Ένα μήνα μετά: Εθελοντές σώζουν σκυλίτσα και τα κουτάβια της κάτω από τα ερείπια του σεισμού στην Τουρκία

Ιστορίες Ζώων

Συγκλονιστική διάσωση στην Τουρκία μετά από 28 ημέρες από τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την γείτονα χώρα. Μια παγιδευμένη σκυλίτσα άντεξε μαζί με τα κουταβάκια της σχεδόν ένα μήνα κάτω από τα ερείπια.

Η ιστορία της διάσωσης

Η μικρή οικογένεια των τεσσάρων σκύλων αναδύθηκε από τα ερείπια ενός κτιρίου στη νότια επαρχία Χατάι στη Μέση Ανατολή, 28 ημέρες αφότου οι σεισμοί κατέστρεψαν την περιοχή.

Ο Kadir Keyifli , ο ιδιοκτήτης του σκύλου που ονομάζεται Sila , είπε στα μέσα ενημέρωσης ότι είχε ζητήσει από τις τοπικές ομάδες διάσωσης να τον βοηθήσουν να βγάλει το δυόμισι ετών Doberman του από τα ερείπια , αλλά δυστυχώς, κανείς δεν μπόρεσε να φτάσει αρκετά μακριά για να την σώσει.

Πώς έγινε η διάσωση

Ωστόσο, μια περιφερειακή ομάδα διάσωσης ζώων, γνωστή ως Meyako , πήγε να βοηθήσει σχεδόν αμέσως τη Δευτέρα και, μετά από αρκετές ώρες εργασίας, κατάφερε να φτάσει στο υπόγειο όπου ήταν παγιδευμένη η Sila, μόνο για να συνειδητοποιήσει ότι ο σκύλος δεν είχε επέζησε μόνο για σχεδόν ένα μήνα, αλλά γέννησε και τρία κουτάβια .

Στο σημείο διάσωσης, οι διασώστες έμειναν άναυδοι, αναρωτιόντουσαν τι είχε φάει και ήπιε τόσο διάστημα η Σίλα, αλλά αυτό που αναρωτιόντουσαν περισσότερο ήταν πώς γέννησε τα κουτάβια της σε ένα τόσο επικίνδυνο μέρος.

Ωστόσο, παρατήρησαν ότι η μητέρα των νεογέννητων σκυλιών ήταν πολύ αδύνατη και μετά βίας μπορούσε να περπατήσει χωρίς βοήθεια.

Το δύσκολο σημείο στη διάσωση

Για να βγάλουν τη Σίλα και τα κουτάβια της από αυτό το κολασμένο μέρος, η ομάδα διάσωσης χρειάστηκε να περάσει από ένα αρκετά στενό άνοιγμα στα ερείπια, όπου άνοιξαν μια τρύπα σε μια πόρτα για να αποκτήσουν πρόσβαση στο υπόγειο δωμάτιο, το οποίο φαινόταν να έχει υποφέρει πολύ, μικρή ζημιά και που εξηγεί την επιβίωση των τεσσάρων σκύλων.

Σε ένα βίντεο στο Instagram που κοινοποίησε ο Meyako , ο Kadir είπε, “Τα σκυλιά μου βγήκαν μετά από ένα μήνα. Δόξα τω Θεώ.” Εξήγησε επίσης ότι η Σίλα επέζησε και γέννησε χάρη σε μια μεγάλη σακούλα με τροφή για σκύλους που έμεινε στο υπόγειο. Μετά τη διάσωση, τα τέσσερα σκυλιά μεταφέρθηκαν στην κοντινή πόλη

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top