Χελώνα caretta caretta γέννησε τα αυγά της και επιστρέφει στη θάλασσα στη Ζάκυνθο

Ιστορίες Ζώων

Ένα χελώνα caretta caretta στη Ζάκυνθο έφερε στον κόσμο τα αυγά της και τώρα επιστρέφει στη θάλασσα. Η χελώνα caretta caretta, ένα είδος θαλάσσιας χελώνας, ανήκει στην οικογένεια των Χελωνιίδων. Τα μεγέθη της χελώνας κυμαίνονται συνήθως από 90 έως 280 εκατοστά μήκος και ζυγίζει περίπου από 135 έως 450 κιλά. Το χρώμα του δέρματος της χελώνας ποικίλλει από κίτρινο έως καστανό, ενώ το χέλυο είναι συνήθως κοκκινωπό-καφέ.

Η χελώνα caretta caretta είναι διαδεδομένη στον Ατλαντικό, τον Ειρηνικό και τον Ινδικό Ωκεανό, καθώς και στη Μεσόγειο Θάλασσα. Η περιοχή της Ζακύνθου στην Ελλάδα είναι γνωστή ως μια από τις πιο δημοφιλείς περιοχές φωλιάσματος για την είδος αυτό, με περισσότερες από 3000 φωλιές ετησίως.

Η χελώνα caretta caretta ζει στη θάλασσα και επισκέπτεται τις ακτές για να αναπαραχθεί, με τα θηλυκά να βγαίνουν στην ξηρά για να γεννήσουν τα αυγά τους. Οι χελώνες έχουν χαμηλό ρυθμό αναπαραγωγής και φθάνουν στη σεξουαλική ωριμότητα σε ηλικία 17-33 ετών, με διάρκεια ζωής που φτάνει τα 47-67 χρόνια.

Η χελώνα caretta caretta είναι παμφάγο ζώο και τρέφεται κυρίως με ασπόνδυλα του βένθους, χρησιμοποιώντας τα ισχυρά σαγόνια της για να κομματιάσει το θήραμά της. Παρόλο που θεωρείται είδος υπό εξαφάνιση, προστατεύεται από διεθνείς οργανισμούς διατήρησης της φύσης.

Σήμερα το πρωί παρατηρήθηκε αυτή η χελώνα να ολοκληρώνει την αποστολή της και καταγράφηκε σε βίντεο.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top