Δόξα το θεό υπάρχει ελπίδα: Νεαρό αγόρι περπατάει χιλιόμετρα για να σώσει κουτάβι που πεθαίνει

by Έφη Αθανασίου

Ένα 13χρονο αγόρι είναι ο λόγος που μας κάνει να ελπίζουμε σήμερα στην ανθρωπότητα πως κάτι καλό μπορεί να γίνει στον κόσμο μας. Το μικρό αγόρι διέσχισε χιλιόμετρα για να σώσει το κουταβάκι του που κινδύνευε να πεθάνει, αποδεικνύοντας στην πράξη τι αγάπη και τι συναισθήματα μπορούν να προκληθούν στη σχέση ενός ανθρώπου με ένα κατοικίδιο ζώο.

Η ιστορία του 13χρονου αγοριού

Μια μέρα, ένας Νοτιοαφρικανός 13χρονος από το Ντελφτ, μια από τις φτωχότερες κοινότητες στο Κέιπ Τάουν, περπάτησε 2 μίλια μόνος του για να σώσει το κουτάβι του.

Παρατήρησε ότι ο σκύλος του σταμάτησε να τρώει και άρχισε να έχει αιματηρή διάρροια, έτσι ανέβηκε και βγήκε έξω για να βρει βοήθεια.

Περπάτησε 2 μίλια στην πόλη για να σώσει ζώα που βοηθά στη φροντίδα των τοπικών σκύλων και γατών. Ένας εργαζόμενος από την οργάνωση διάσωσης που ονομάζεται Stöckigt είπε:

Η πρώτη αντίδραση των γιατρών

«Ήταν πολύ αδύνατη και το αγόρι μας είπε ότι δεν είχε αρκετά χρήματα για φαγητό για εκείνη. Του είπαμε ότι θα κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για να σώσουμε τη ζωή της και να της βρούμε ένα νέο αγαπημένο σπίτι που θα μπορεί να τη φροντίζει. Τον ευχαριστήσαμε που την έφερε κοντά μας για βοήθεια».

Αποδείχθηκε ότι το κουτάβι, που ονομάζεται Nanuk, έπασχε από μια θανατηφόρα ασθένεια που ονομάζεται παρβοϊός και δεν θα είχε επιβιώσει χωρίς θεραπεία.

Για να ευθυμήσει τη Nanuk, δεχόταν τακτικές επισκέψεις από άλλα ανάδοχα γατάκια στο καταφύγιο.

Το αγόρι έσωσε το κουτάβι

«Νομίζω ότι είναι ένας συνδυασμός των γατών, έχοντας ένα από εμάς στο πλευρό της όλη την ώρα, δίνοντάς της αγάπη και ενθάρρυνση…» είπε ο Stöckigt. Οι διασώστες αναζητούν ένα αγαπημένο σπίτι για πάντα για τον Nanuk.

Αν δεν επρόκειτο να φάει, ο Νανούκ θα πέθαινε. Δόξα τω Θεώ για την καλή καρδιά αυτού του νεαρού αγοριού που της έσωσε τη ζωή!

Τώρα ο Nanuk ψάχνει για ένα σπίτι!

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr