Έγινε το θαύμα: Εγκαταλελειμμένο και κακοποιημένο σκυλάκι σώζεται λίγο πριν τον θάνατο

by Έφη Αθανασίου

Η εγκατάλειψη σκύλων και άλλων ζώων είναι ένα σοβαρό πρόβλημα στις μέρες μας, καθώς πολλοί άνθρωποι απορρίπτουν τα κατοικίδιά τους ή τα εγκαταλείπουν σε δρόμους και περιοχές, θέτοντας τα σε άμεσο κίνδυνο ακόμη και για την ζωή τους, αδιαφορώντας εντελώς για το τι θα απογίνουν μετά την εγκατάλειψη τους.

Η ιστορία του εγκαταλελειμμένο σκύλου

Ένας άνθρωπος βρήκε ένα κουτί στην άκρη του δρόμου και του έκανε εντύπωση. Αυτό το κουτί ήταν τυλιγμένο με μια κουβέρτα που στην πραγματικότητα περιείχε ένα κουτάβι– και αυτό το κουτάβι ήταν κοντά στο θάνατο. Αργότερα ονομάστηκε Χάρις, το αδύναμο κουτάβι ήταν απλώς δέρμα και κόκαλα. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο ιατρικό κέντρο στο Stray Rescue of Saint Louis (SR).

Ήταν πολύ φοβισμένο

Δυστυχώς, ήταν προφανές ότι ο Χάρις δεν είχε απλώς εγκαταλειφθεί. Παραμελήθηκε σοβαρά και κακοποιήθηκε. Αυτό που κάνει έναν άνθρωπο να βλάψει ένα τόσο όμορφο πλάσμα, μας ξεπερνά. Ευτυχώς υπάρχουν ΠΟΛΥ περισσότεροι καλοί άνθρωποι σε αυτόν τον κόσμο παρά κακοί. Όπως θα δείτε, ο Χάρις κάνει πολλούς φίλους στην πορεία που δεν θα σταματήσουν σε τίποτα που θα τον οδηγήσει σε μια ευτυχισμένη, υγιή ζωή.

Ο Χάρις αρχικά δεν ανταποκρίθηκε όταν μπήκε. Τα τραύματά του περιποιήθηκαν το ιατρικό προσωπικό και του χορηγήθηκαν ενδοφλέβια υγρά και φάρμακα για τον πόνο. Οι εθελοντές κάθισαν δίπλα του και περίμεναν να απαντήσει το πολύτιμο αγόρι. Ήταν πλέον ένα παιχνίδι αναμονής.

Η προσπάθεια των εθελοντών

Γνωρίζοντας ότι το να έχεις μαχητικό πνεύμα και να παραμένεις ψυχικά δυνατός είναι ένα μεγάλο μέρος της ανάκαμψης, το προσωπικό της SR έκανε τον Χάρις ένα σημάδι για να του υπενθυμίσει ότι τον αγαπούν, ότι η ζωή του έχει σημασία και πάνω απ’ όλα ότι είναι γενναίος!

Καθώς περνούσε η ώρα και ήταν προφανές ότι ο Χάρις δεν ανταποκρινόταν καλά, ένας εθελοντής του καταφυγίου αποφάσισε να κοιμηθεί μαζί του για υποστήριξη. Σας είπαμε ότι υπάρχουν πολύ περισσότεροι καλοί άνθρωποι σε αυτόν τον κόσμο παρά κακοί!

Ένας μεγάλος μαχητής της ζωής

Στην αρχή, ο Χάρις έπρεπε να βάλει ένα σωλήνα τροφοδοσίας – αλλά μόλις λίγες μέρες αργότερα, μπόρεσε να σηκώσει το κεφάλι του και να φάει μόνος του!

Έπειτα, κάτι που μοιάζει με μια ριπή οφθαλμού, ο μικρός Χάρις κάθεται και κάνει μπάνιο!

Η απίστευτη μεταμόρφωση του μέρα με την μέρα

Πριν το καταλάβεις, ο Χάρις κάνει τα πρώτα του βήματα. Τι θαύμα! Έχει υποστήριξη αλλά αμέσως μετά, όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, περπατάει μόνος του!

Κάθε μέρα, ο Χάρις εκπλήσσει τους εθελοντές διάσωσης με νέα επιτεύγματα. Πραγματικά δεν ήταν σίγουροι αν θα τα κατάφερνε. Φυσικά, ήλπιζαν, φυσικά, ότι δεν τα παράτησαν ποτέ — αλλά κάθε φορά που ο Χάρις κατάφερνε κάτι, οι άνθρωποι του φίλοι έμειναν έκπληκτοι. Συνέχισαν να τον αποκαλούν θαύμα. Και σίγουρα, είναι!

Τότε… σαν το σκυλί θαύμα που είναι, ο Χάρις ΤΡΕΧΕΙ!

Ο Χάρις συνεχίζει να κάνει περήφανους τους διασώστες του. Είναι γεμάτος χαμόγελα – και τώρα, είναι γεμάτος ακόμα περισσότερη αυτοπεποίθηση. Εξακολουθεί να θεραπεύεται, αλλά κανείς δεν αμφιβάλλει ότι θα κάνει ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ και θα βρει το τέλειο για πάντα σπίτι.

Δείτε το συγκινητικό βίντεο

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr