Ένα κείμενο που πρέπει να διαβάσουν όλοι: “Όποιος έχει ένα σκυλί στη ζωή του έχει ένα θησαυρό”

by Έφη Αθανασίου

Το να έχεις κατοικίδιο είναι μια πολυτέλεια που το μόνο που σου προσφέρει είναι η μαγεία της συντροφικότητας, ο συναισθηματικός πλούτος και η αξεπέραστη αγάπη που σου χαρίζει ο τετράποδος φίλος σου.

Η αλληλεξάρτηση μεταξύ ιδιοκτήτη κατοικίδιου

Λαμβάνουμε μια έντονη και μοναδική τρυφερότητα από αυτά. Γίνονται μέλη της οικογένειάς μας, παιδιά γεμάτα σοφία και προικισμένα με τεράστια συναισθηματική νοημοσύνη, γιατί καταλήγουν να γίνουν οι καλύτεροι γνώστες των συνηθειών μας, των συναισθημάτων μας και των σκέψεών μας.

Με μια ματιά, αποκρυπτογραφούν τη συναισθηματική μας κατάσταση , μας συνοδεύουν, μας ψυχαγωγούν και μας κάνουν να νιώθουμε ξεχωριστά, μοναδικά και ουσιαστικά.

Έτσι, με τους ιδιαίτερους νόμους περί ιδιοκτησίας τους (έχουν το δικαίωμα σε όλα) και τα υπέροχα προσεκτικά μάτια τους, παίρνουν από εμάς αυτό που ποτέ δεν θα τους επιτρέπαμε (για παράδειγμα, να κοιμούνται στο κρεβάτι μας).

Οι κανόνες του σκύλου προς τον κηδεμόνα του

Υπάρχουν ορισμένοι κανόνες που, όταν κάποιος ζει με ένα σκυλί , δεν αμφισβητούνται.

Αυτά τα ζώα μας εκπαιδεύουν, μας εξημερώνουν, ανεξάρτητα από τον όρο.

Μας διδάσκουν τις αρχές της συγκατοίκησης και ο αγώνας για τα δικαιώματα τους γίνεται ένα διασκεδαστικό επιχείρημα.

Επομένως, δεν μπορούμε να αποφύγουμε να χαμογελάμε όταν τους εκπλήσσουμε στο ρόλο των συγκρουόμενων δικτάτορων.

10 Κανόνες των σκύλων για τα αφεντικά τους

Κανόνας # 1: Πρέπει να δοκιμάσω εγώ πρώτα ότι τρώτε.

Κανόνας # 2: Μην με καλέσετε να πάω στο μπάνιο υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Κανόνας # 3: Δεν θα κλειδώσετε ποτέ ξανά την τουαλέτα.

Κανόνας # 4: Μη μου πείτε να σταματήσω όταν αρχίζω να γαβγίζω, έχω τους λόγους μου. Κάτι συμβαίνει έξω!

Κανόνας # 5: Θα κοιμηθώ οπουδήποτε στο σπίτι, αλλά κατά προτίμηση εκεί που ενοχλείσαι περισσότερο.

Κανόνας # 6: Δεν μπορείτε να έρθετε στο σπίτι όταν μυρίζετε από άλλα σκυλιά και νομίζετε ότι δεν θα έχετε συνέπειες.

Κανόνας # 7: Με με αφήστε έξω κάθε φορά που ρωτώ, ακόμα κι αν μόλις πήγαινα σπίτι. Πρέπει να σιγουρευτώ ότι ένοιωσα τα πάντα σωστά.

Κανόνας # 8: Έχετε το δικαίωμα να κοιμηθείτε στο κρεβάτι σας αλλά μην με μετακινήσετε. Το καλύτερο να μείνετε σε μια γωνία και δεν θα με ενοχλείτε.

Κανόνας. 9: Εάν κάτι πέσει στο πάτωμα, είναι για ΜΈΝΑ !!! Θα σας ρίξω μια φλογερή ματιά αν πλησιάσετε και δεν με αφήσετε να το πάρω.

Κανόνας # 10: Μην σκεφτείτε καν να βγείτε από το δωμάτιο χωρίς εμένα.

Η ανεκτίμητη αγάπη που λαμβάνουμε από τα κατοικίδια μας

Είτε πρόκειται για σκύλο, γάτα ή κουνέλι, μοιράζεστε τη ζωή σας με ένα ζώο που είναι μια ευλογία γιατί σας διδάσκει να σέβεστε , να αγαπάτε και να διαμορφώνετε τη ζωή σας με άλλο τρόπο.

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που σκέφτονται ότι έχουν ένα ζώο με όρια, επειδή δεν μπορείτε, για παράδειγμα, να πάτε σε ένα συγκεκριμένο μέρος στις διακοπές ή ότι πρέπει να σκεφτείτε πολλά για τις ανάγκες του.

Αλλά όποιος έχει ένα σκυλί ή οποιοδήποτε άλλο κατοικίδιο ζώο το θεωρεί μέλος της οικογένειάς του και τα συναισθήματα αντισταθμίζουν όλα αυτά τα “μικρά μειονεκτήματα”.

Είναι προφανές ότι αν δεν μοιραζόμασταν τη ζωή μας μαζί τους, η ατζέντα μας θα ήταν πληρέστερη, αλλά η καρδιά μας θα ήταν πιο κενή.

Αυτό που μας φέρνουν συναισθηματικά και σωματικά είναι ένας τεράστιος πλούτος που δεν μπορεί να αντισταθμιστεί με όλα τα χρήματα στον κόσμο.

Έτσι, μαθαίνοντας να έχουμε ένα ζώο, κατανοώντας πώς μας αγαπά και συμπληρώνοντας την οικογένειά μας με την παρουσία του είναι μια ευκαιρία που όλοι πρέπει να έχουμε στη ζωή.

Οι λάτρεις των ζώων γνωρίζουν ότι η φροντίδα και η αγάπη τους είναι μια ευθύνη που δεν μπορεί να αγνοηθεί και η οποία μας προσφέρει την ευκαιρία να αποκτήσουμε μεγάλη γνώση σε διάφορους τομείς της ζωής.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr