Εντυπωσιακό βίντεο δείχνει ένα μεγάλο καλαμάρι να προστατεύει τα αβγά του καθώς κολυμπά στα βάθη της θάλασσας

Ιστορίες Ζώων

Κατά την εξερεύνηση ενός τηλεκατευθυνόμενου οχήματος στον Κόλπο της Καλιφόρνιας, επιστήμονες εντόπισαν ένα καλαμάρι που κατέχει τα ημιδιαφανή αυγά που είχε προσφέρει στη θάλασσα. Κατά τη διάρκεια της αποστολής ενός τηλεκατευθυνόμενου οχήματος στον Κόλπο της Καλιφόρνιας, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ένα καλαμάρι που φέρνει στον κόσμο και προστατεύει τα αυγά του, προσθέτοντας ένα συναρπαστικό στοιχείο στη μυστηριώδη ζωή των βαθιάς θάλασσας καλαμαριών.

Το νέο βίντεο αποκαλύπτει επίσης λεπτομέρειες για τον κύκλο ζωής αυτών των καλαμαριών στα βάθη της θάλασσας, αποκαλύπτοντας ένα απροσδόκητο θέαμα για τους επιστήμονες που ερεύνησαν την περιοχή.

“Η βαθιά θάλασσα είναι ο μεγαλύτερος ζωντανός χώρος στη Γη και υπάρχουν πολλά που μένουν να ανακαλυφθούν”, δήλωσε ο Steven Haddock, ανώτερος επιστήμονας και επικεφαλής της αποστολής στο Ινστιτούτο Ερευνών του Ενυδρείου Monterey Bay (MBARI). “Η απροσδόκητη συνάντησή μας με ένα καλαμάρι που εκκολάπτει γιγαντιαία αυγά τράβηξε την προσοχή όλων στην αίθουσα ελέγχου του πλοίου”. Τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν τον Μάιο στο περιοδικό Ecology.

Δείτε το βίντεο:

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top