Διασώστες στα ερείπια της πυρκαγιάς ακούνε κραυγές ζώων για βοήθεια κάτω από το καμένο φορτηγό

Ιστορίες Ζώων

Ο κινηματογραφιστής Douglas Thron δεν είναι άγνωστος στην καταστροφική δύναμη των πυρκαγιών- έχει περάσει δεκαετίες καταγράφοντας τα επακόλουθα που αφήνουν πίσω τους οι πυρκαγιές αυτές. Αλλά τίποτα δεν θα μπορούσε να τον προετοιμάσει για τις σκηνές που προέκυψαν από τη φονική πυρκαγιά Camp Fire στην Καλιφόρνια.

“Δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο”, δήλωσε ο Thron στο The Dodo. “Αυτή είναι η πιο καταστροφική πυρκαγιά που έχω δει ποτέ”.

Μέσα στο αποκαλυπτικό τοπίο, ωστόσο, η ελπίδα δεν έχει χαθεί.

Η ιστορία του Τhron που συγκινεί

Πρόσφατα, ο Thron συνεργάστηκε με την εθελόντρια διασώστρια ζώων Shannon Jay για να σαρώσουν τα ερείπια του Paradise, μιας πόλης που ισοπεδώθηκε από την πυρκαγιά Camp Fire, αναζητώντας τυχόν κατοικίδια που μπορεί να έχουν επιβιώσει. Η Jay έχει διασώσει αμέτρητες γάτες από ζώνες καταστροφών όλα αυτά τα χρόνια, και ο Thron ήρθε να μάθει πόσο δύσκολο έργο αγάπης είναι αυτό.

“Οι γάτες είναι πολύ νευρικές”, είπε. “Έχουν περάσει την κόλαση”.

Την περασμένη εβδομάδα, η κάμερα του Thron ήταν σε λειτουργία, όταν αυτός και ο Jay άκουσαν τις αμυδρές κραυγές μιας γάτας για βοήθεια που έβγαιναν κάτω από ένα καμένο φορτηγό. Τρομοκρατημένη, με το τρίχωμα και τις πατούσες της να έχουν καεί από τις φλόγες, η γάτα είχε καταφύγει κάτω από το όχημα – και έπρεπε να τη μεταφέρουν σε ασφαλές μέρος.

Ακολουθεί βίντεο με ό,τι συνέβη στη συνέχεια (σας ενημερώνουμε ότι το κλιπ περιέχει σκληρή γλώσσα):

Μετά από μια ώρα προσπαθειών, ο Jay κατάφερε να βάλει τη γάτα σε ένα μεταφορέα – μια ευτυχής κατάληξη, αλλά και συναισθηματική. Ένας εξαντλημένος Jay συγκινήθηκε μέχρι δακρύων μετά τη δοκιμασία.

Είχε σώσει άλλη μια ζωή.

Χάρη στον Jay, η γάτα που βρέθηκε στο επίκεντρο αυτής της διάσωσης είναι πλέον ασφαλής.

“Βρίσκεται σε κτηνιατρικό κέντρο, όπου την φροντίζουν”, δήλωσε ο Thron. “Οι πατούσες της κάηκαν, αλλά θα πρέπει να είναι αρκετά καλά”.

Αυτή η γάτα που επέζησε είναι πιθανότατα μόνο μία από τις πολλές που εξακολουθούν να κρατιούνται στη ζωή στα ερείπια της πυρκαγιάς Camp Fire, οπότε ο Jay δεν μένει πολύ καιρό σε νίκες όπως αυτή. Αντιθέτως, συνεχίζει να ψάχνει για περισσότερες ζωές που θα σωθούν.

Για τον Thron, το πάθος του Jay για τη βοήθεια των ζώων είναι ένα φωτεινό σημείο σε ένα μέρος όπου έχουν χαθεί τόσα πολλά.

“Είναι όμορφο να το βλέπεις. Η συμπόνια σαν τη δική του είναι ασυνήθιστη στις μέρες μας”, δήλωσε ο Thron. “Είναι υπέροχο να είσαι μαζί του”.

Και η γάτα που έσωσε ο Τζέι εκείνη την ημέρα σίγουρα θα συμφωνούσε.

“Είναι θεραπευτική και με την πιο γλυκιά διάθεση – μου γουργούρισε κιόλας”, έγραψε ο Jay μετά από μια επίσκεψη με την αναρρώσα γατούλα. “Ένας γιγαντιαίος σάκος πατάτας γεμάτος ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη για όλη την αγάπη και τη φροντίδα που έδειξαν σε αυτό το μικρό θαύμα. Και ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλη την έκρηξη και την υποστήριξη προς εμένα σε αυτή την πρωτοφανή προσπάθεια διάσωσης”.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top