Είναι αξιολάτρευτα: Η μαμά γάτα με τα 4 γατάκια της έχουν ένα σπάνιο τρίχωμα

by Έφη Αθανασίου

Μια γάτα υιοθετήθηκε μαζί με τα τέσσερα της νεογέννητα, κι όπως θα δείτε όλα μοιάζουν και έχουν ένα ιδιαίτερο όμορφο σπάνιο καφέ τρίχωμα.

Διαβάστε για την υιοθεσία της μαμάς γάτας με τα 4 νεογέννητα

Τον περασμένο μήνα, η Laura Malone, διευθύντρια του Mini Cat Town (στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια), επικοινώνησε για μια πενταμελή οικογένεια που χρειαζόταν διάσωση. Μια μαμά γάτα μαζί με τα τέσσερα γατάκια της είχαν μεταφερθεί στο καταφύγιο της πόλης.Δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για το από πού προέρχονται.

«Δεδομένου του βάρους της και της φιλικότητας της, μπορώ να υποθέσω ότι τη φρόντιζε τακτικά ένας άνθρωπος, αλλά τα μαξιλαράκια των ποδιών της είναι στεγνά σαν γάτα που έχει περάσει αρκετό χρόνο σε εξωτερικούς χώρους», είπε η Laura στο Love Meow.Η Mini Cat Town δεν δίστασε να αναλάβει την οικογένεια υπό τη φροντίδα της. Γρήγορα παρατήρησαν ότι και τα τέσσερα γατάκια είχαν όμορφη γούνα από καφέ σοκολάτα ή κανέλα.

“Έχουμε τέσσερα κορίτσια. Δύο φαίνεται να έχουν σταθερό σχέδιο και δύο έχουν λευκές “κάλτσες” στα ποδαράκια και λευκά σημάδια στο πρόσωπο και το στήθος”, πρόσθεσε η Laura.

«Τα γατάκια, φαίνεται να έχουν ένα ροζ καφέ χρώμα, κάτι που θα με έκανε να πιστεύω ότι δεν θα σκουρύνουν έως το μαύρο όπως η μαμά τους , αλλά μπορεί να παραμείνουν κοντά σε αυτό το χρώμα. Αν αυτό είναι αλήθεια, θα είναι εξαιρετικά μοναδικά! ”

Μια σοκολατένια ή καφέ γάτα είναι δύσκολο να βρεθεί. Εμφανίζεται μόνο με μια γενετική μετάλλαξη του γονιδίου του μαύρου χρώματος. «Είναι αρκετά σπάνια, ειδικά σε καταφύγιο ή σε γάτες διάσωσης».

Η μαμά είναι ένα υπέροχο γατάκι που έχει ένα χνουδωτό τρίχωμα. Κατά την άφιξη, ήταν λίγο αβέβαιη για το νέο περιβάλλον, αλλά γρήγορα τα πράγματα άλλαξαν όταν συνειδητοποίησε ότι τα γατάκια της ήταν ασφαλή.

«Το πρώτο βράδυ, γρύλιζε τόσο πολύ σε κάθε θόρυβο και κίνηση, έκανε ακλόνητη οπτική επαφή και στεκόταν τόσο αμυντικά», μοιράστηκε η Laura με τον Love Meow.«Μετά από λίγη ώρα, συνειδητοποίησα ότι ήταν απλώς φωνακλού επειδή  ένιωθε προστατευτική για τα γατάκια της, αλλά η ίδια ήθελε την ανθρώπινη αλληλεπίδραση και τα κατοικίδια».

Η μαμά γάτα τελικά χαλαρώθηκε με την ανάδοχη οικογένειά της και τους επέτρεψε να τη βοηθήσουν με τα απαιτητικά μωρά της (Hershey, Reese’s or Reese, Twix και Baby Ruth). Άρχισε να φτιάχνει μπισκότα (ζυμώνοντας) όρθια και χαιρετούσε τους δικούς της.

«Είναι ό,τι πιο χαριτωμένο – μοιάζει σαν να κοροϊδεύει».

Τα γατάκια είναι υγιή, χαρούμενα και χοντροκομμένα χάρη στην αμέριστη προσοχή και την άνευ όρων αγάπη της μαμάς. Ανακαλύπτουν τα πόδια τους και γίνονται πιο παιχνιδιάρικα κάθε μέρα με τα χρωματάκια τους.

“Η Hershey έχει ένα μεγάλο στρογγυλό κεφάλι. Η Baby Ruth είναι η πιο μικρή και έχει πιο στενό πρόσωπο και πιο αμυγδαλωτά μάτια. Η Twix έχει λίγο λευκό πηγούνι. Η Reese έχει μια λευκή κηλίδα κοντά στη μύτη της και είναι μέχρι στιγμής η πιο εξωστρεφής από τα γατάκια – Πάντα ο πρώτος που τολμάει στην ανοιχτή πόρτα».

“Όταν έφτασε για πρώτη φορά, έκανα συνήθεια να λέω πάντα “γεια μαμά”, όταν άνοιγα την πόρτα. Ήθελα να συνηθίσει τον ήχο της φωνής μου”, μοιράστηκε η Laura.

“Τώρα όταν μπαίνω στο δωμάτιο, βγάζει έξω το κεφάλι της και βγαίνει τρέχοντας έξω να με χαιρετήσει! Και μετά με ακολουθεί και τρίβει τα πόδια μου ενώ ετοιμάζω το φαγητό της.”

«Μπορώ να πω ότι είναι το είδος της μαμάς που εύχεται τα μωρά της να παραμένουν πάντα μικρά, αλλά αυτά τα γατάκια έχουν αρχίσει να είναι ζωηρά!»

Η προσεκτική μαμά έρχεται τρέχοντας όποτε ακούει ένα μωρό να κλαίει και το περιποιείται με το πρόσωπό τους, γεμίζοντάς τους με αγάπη.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr