Χαμογελάει ξανά: Διασώστες σώζουν σκελετωμένο αδέσποτο σκύλο και του χαρίζουν μια δεύτερη ευκαιρία

by Έφη Αθανασίου

Το πρόβλημα των άστεγων ζώων είναι ένα πρόβλημα παγκόσμιο που συναντάται σε όλες τις χώρες του κόσμου, καθώς εκατομμύρια αδέσποτα ζώα βρίσκονται σε ανθρωποκεντρικές περιοχές χωρίς καταφύγια, φαγητό και νερό, και αυτό τους εκθέτει σε ασθένειες, τραυματισμούς, πείνα και ανεπαρκή περίθαλψη.

Η συγκινητική ιστορία

Αδέσποτα περιφέρονται στους δρόμους σχεδόν παντού. Λόγω των οικονομικών δυσκολιών και των εξόδων στείρωσης ή στείρωσης ενός ζώου, οι ομάδες διάσωσης και οι φιλόζωοι δεν μπορούν να συμβαδίσουν.

Η διάσωση ενός αδέσποτου σκύλου

Οι διασώστες σε αυτήν την ιστορία είδαν ένα σκυλί, που αργότερα ονόμασαν Kaew, να αγωνίζεται να κινηθεί. Βρέθηκε να ζει κοντά σε μια γέφυρα στην Ταϊλάνδη. Τα τραύματά της προκλήθηκαν από αυτοκίνητο που την είχε χτυπήσει εδώ και καιρό. Τα οστά της επουλώθηκαν με τόσο φρικτό τρόπο που χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει το στόμα και τα πίσω πόδια της για να κινηθεί.

Είναι θαύμα που ο Kaew επέζησε τόσο πολύ. Παρά τους αγώνες της, είναι ευγενική και αγαπητή. Οι διασώστες της την παρέλαβαν και την μετέφεραν στον κτηνίατρο έκτακτης ανάγκης. Το ότι της έδιναν προσοχή ήταν το πρώτο καλό πράγμα που της συνέβη. Ένιωθε ότι είχε πραγματικά σημασία. Και το κάνει!

Κοιτάξτε μόνο το χαμόγελό της! Το χαμόγελό της πραγματικά ζεσταίνει την καρδιά.

Η πρώτη αντίδραση του κτηνιάτρου

Ο κτηνίατρος την αξιολόγησε και συνειδητοποίησε ότι ήταν σοβαρά υποσιτισμένη. Την έβαλαν σε δίαιτα με πολλές θερμίδες και της έδωσαν υγρά IV. Στη συνέχεια θα προσπαθήσουν να δουλέψουν στους ατροφισμένους μύες της. Με τη φυσικοθεραπεία και τη χειρουργική επέμβαση στο εγγύς μέλλον της, η Kaew μπορεί να έχει μια ευκαιρία μάχης. Προσευχόμαστε η ιατρική ομάδα να κάνει θαύματα.

Μας στεναχωρεί να πιστεύουμε ότι τόσα πολλά αδέσποτα περιφέρονται αβοήθητα, ζωντανά γεύμα με γεύμα. Αλλά με κάθε μικρό θαύμα, όπως η ιστορία του Kaew, έχουμε την ελπίδα ότι οι καλοί άνθρωποι προσπαθούν να κάνουν τη διαφορά.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr