Ένας ιδιαίτερος βοηθός: Άνδρας βρίσκει γάτα στο γκαράζ του ενώ φτιάχνει το τζιπ του και αποφασίζει να υιοθετήσει

by Μ. Καραμάνδου

Ο Steve Hamel, ένας φωτογράφος, βρισκόταν στο γκαράζ του και έφτιαχνε το τζιπ του στα τέλη του περασμένου έτους, αλλά εν αγνοία του, εκείνη η μέρα ήταν η αρχή μιας ενδιαφέρουσας περιπέτειας.

Μια τυχαία γνωριμία

Ενώ επισκεύαζε το όχημα, παρατήρησε ότι μια γάτα είχε κάνει την είσοδό της. Μια μακρύτριχη τζίντζερ γάτα είχε έρθει μαζί του για την περίσταση. Ανέβηκε καμαρωτά και αδιάφορα στο τζιπ, σαν να ήθελε να προσφέρει κάποια βοήθεια.

“Απλώς προσπαθώ να φτιάξω το τζιπ μου. Δεν έχω καν γάτα”, μας μοιράστηκε.

Ο Steve δεν είχε ιδέα από πού είχε έρθει η γάτα, αλλά γρήγορα ερωτεύτηκε το φιλικό αιλουροειδές, το οποίο επέμενε να τραβήξει την προσοχή του και σκαρφάλωσε ακόμη και στους ώμους του για να τον αγκαλιάσει.

Η γάτα παρέμεινε στους ώμους του για μια βόλτα γύρω από το γκαράζ σαν να ήταν ο Steve ο προσωπικός της σοφέρ.

Αφού έκανε μια βόλτα, πήδηξε πάνω σε έναν γερανό, επιθεωρώντας το τζιπ. Η γάτα τελικά εγκαταστάθηκε σε μια εργαλειοθήκη και τη διεκδίκησε ως το αυτοσχέδιο κρεβάτι της.

Ο Steve δεν περίμενε ότι θα είχε έναν μικρό βοηθό όταν μπήκε στο γκαράζ εκείνη την ημέρα

Η γάτα δεν είχε κολάρο ούτε μπορούσαν να βρουν μικροτσίπ, οπότε άρχισαν να ρωτούν τους γείτονές τους, για να δουν αν κάποιος είχε χάσει τη γάτα.

“Αν δεν τα καταφέρουμε, θα κρατήσουμε τη γάτα. Είναι πολύ αγαπητή”, έγραψε ο Steve.

Μέχρι τότε, η κόρη του Steve είχε ονομάσει τη γάτα Sally και η οικογένειά τους ήταν εντελώς ερωτευμένη μαζί της. Της πήραν μερικές προμήθειες και ένα κολάρο με το όνομά της.

“Η Sally λατρεύει να αράζει στους ώμους μου και παρόλο που έχει ένα πλήρες σετ νυχιών που το κάνει επώδυνο, το μπουφάν της δουλειάς μου το κάνει υποφερτό”.

Βρέθηκε η οικογένειά του

Η είδηση για τη γάτα του γκαράζ έκανε γρήγορα το γύρω του διαδικτύου, αφού ο Steve δημοσίευσε την ιστορία στο Facebook. Λίγες μέρες αφότου διασταυρώθηκαν οι δρόμοι τους με τη Sally, επικοινώνησε μαζί τους μια οικογένεια που αναγνώρισε τη γάτα.

“Βρήκαμε τους ιδιοκτήτες. Αυτοί οι αξιαγάπητοι άνθρωποι επανενώθηκαν με την αγαπημένη τους γάτα. Ζούσαν ακριβώς στη γωνία από εμάς και είχαν πολλές συγκινητικές φωτογραφίες της γάτας να παίζει με την κόρη τους”, μοιράστηκε ο Steve σε ένα post.

“Ένιωσα όμορφα που τους επανενώσαμε, αν και ταυτόχρονα μας ράγισε η καρδιά. Αν και με βαριά καρδιά, ξέρω ότι κάναμε το σωστό”.

Η περιπέτεια με τη γάτα άφησε ένα κενό στην καρδιά τους και ο Steve άρχισε να συζητά την ιδέα να προσθέσουν ένα αιλουροειδές στην οικογένειά τους.

Αποφάσισαν να υιοθετήσουν

“Δεδομένου ότι είχαμε ένα κενό στην καρδιά μας σε σχήμα γάτας, αποφασίσαμε να υιοθετήσουμε”, έγραψε ο Steve.

“Θέλαμε μια γάτα με tabby, αλλά αυτή έκλεψε τις καρδιές μας. Είναι γλυκιά και οι μαύρες γάτες έχουν λιγότερες πιθανότητες να υιοθετηθούν από άλλες γάτες. Είχαμε ήδη φτιάξει ένα κολάρο για τη Sally, οπότε αυτή είναι η Sally 2.0“.

Η Sally 2.0 ένιωσε σαν στο σπίτι της μόλις μετακόμισε, σαν να ήταν πάντα μέλος της οικογένειας. Τώρα έχουν πολλά σκυλιά και μια γάτα που κυριαρχεί – μια τέλεια μικτή οικογένεια.

Ο Steve είχε μια απροσδόκητη επίσκεψη από έναν γάτο μια μέρα και αυτός ο μικρός άγγελος άφησε μερικές πατημασιές στην καρδιά του.

Τον οδήγησε στο να βρει ένα νέο μέλος της οικογένειας που δεν ήξεραν ποτέ ότι τους έλειπε.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr