Δακρύζει το Διαδίκτυο: Ηλικιωμένο ζευγάρι αρνείται να εγκαταλείψει τα σκυλιά του για να σωθεί από την πλημμύρα

by Έφη Αθανασίου

Όπως έχετε διαβάσει κι άλλες παρόμοιες ιστορίες στο Petkeepers, η σημερινή αναφέρεται σε ένα ζευγάρι στην Ιαπωνία, έπειτα από μια πλημμύρα αρνούνται να αφήσουν τα σκυλια τους για να σωθούν.

Μερικές φορές, όπως συνέβη πρόσφατα στο Joso της Ιαπωνίας , κανείς δεν είναι ασφαλής ακόμη και στα σπίτια του. Οι κάτοικοι της πόλης του νομού Ιμπαράκι αιφνιδιάστηκαν από μια βίαιη πλημμύρα λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων που έκαναν τον ποταμό Κινουγκάουα να υπερχειλίσει . Πυροσβέστες και τοπικές αρχές έχουν πραγματοποιήσει πολυάριθμες παρεμβάσεις για να βοηθήσουν άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Αρνήθηκαν να αφήσουν τα σκυλιά τους για να σωθούν από την πλημμύρα

Μεταξύ αυτών υπήρχε και ένα ηλικιωμένο ζευγάρι που βρέθηκε με το σπίτι εντελώς πλημμυρισμένο. Παρά τον τεράστιο κίνδυνο στον οποίο εκτέθηκαν, οι δυο τους δεν το σκέφτηκαν καθόλου και αποφάσισαν να μην εγκαταλείψουν τα σκυλιά τους, περιμένοντας βοήθεια και κρατώντας τους παρέα.

Η πράξη θάρρους τους έχει χειροκροτηθεί από πολλούς ανθρώπους: σε αυτές τις περιπτώσεις, στην πραγματικότητα, είναι πραγματικά δύσκολο να βρεθούν άνθρωποι που βάζουν τα κατοικίδια τους πάνω από όλα, ακόμη και με κόστος να διακινδυνεύσουν να χάσουν τη ζωή τους. Οι δύο γέροντες, από την άλλη πλευρά, εγκατέλειψαν όλα τα προσωπικά αντικείμενα, αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν το ίδιο με τα δύο σκυλιά τους.

Το video μόλις δημοσιεύτηκε έγινε viral στο διαδικτύο, όπως θα δείτε και παρακάτω, το σπίτι τους περιβάλλεται εντελώς από νερό. Οι δύο γέροντες στο μεταξύ είχαν ανέβει στην ταράτσα με τα αγαπημένα τους σκυλιά, περιμένοντας βοήθεια.Το βίντεο, που μοιράστηκε σε όλο τον κόσμο, συγκέντρωσε χιλιάδες σχόλια και συγκέντρωσε σχεδόν 15 εκατομμύρια προβολές.

Παρά τον ισχυρό άνεμο, το ελικόπτερο κατάφερε να φτάσει κοντά στο σπίτι τους και οι διασώστες κατάφεραν να κατέβουν στην οροφή για να σώσουν τους δύο ηλικιωμένους.

Ωστόσο, το ζευγάρι τους επεσήμανε αμέσως ότι δεν θα μετακινηθούν ούτε εκατοστό αν οι διασώστες δεν διασώσουν και τα σκυλιά τους. Έτσι, οι άνδρες που ήρθαν να τους βοηθήσουν έβαλαν τα δύο ζώα να επιβιβαστούν, ασφαλίζοντάς τα με ένα λουρί για να μην τα κάνουν να κουνηθούν και έτσι έπεισαν το ζευγάρι να φτάσει στην ασφάλεια. Η πρώτη που ανέβηκε ήταν η γυναίκα που συνόδευε το ένα από τα δύο σκυλιά. Στη συνέχεια, ο άντρας επιβιβάστηκε μαζί με το άλλο σκυλί. Η όμορφη οικογένεια μεταφέρθηκε στη συνέχεια σε ασφαλές μέρος.

Δείτε το video

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr