Χαμένο ελαφάκι συναντά έναν στρατιώτη στο δάσος και ζητά τη βοήθειά του

by Έφη Αθανασίου

Στη διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεων στα δάση της Εσθονίας, ένας στρατιώτης κλήθηκε να βοηθήσει έναν τριχωτό συμπολίτη του εν μέσω μιας πραγματικής κατάστασης ζωής και θανάτου.

Ο στρατιώτης που κλήθηκε να βοηθήσει ένα μικρό ελάφι

Ο Erich Jyri Prikko είναι στρατεύσιμος στην Εσθονική Δύναμη Άμυνας και πρόσφατα αναπτύχθηκε με μια μονάδα κοντά στις όχθες της λίμνης Võrtsjärv. Εκεί, την περασμένη εβδομάδα, ο Prikko αποφάσισε να επιχειρήσει να μπει στο δάσος αναζητώντας, όπως είπε, μια “εναλλακτική τουαλέτα” Αλλά τότε τον κατέλαβε ένα διαφορετικό είδος κλήσης της φύσης.

“Άκουσα κάποιες περίεργες φωνές που μου θύμιζαν γάτα ή μικρό μωρό”, δήλωσε ο Prikko. “Παρατήρησα κάποιο είδος χαριτωμένου ζώου που περπατούσε προς το μέρος μου. Στην αρχή μου θύμισε σκύλο, αλλά γρήγορα συνειδητοποίησα ότι ήταν ένα μικρό ελάφι που προσπαθούσε να μου πει κάτι”

Το μικρό ελάφι βρισκόταν εκεί ολομόναχο. Μη θέλοντας να προσθέσει στην αγωνία του ζώου, ο Prikko αποφάσισε να καθίσει με την ελπίδα ότι το μικρό ελάφι θα περιπλανιόταν πίσω στη μητέρα του, όπου κι αν βρισκόταν. Αντ’ αυτού, όμως, συνέβη αυτό.

“Περπάτησε αργά προς το μέρος μου”, δήλωσε ο Prikko. “Στην αρχή ήταν αρκετά ντροπαλό, αλλά τελικά αποφάσισε ότι φαινόμουν αξιόπιστος και με πλησίασε πολύ κοντά του”.

Ο Prikko έμεινε έκπληκτος – αλλά στη συνέχεια το μωρό ελάφι έκανε ένα βήμα παραπέρα.

“Προσπάθησε ακόμη και να βρει κάτι κάτω από τη μασχάλη μου”, είπε ο Prikko. “Μπορεί να νόμιζε ότι είχα στήθος”.

Το μικρό ελάφι, όπως φάνηκε, είχε γρήγορα καταλήξει να θεωρεί τον στρατιώτη ως μητέρα του.

Ο Prikko δεν μπορούσε να ικανοποιήσει την επιθυμία του, φυσικά, αλλά το πεινασμένο ελάφι φαινόταν παρ’ όλα αυτά να παρηγορείται μόνο από την ευγενική παρουσία του. Τότε ήταν που ο Πρίκκο αποφάσισε να βοηθήσει με έναν άλλο τρόπο.

“Τηλεφώνησα στην κτηνιατρική μας κλινική και τους ενημέρωσα για το τι συνέβη”, δήλωσε ο Prikko. “Ήθελα να κάνω περισσότερα για το μοσχαράκι και ήθελα να ρωτήσω τι έπρεπε να κάνω“.

Στον Prikko είπαν να επιστρέψει το μωρό στο σημείο όπου βρέθηκε και να παρακολουθεί την κατάσταση. Λόγω της αναφοράς του Prikko, ένας κτηνίατρος στάλθηκε στο σημείο με ένα μπουκάλι γάλα για να ταΐσει το μικρό ελάφι σε περίπτωση που η μητέρα του δεν επέστρεφε.

Ήταν δύσκολο να αφήσουν το μοσχαράκι εκεί ολομόναχο – αλλά η κίνηση απέδωσε καρπούς.

Το αίσιο τέλος για το μωρό ελάφι

Ο Prikko και η μονάδα του έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μην ενοχλήσουν την περιοχή σε περίπτωση που η μητέρα του μοσχαριού τρόμαζε. Και, βέβαια, αφού άκουσε ένα κάλεσμα ελαφιού τη νύχτα, ο Prikko ξύπνησε και διαπίστωσε ότι το μωρό είχε εξαφανιστεί.

“Παρατηρήσαμε πολύ φρέσκα μεγάλα ίχνη ελαφιού που έδειχναν ότι το μικρό μοσχαράκι είχε διασωθεί από τη μητέρα του”, δήλωσε ο Prikko.

Όλα, προφανώς, είχαν διορθωθεί.

Ως στρατιώτης, ο Prikko θεωρεί καθήκον του να προστατεύει και τα ζώα – και σε αυτή την περίπτωση, ολοκλήρωσε την αποστολή του τέλεια.

“Ήθελα η μητέρα του μικρού να το βρει και χάρηκα πολύ όταν διαπιστώσαμε ότι βρήκαν ο ένας τον άλλον”.

Μια πραγματικά καλή δουλειά.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr