Εμπιστεύτηκε ξανά: Τα πονεμένα μάτια της έδειξαν ότι είχε εγκαταλείψει τη ζωή, αλλά οι διασώστες δεν την άφησαν

Ιστορίες Ζώων

Όταν ένας σκύλος έχει υποστεί κακή μεταχείριση και έχει αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις, φτάνει στο σημείο όπου η εγκατάλειψη φαίνεται να έχει νόημα. Για έναν σκύλο, ο θάνατος ήταν πολύ κοντά. Ήταν μόνη της και πέθαινε από την πείνα. Τη βρήκαν στη μέση ενός χωραφιού πολύ αδύναμη για να σταθεί όρθια. Αλλά παρόλο που εκείνη είχε εγκαταλείψει, αυτοί που την βρήκαν δεν την εγκατέλειπαν.

Αφού έσωσαν τον σκύλο, της έδωσαν το όνομα Lady

Την μετέφεραν στο ιατρικό κέντρο για επείγουσα περίθαλψη. Ήταν πετσί και κόκκαλο και τραυματισμένη από τη σκληρή ζωή της. Η έκφρασή της έλεγε τόσα πολλά. Τα μάτια της έδειχναν τον πόνο της και ότι ήταν πολύ κουρασμένη για να συνεχίσει.

Μετά την αρχική της εξέταση, το ιατρικό προσωπικό διέγνωσε ότι έπασχε από παρασιτική μόλυνση που είχε καταστρέψει τις αρθρώσεις της. Με ακτινογραφίες και πολλές εξετάσεις αίματος, κατέληξαν σε ένα σχέδιο θεραπείας. Χρειαζόταν πολλή βοήθεια, φαρμακευτική αγωγή και καλή διατροφή. Αλλά κυρίως, χρειαζόταν να νιώθει ασφάλεια και αγάπη, ώστε να μπορέσει να παλέψει για να ζήσει.

Με χρόνο και αγάπη η Lady μεταμορφώθηκε

Το ιατρικό προσωπικό έκανε τα πάντα για να την κάνει όσο το δυνατόν πιο υγιή. Η ψώρα της αντιμετωπίστηκε, της χορηγήθηκαν ενδοφλέβια αντιβιοτικά και μια δίαιτα υψηλής θερμιδικής αξίας. Η Lady άρχισε να εμπιστεύεται τους νέους της φίλους και τον εαυτό της.

Το τρίχωμά της μεγάλωσε και όλη η συμπεριφορά της άλλαξε. Ακόμα και το βήμα της απέκτησε λίγη ζωντάνια! Οι διασώστες της καταλαβαίνουν ότι θα χρειαστεί χρόνος για να θεραπευτεί πλήρως. Είναι διστακτική απέναντι σε ορισμένους ανθρώπους. Αλλά κάθε μέρα μαθαίνει όλο και περισσότερα.

Η Lady πιστεύει πλέον στον εαυτό της. Είναι σαν τόσους άλλους σκύλους που είχαν εγκαταλείψει αλλά σώθηκαν πάνω στην ώρα. Η ιστορία της είναι συγκινητική, όπως και η ζωή της. Είμαστε τόσο ευγνώμονες που οι διασώστες ζώων συνεχίζουν να εργάζονται για να δώσουν σε σκύλους όπως η Lady μια δεύτερη ευκαιρία.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top