Δεν περίμενε αυτή την αντίδραση: Ο δύτης ξαφνιάζεται όταν η φώκια του πιάνει το χέρι

by Δήμητρα Τουρλίδα

Η εμπειρία των συναντήσεων, με την άγρια φύση είναι πάντα απίστευτα συναρπαστική. Αρκεί να σκεφτείτε την περίπτωση του δύτη Gary Grayson, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συναντήσει μια φώκια στο φυσικό της περιβάλλον.

Η φώκια δεν φοβήθηκε τον δύτη

Παραδόξως η φώκια δεν έδειξε κανένα σημάδι φόβου προς τον Gary. Αντιθέτως, έκανε κάτι που εμβάθυνε ακόμη περισσότερο τον θαυμασμό μου για την άγρια φύση.

Αυτό το αξέχαστο περιστατικό έλαβε χώρα όταν ο Gary έκανε κατάδυση κοντά στις νήσους Scilly στις ακτές της Αγγλίας. Παρατήρησε δύο φώκιες στην περιοχή, η μία ήταν μάλλον ντροπαλή, ενώ η άλλη δεν έδειχνε κανέναν φόβο απέναντι στον Gary ή στον καταδυτικό εξοπλισμό του.

Η φώκια κολύμπησε με χάρη προς τον Gary. Τον ακούμπησε απαλά στη μύτη

Μπερδεμένος από αυτή την αλληλεπίδραση ο Gary άπλωσε το χέρι του προς τη φώκια.Προς έκπληξή του η φώκια το κράτησε και το οδήγησε αργά προς την κοιλιά της.Ο Γκρέισον μοιράστηκε την εμπειρία του με το M.E.N. λέγοντας: “Αυτή η γκρίζα φώκια με πλησίασε και πέρασε πέντε λεπτά μαζί μου.Μια άλλη μάλιστα σκαρφάλωσε στο πόδι μου”.“Ως δύτης δεν έχω συναντήσει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο… Συνήθως αναζητώ συναρπαστικές εμπειρίες. Αυτή σίγουρα συγκαταλέγεται στις εξαιρετικές μου συναντήσεις “ πρόσθεσε.

Όπως αποδείχθηκε, το μόνο που ζητούσε αυτή η στοργική φώκια ήταν μια αγάπη και ένα χαλαρωτικό τρίψιμο στην κοιλιά. “Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις πόσο γλυκές, περίεργες και σαν σκύλος μπορούν να είναι οι φώκιες” παρατήρησε η Ally McMillan, η διευθύνουσα σύμβουλος του Seal Rescue Island σε συνέντευξή της, στη Huffington Post.

Μερικές φορές δεν υπάρχει τίποτα, όπως μια φώκια για να φέρει λίγη λάμψη σε μια ζοφερή μέρα!

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο εδώ

Είναι καταπληκτικό που ο Gary κατέγραψε αυτή τη συνάντηση, ώστε να μπορούμε όλοι να μοιραστούμε την εμπειρία. Μη διστάσετε να μοιραστείτε αυτό το βίντεο με όλους τους φίλους σας που αγαπούν τα ζώα!

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr