Έφηβη κοπέλα σώζει τα σκυλιά της οικογένειας από αρκούδα μέσα στην αυλή τους

Η Hailey Morinico δεν πίστευε ότι ήταν γενναία όταν έσπρωξε μια αρκούδα για να προστατεύσει τα σκυλιά της οικογένειάς της. Η 17χρονη άκουσε δυνατά γαβγίσματα στην αυλή της οικογένειάς της στο Μπράντμπερι της Καλιφόρνια το Σαββατοκύριακο της Ημέρας Μνήμης. Τότε ήταν που είδε μια μεγάλη αρκούδα με δύο μικρά στον τοίχο της αυλής της.

Η ιστορία της 17χρονης Hailey

Η αρκούδα χτυπούσε τον σκύλο της μητέρας της Hailey, ο οποίος είχε σπεύσει προς την αρκούδα. Τα άλλα τρία σκυλιά της οικογένειας άρχισαν να γαβγίζουν και έτρεχαν μανιωδώς στην αυλή. Η Hailey είπε ότι “τα προστατευτικά της ένστικτα ανέλαβαν δράση” και έτρεξε προς τη μαμά αρκούδα και την έσπρωξε από τον τοίχο. Στη συνέχεια άρπαξε γρήγορα ένα από τα σκυλιά και έτρεξε πίσω στο σπίτι, ενώ τα άλλα σκυλιά την ακολούθησαν.

Η τρομακτική συνάντηση καταγράφηκε από τις κάμερες ασφαλείας.

Η Hailey δήλωσε στη συνέχεια στο ABC 7 News ότι αρχικά δεν αναγνώρισε το ζώο ως αρκούδα, καθώς ήταν τόσο αποφασισμένη να σώσει τα σκυλιά.

“Ειλικρινά, δεν ήξερα ότι ήταν αρκούδα μέχρι που την έσπρωξα”, είπε. “Δεν είχα καταλάβει στο μυαλό μου ότι ήταν αρκούδα”.

Αντίθετα, σκεφτόταν μόνο να προστατεύσει το σκυλί. “Έλεγα “Είναι ένα ζώο και παίρνει το παιδί μου” και έσπρωξα την αρκούδα”.

Η μητέρα της Hailey, Citlally Morinico, τρομοκρατήθηκε όταν είδε τι είχε κάνει η κόρη της. Ανέβασε το βίντεο στο Facebook, όπου γρήγορα έγινε viral. Η Citlally έγραψε: “Το παιδί μου Hailey μόλις έσωσε το σκύλο μας με υπεράνθρωπη δύναμη. Για μένα μια από τις πιο τρομακτικές στιγμές της ζωής”.

Η Hailey λέει ότι στραμπούληξε το δάχτυλό της και έχει μερικές γρατζουνιές, αλλά κατά τα άλλα είναι καλά. Τα σκυλιά είναι σώα και αβλαβή.

Είναι σαφές από το βίντεο ότι όλα τα εμπλεκόμενα μέρη – σκύλοι, αρκούδες, άνθρωποι – προσπαθούσαν απλώς να προστατεύσουν τις οικογένειές τους. Οι ειδικοί σε θέματα άγριας ζωής συνιστούν συχνά να χρησιμοποιείτε κάποια μορφή ηχητικού οργάνου (για παράδειγμα μια κόρνα) για να τρομάξετε μια αρκούδα και όχι να την πλησιάσετε για να αποφύγετε τον σοβαρό τραυματισμό της. Ευτυχώς, σε αυτή τη συνάντηση κανείς δεν τραυματίστηκε σοβαρά.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr