Χαμογελάει ξανά: Σκύλος ακρωτηριάστηκε λόγω καρκίνου και με το προσθετικό του πόδι παίζει ξανά

Ιστορίες Ζώων

Βόλτες και παιχνίδια απολαμβάνει ξανά ένα τρίποδος σκύλος χάρη στο νέο του προσθετικό πόδι που τον έχει βοηθήσει μετά την μεγάλη περιπέτεια υγείας που πέρασε.

Η ιστορία του Freddie

Ο Freddie, ράτσας μινιατούρα Schnauzer, 10 ετών, συμμετείχε σε διαγωνισμούς ευκινησίας μέχρι τη στιγμή που ο γιατρός εντόπισε έναn καρκινικό όγκο στο μπροστινό μέρος ενός ποδιού του. Έπρεπε μάλιστα να γίνει άμεσα η επέμβαση ακρωτηριασμού του ποδιού του γιατί διαφορετικά θα πέθαινε.

Και η επέμβαση, η οποία ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, έγινε το Δεκέμβριο που μας πέρασε. Ο όμορφος Freddie ήταν πλέον τριποδάκος. Όχι όμως για πολύ καθώς του έφτιαξαν ένα προσθετικό μέλος ώστε να μπορεί να περπατάει όπως πριν χωρίς κανένα πρόβλημα.

Το προσθετικό πόδι είναι βαλμένο στην άρθρωση του «αγκώνα» του πίσω ποδιού του ζώου και του επιτρέπει να χρησιμοποιεί το πόδι του κανονικά όπως ήταν πριν την επέμβαση. Για τη συγκεκριμένη επέμβαση ήρθαν κορυφαίοι κτηνίατροι, ειδικοί στα προσθετικά μέλη.

Συγκινητικά βίντεο και φωτογραφίες δείχνουν το σκυλάκο πραγματικά να απολαμβάνει τη ζωή του και να κάνει πράγματα που τα έκανε και πριν. Παράλληλα κάνει και φυσιοθεραπείες.

Τι λέει ο κηδεμόνας του σκύλου

Ο κηδεμόνας του σκύλου, ο 70χρονος Bob Boyle από το Cambridgeshire, θα πει: «Αρχικά πιστεύαμε ότι ο Freddie είχε πατήσει κάποιο αγκάθι και δεν μπορούσε να περπατήσει. Μετά όμως μάθαμε τι ακριβώς συνέβαινε και ανησυχήσαμε πολύ. Ο Freddie είναι πολύ κοινωνικός και παιχνιδιάρης που μας έκανε να σκεφτούμε ότι αυτό θα επηρέαζε την όλη συμπεριφορά του. Αλλά δεν έγινε έτσι καθώς μετά από τρεις με τέσσερις εβδομάδες από την τοποθέτηση του ποδιού ο σκύλος ήταν όπως πριν. Και αυτό μας χαροποίησε ιδιαίτερα».

Από την άλλη η επικεφαλής του τμήματος της φυσιοθεραπείας, στο οποίο πήγαίνει ο σκύλος, Diane Messum, αναφέρει:« Ο Freddie από την πρώτη στιγμή ήταν τέλειος ασθενής. Σε πολλά σκυλιά το σώμα δεν μπορεί να «δεχτεί» το προσθετικό μέλος. Όμως ο ογκολόγος του Freddie και ο χειρουργός του σχεδίασαν πολύ προσεκτικά την επέμβασή του και ήταν πετυχημένη.»

Ο Freddie δεν άλλαξε σε τίποτα τη ζωή του. Περπατάει, κάνει τις βόλτες του, παίζει, χαίρεται, όπως ακριβώς πριν. Και αυτό που του αρέσει περισσότερο είναι το ποδόσφαιρο όπου είναι μάλιστα και πολύ καλός.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top