Χάσκυ – Παιχνιδιάρικη ράτσα και αστείες γκριμάτσες: Τα χαρακτηριστικά τους που θα σας κάνουν να τα αγαπήσετε

Ιστορίες Ζώων

Πριν από χίλια χρόνια περίπου, οι Τσάκτσι άφηναν για καιρό το σπίτι τους και έφευγαν για την Αρκτική ακτή αναζητώντας τροφή, φώκιες, δέρματα και ξύλα για τη φωτιά που θα ζέσταινε τα σπίτια τους.

Επειδή υπήρχε μεγάλη απόσταση, λόγω του αφιλόξενου περιβάλλοντος, χρειάστηκαν να αντιμετωπίσουν πιο σκληρά σκυλιά, γρήγορα και πρόθυμα για εργασία, που θα είχαν την ικανότητα να μεταφέρουν πίσω στα χωριά τα λάφυρα των κυνηγών, αψηφώντας τις καιρικές συνθήκες.

Έτσι δημιουργήθηκαν οι σημερινοί Χάσκυ, από ανάγκη ύπαρξης ενός σκύλου μεσαίου μεγέθους, που θα είχε την ικανότητα να εργαζόταν ομαδικά, να τραβάει μεγάλα βάρη και να ολοκληρώνει τη δουλειά του με λίγη κατανάλωση ενέργειας.

Τα σημερινά Σιβηρικά Χάσκυ έχουν πολλά στοιχεία από την προσωπικότητα, το πείσμα και το κουράγιο των προγόνων τους, με μοναδική διαφορά ότι είναι περισσότερο σύντροφοι παρά φύλακες.

Δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν

Χαρακτήρας: φιλικός, οικογενειακός σκύλος με έντονη ενέργεια που πρέπει να ξοδέψει ημερησίως

Το Σιβηρικό Χάσκι είναι ο καλύτερος σκύλος φύλακας; Μάλλον όχι ! Οι σκύλοι αυτής της φυλής είναι συνήθως φιλικοί προς όλους, άντρες και γυναίκες. Αυτό συμβαίνει καθώς τα  ζώα πρέπει πάντα να ακολουθούν όλους τους οδηγούς των ελκήθρων και η κοινωνικότητα είναι στο dna του. Επίσης είναι σημαντικό να μπορούν να συνεργαστούν με κουτάβια κάθε γέννας. Ωστόσο, οι περισσότεροι εκπρόσωποι της φυλής είναι αρκετά ανεξάρτητοι σκύλοι, που διαθέτουν έντονο το ένστικτο για κυνήγι: ορμούν στη θέα ενός κουνελιού!

Μερικά Χάσκυ αγνοούν δυστυχώς το κάλεσμα του ιδιοκτήτη τους. Στο σημείο αυτό σημαντικό ρόλο παίζει η εκπαίδευση, ωστόσο δεν είναι κανόνας ότι όλα τα Χάσκυ μπορούν να εκπαιδευτούν, ώστε να υπακούν στο κάλεσμά σας και να έρχονται κοντά σας χωρίς οδηγό. Οι σκύλοι αυτής της πανέμορφης, βόρειας φυλής δεν γαβγίζουν σχεδόν ποτέ, αλλά μπορούν να τραβήξουν όλα τα βλέμματα με το ουρλιαχτό τους, που μοιάζει με λύκου.

Μεγάλη προσοχή τα ζώα χαίρονται πολύ να τρέχουν, όπως είναι άλλωστε αυτονόητο και λόγω της καταγωγής τους. Ένα Χάσκυ Σιβηρίας, το οποίο δεν είναι πλήρως απασχολημένο, ψάχνει από μόνο του να βρει τρόπους να εκτονωθεί και να απασχοληθεί, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα.

Περιποίηση του τριχώματος

Η περιποίηση του τριχώματος ενός Χάσκυ Σιβηρίας δεν είναι δύσκολη υπόθεση: το τρίχωμα χτενίζεται εύκολα, θα πρέπει ωστόσο να το χτενίζετε συχνά, κυρίως κατά τη διάρκεια της αλλαγής τριχώματος, ώστε να ελέγχετε καλύτερα την τριχόπτωση. Οι σκύλοι της φυλής χάνουν απίστευτα πολύ τρίχωμα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Επίσης το συχνό μπάνιο δεν ενδείκνυται και οι ακαθαρσίες απομακρύνονται με ένα απλό σκούπισμα με στεγνό πανί ή με ένα γρήγορο χτένισμα. Όμως , εάν δεν μπορείτε να αποφύγετε το μπάνιο, τότε είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε μόνο νερό και ένα ήπιο σαμπουάν σκύλων.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top