντάρι λάτρεψε τη βόλτα με το αυτοκίνητο”, δήλωσε ο Pereira. “Δεν έκανε θορύβους ούτε έκανε αλλοπρόσαλλες κινήσεις στο πίσω μέρος του περιπολικού οχήματος. Το θαλάσσιο λιοντάρι ήταν πολύ φρόνιμο”.

Ο Pereira άφησε το θαλάσσιο λιοντάρι στο κοντινό Peninsula SPCA σε περίπτωση που το ζώο χρειαζόταν άμεση φροντίδα, αφήνοντάς το με μια απλή προειδοποίηση.

Στη συνέχεια ο θαλάσσιος λέοντας μεταφέρθηκε στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Θηλαστικών, όπου η εξέταση έδειξε ότι ήταν υγιής, εκτός από ελαφρύ υποσιτισμό και ένα μικρό κόψιμο στο πτερύγιο του.

“Ο μικρός πιθανότατα αποχωρίστηκε νωρίς από τη μητέρα του και δεν ήταν αρκετά έτοιμος να αναζητήσει κατάλληλη τροφή μόνος του”, δήλωσε στο Patch η Δρ Κάρα Φιλντ, κτηνίατρος του προσωπικού του Κέντρου Θαλάσσιων Θηλαστικών. “Αν και λίγο υποσιτισμένο, αυτό το κουτάβι θαλάσσιου λιονταριού είναι πολύ δραστήριο και ζωηρό, οπότε ελπίζουμε ότι με άμεση υποστηρικτική φροντίδα θα αναρρώσει πλήρως”.

Ας ελπίσουμε ότι με λίγο χρόνο, ο θαλάσσιος λέοντας θα μπορέσει να απελευθερωθεί ξανά στη φύση – όσο το δυνατόν πιο μακριά από την πρωινή κυκλοφορία.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top