Διαίσθηση σκύλου: Η “υπερδύναμη” που διαθέτουν, τι μπορούν να προβλέψουν – Τα σημάδια και η έκτη αίσθηση

by Έφη Αθανασίου
διαίσθηση σκύλου

Υπάρχουν πολλές μαρτυρίες γυναικών που υποστηρίζουν ότι ο σκύλος τους αλλάζει συμπεριφορά και γίνεται πιο προστατευτικός όταν μένουν έγκυος και το πιο περίεργο είναι ότι εκείνες ίσως δεν το γνωρίζουν ακόμα.

Διαβάστε με ποια πράγματα αλλάζει η συμπεριφορά του σκύλου μας

Ασθένειες και καρκίνος

Αν παρατηρήσετε τον σκύλο σας να ασχολείται επίμονα με συγκεκριμένα μέρη του σώματός σας, ίσως πρέπει να επισκεφθείτε έναν γιατρό, γιατί αρκετές έρευνες έχουν δείξει ότι η ιδιαίτερη όσφρησή τους μπορεί να προβλέψει/εντοπίσει διάφορα προβλήματα υγείας.

Εγκυμοσύνη

Πολλές γυναίκες έχουν δηλώσει ότι ο σκύλος τους ξαφνικά γίνεται πιο προστατευτικός όταν μένουν έγκυος, πριν καν το μάθουν οι ίδιες! Μπορεί να σας συνοδεύουν όπου κι αν πάτε, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις θα μυρίσουν την κοιλιά σας και θα ακουμπήσουν πάνω της το κεφάλι τους.

Αν θέλετε να προετοιμάσετε το σκύλο σας για τον ερχομό ενός παιδιού, φροντίστε να υπάρχει ένας χώρος ολοδικός τους και αφιερώστε χρόνο κάθε μέρα για να ασχολείστε μαζί του. Συνεχίστε αυτή τη ρουτίνα και μετά τη γέννηση του μωρού.

Φυσικές καταστροφές

Λέγεται ότι από την αρχαία Ελλάδα οι σκύλοι μπορούσαν να προβλέψουν ότι ο εγκέλαδος θα χτυπήσει. Υπάρχουν αναφορές όπου σκύλοι εγκατέλειπαν πόλεις που στη συνέχεια καταστράφηκαν από σεισμό. Σύμφωνα με τους επιστήμονες οι σκύλοι έχουν τόσο πολύ καλή ακοή που μπορούν να ακούσουν τις πλάκες της γης που χτυπάνε μεταξύ τους. Άλλοι πάλι λένε ότι οι σκύλοι μπορούν να προβλέψουν τον σεισμό μέσω τον ποδιών τους. Όπως και να έχει οι σκύλοι μπορούν να διαισθανθούν το σεισμό και μας προειδοποιούν με το γάβγισμα τους.

Με το ίδιο τρόπο με τους σεισμούς οι σκύλοι μπορούν να αισθανθούν αν έρχεται καταιγίδα. Οι καταιγίδες γεμίζουν την ατμόσφαιρα με ηλεκτρομαγνητική ενέργεια που οι σκύλοι μπορούν να καταλάβουν. Μέσω της όσφρησης οι σκύλοι μπορούν να μυρίσουν το ρεύμα που υπάρχει στον αέρα ακόμα και αν η καταιγίδα είναι μακριά. Και με την ακοή τους όμως μπορούν να ακούσουν βροντές από πολύ μακριά.

Γενναιοδωρία

Σύμφωνα με μια έρευνα που διεξήχθει στο πανεπιστήμιο του Μιλάνου, κατέληξαν ότι οι σκύλοι μπορούν να αναγνωρίζουν έναν γενναιόδωρο άνθρωπο και να τον προτιμούν από κάποιον άλλο, είτε από τον τόνο της φωνής είτε από τη στάση του σώματος, ενώ επίσης έδειξε πως μπορούν να ξεχωρίζουν το σωστό από το λάθος, έχουν δηλαδή ηθική πυξίδα.

Επιληψία

Όσον αφορά την υγεία, οι σκύλοι μπορούν να καταλάβουν αν κάποιο άτομο μπορεί να πάθει κρίση επιληψίας. Υπάρχουν σκύλοι που εκπαιδεύονται για τέτοιες περιπτώσεις αλλά οι περισσότεροι μπορούν να το καταλάβουν από μόνοι τους. Οι σκύλοι το καταλαβαίνουν ενστικτωδώς αλλά αυτοί που είναι εκπαιδευμένοι μπορούν να βοηθήσουν το αφεντικό τους.

Κατάθλιψη

Οι αφοσιωμένοι φίλοι μας είναι πάντα δίπλα μας στις δυσκολίες και τις στεναχώριες. Μας παρακολουθούν, καταλαβαίνουν τι αισθανόμαστε και έρχονται και κάθονται δίπλα μας, ενώ κάποια προσπαθούν να γλείψουν τα δάκρυά μας!

Σύμφωνα με ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου κατέληξαν ότι ένας σκύλος είναι πιο πιθανό να πλησιάσει έναν άνθρωπο που κλαίει, από κάποιον που απλά μιλάει ή μουρμουρίζει, δείχνοντας ότι ξεχωρίζουν αυτές τις δύο καταστάσεις και καταλαβαίνουν ποια κατάσταση είναι πιο σοβαρή.

Γέννα

Επιπλέον, υπάρχουν τεκμηριωμένες αναφορές ότι οι σκύλοι ξέρουν πότε μια έγκυος θα γεννήσει. Υπάρχουν ιστορίες σκύλων που δεν έφευγαν από το πλευρό εγκύων που μετά από λίγη ώρα, ήταν η στιγμή που θα γεννούσαν. Οι σκύλοι μπορούν να ξέρουν πότε φτάνει η ώρα του τοκετού γιατί μπορούν να καταλάβουν ότι το σώμα της γυναίκας “αλλάζει” για την διαδικασία του τοκετού.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr