Δεν μας αξίζουν τα ζώα: Σκύλος κυνηγά το αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη του αφού το εγκατέλειψαν ραγίζοντας καρδιές

Ιστορίες Ζώων

Ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο δείχνει την απελπισμένη προσπάθεια ενός σκύλου να ξαναμπεί στο αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη του, αφού τον εγκατέλειψε. Το περιστατικό καταγράφηκε από έναν διανομέα φαγητού στην Καλιφόρνια, που είδε τη σκηνή να εκτυλίσσεται καθώς ένα μαύρο σεντάν χωρίς πινακίδες εγκατέλειπε το ζώο.

Στο συγκινητικό αυτό κλιπ, ο σκύλος τρέχει πίσω από το αυτοκίνητο, προσπαθώντας απεγνωσμένα να μπει μέσα.

Σε κάποια στιγμή, πηδάει με όλες του τις δυνάμεις, ελπίζοντας να ξαναβρεί τον ιδιοκτήτη του. Ο διανομέας φαγητού ακούγεται να λέει: «Ο ιδιοκτήτης τον παράτησε… δείτε! Ω, Θεέ μου».

Η Ντέστινι Γκόμεζ, μια γυναίκα που ασχολείται με τις υιοθεσίες ζώων, είδε το βίντεο και συγκλονίστηκε. «Όταν είδα αυτό το βίντεο, μου έσπασε την καρδιά. Δεν μπορούσα να σταματήσω να κλαίω. Δεν μπορούσα να βγάλω τον σκύλο από το μυαλό μου», δήλωσε στο NBC Los Angeles. Με τη βοήθεια πληροφοριών από χρήστες των social media, κατάφερε να εντοπίσει το σκυλάκι και το πήρε υπό την προστασία της. Τον ονόμασε Τσίκο και αναζητά ένα κατάλληλο σπίτι για να τον φροντίσει.

Δείτε το βίντεο:

Τι να κάνετε αν βρείτε έναν σκύλο;

Αν βρείτε έναν ξεχασμένο σκύλο, υπάρχουν ορισμένα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να τον βοηθήσετε και να επιστρέψετε στον ιδιοκτήτη του ή να διασφαλίσετε την ασφάλειά του:

  1. Προσεγγίστε τον σκύλο με προσοχή: Μιλήστε με ήρεμη φωνή και προσπαθήστε να κερδίσετε την εμπιστοσύνη του. Αποφύγετε να τον αποπλανήσετε ή να τον απειλήσετε.
  2. Ελέγξτε για σήμανση:Αν είναι δυνατόν, ελέγξτε για τσιπ ή κολάρο με ταυτότητα. Αυτά μπορεί να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τον ιδιοκτήτη του.
  3. Ειδοποιήστε τις τοπικές αρχές: Αν δεν είναι δυνατή η επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη ή αν ο σκύλος φαίνεται να είναι χαμένος ή εγκαταλελειμμένος, ενημερώστε την τοπική αστυνομία ή το κτηνιατρικό ίδρυμα.
  4. Δημοσιεύστε φωτογραφίες και πληροφορίες: Κοινοποιήστε τις πληροφορίες για τον χαμένο σκύλο σε κοινωνικά δίκτυα και τοπικές ομάδες στο διαδίκτυο. Μια φωτογραφία μαζί με πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία και τα χαρακτηριστικά του σκύλου μπορεί να βοηθήσει στην επανασύνδεσή του με τον ιδιοκτήτη του.
  5. Προσφέρετε προσωρινή φιλοξενία:Αν είναι δυνατόν και ασφαλές, προσφέρετε προσωρινή φιλοξενία στον σκύλο έως ότου βρεθεί ο ιδιοκτήτης του. Αυτό μπορεί να συμβάλει στην ασφάλεια και την ευημερία του.

Το σημαντικότερο είναι να δράσετε με προσοχή και σύνεση, προκειμένου να διασφαλίσετε την ασφαλή επιστροφή ή φιλοξενία του χαμένου σκύλου.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top