Ευχάριστα νέα: Κωφός σκύλος υιοθετείται μετά από 3 χρόνια στο καταφύγιο

Η Bella είναι ένα 6χρονο μίγμα μπουλντόγκ που αγαπάει τους ανθρώπους και έχει ένα αξιολάτρευτο υποδάγκωμα. Αλλά έχει περάσει πάνω από τη μισή της ζωή σε καταφύγιο και κανείς δεν μπορεί να καταλάβει το γιατί.

Πριν από τρία χρόνια, η Bella κατέληξε στο Plaquemines Animal Welfare Society (PAWS) στο Belle Chasse της Λουιζιάνα, αφού την μάζεψαν ως αδέσποτη. Στην αρχή, η Bella φαινόταν σαν οποιοδήποτε άλλο σκυλί στο καταφύγιο, αλλά το προσωπικό τελικά συνειδητοποίησε ότι ήταν κουφή.

H ιστορία της Bella

“Δεν συμπεριφέρεται σαν να είναι κουφή”, δήλωσε στο The Dodo η Lacie Heritage, συντονίστρια τοποθέτησης ζώων για το Animal Welfare League of Queen Anne’s County, το καταφύγιο όπου ζει σήμερα η Bella. “Θα κάνει σχεδόν τα πάντα με ένα σήμα του χεριού. Ξέρει πολύ καλά το “κάτσε”, ξέρει το “κάτω”, ξέρει το “μείνε”. Λατρεύει τους ανθρώπους και πάντα κοιτάζει το πρόσωπό σου. Έτσι, παρακολουθεί τα σήματά σας για να δει πώς τα πάει”.

Πέρυσι, η PAWS αντιμετώπισε κάποια προβλήματα. Όταν η τοπική πόλη πλημμύρισε με νερό, πλημμύρισε και το καταφύγιο – όχι με νερό, αλλά με άστεγους σκύλους και γάτες. Το προσωπικό του PAWS απευθύνθηκε σε άλλα καταφύγια, ζητώντας να πάρουν κάποια από τα ζώα τους. Το Animal Welfare League of Queen Anne’s County στο Maryland συμφώνησε να αναλάβει 15 σκύλους, μεταξύ των οποίων και η Bella.

“Η Μπέλα ήταν στην πραγματικότητα ο μακροβιότερος ένοικος τους”, δήλωσε η Heritage. “Την πήραμε επειδή πιστεύαμε ότι ήταν πολύ χαριτωμένη και πολύ γλυκιά και ότι θα υιοθετούνταν γρήγορα”.

Δυστυχώς, αυτό δεν συνέβη. Η Μπέλα μπορεί να μετακόμισε σε άλλο καταφύγιο, αλλά παρέμεινε στην ίδια ακριβώς κατάσταση – ζούσε σε κυνοκομείο αντί για σπίτι.

Η κακή τύχη της Bella μπορεί να έχει να κάνει με το γάβγισμά της, εξήγησε η Heritage.

Η συνέχεια της ιστορίας

“Γαβγίζει όταν οι άνθρωποι περνούν δίπλα από το κλουβί της, οπότε αυτό αποθαρρύνει λίγο τους ανθρώπους και απλά περνούν δίπλα της”, δήλωσε η Heritage. “Πιστεύουμε ότι είναι επειδή είναι κουφή και δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει”.

Αλλά μόλις η Μπέλα βγει από το κλουβί της, είναι εντελώς διαφορετική.

“Απλά θα σας αγαπήσει”, είπε η Heritage. “Δεν έχει σημασία ποιος είσαι ή αν δεν την έχεις ξανασυναντήσει. Αν της δώσεις μια λιχουδιά και τη χαϊδέψεις, θα γίνει ο καλύτερός σου φίλος. Είναι το πιο γλυκό κορίτσι στον κόσμο”.

Εκτός από το να περνάει χρόνο με τους ανθρώπους, η Bella λατρεύει να πηγαίνει βόλτες, να κάνει “ζουμ” στην αυλή και να γλείφει το φυστικοβούτυρο από ένα Κονγκ.

Το καλύτερο σπίτι για την Μπέλα θα ήταν εκείνο όπου θα είναι ο μοναδικός σκύλος, εξήγησε η Κληρονομιά. Χρειάζεται επίσης έναν ιδιοκτήτη που να είναι πρόθυμος να επενδύσει χρόνο σε αυτήν.

“Είχε ενδιαφέρον μερικές φορές, αλλά πρέπει να βρούμε το σωστό άτομο και να βεβαιωθούμε ότι θέλει να ασχοληθεί με το να έχει έναν κουφό σκύλο”, δήλωσε η Heritage. “Πρέπει να κάνουν τη δουλειά και να συνεχίσουν να κάνουν σήματα με τα χέρια και άλλα τέτοια πράγματα, και συνήθως δεν έχουν τόσο χρόνο για να ασχοληθούν μαζί της”.

Το τέλος της ιστορίας

Ωστόσο, η Heritage και όλοι οι άλλοι στο Animal Welfare League of Queen Anne’s County ελπίζουν για το καλύτερο – θέλουν να δουν την Bella σε ένα σπίτι το συντομότερο δυνατό.

“Έχει περάσει τη μισή της ζωή σε καταφύγιο και αυτό μας κάνει να τη συμπονούμε”, δήλωσε η Heritage. “Είναι ακόμα τόσο γλυκιά και δεν έχει υποχωρήσει. Έχει παραμείνει η ίδια, γλυκιά Μπέλα που πάντα γνωρίζαμε. Χρειάζεται πραγματικά ένα σπίτι για να μπορεί να αγαπιέται συνέχεια”.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr