Φωτογραφίες πριν και μετά δείχνουν σκύλο που επέστρεψε στο καταφύγιο 4η φορά

Όταν η Sophie Gamand κάθισε για πρώτη φορά να τραβήξει το πορτραίτο της Blossom το 2014, περίμενε να βρει ένα ηττημένο σκυλί από το καταφύγιο. Αντ’ αυτού, η φωτογράφος υποδέχτηκε ένα τεράστιο χαμόγελο.

Για τα πορτρέτα Pit Bull Flower Power της Gamand, μια σειρά που τιμά τη δυσχερή θέση των άστεγων pit bull, η Blossom πόζαρε με ένα πληθωρικό στεφάνι λουλουδιών. Ο Gamand ήθελε αρχικά η σειρά να είναι κυκλοθυμική και σοβαρή – αλλά η Blossom αρνήθηκε να συνεργαστεί.

Η ιστορία της Blossom

“Δεν περίμενα ότι η σειρά θα ήταν μια χαρούμενη γιορτή. Αλλά μερικά σκυλιά, όπως η Blossom, είχαν άλλα σχέδια”, δήλωσε η Gamand στο The Dodo. “Όταν είδα το τεράστιο χαμόγελό της στην οθόνη μου, ήξερα ότι αυτό έπρεπε να είναι το πορτρέτο της. Ο ενθουσιασμός και το κέφι της ήταν μια απόδειξη της αγαπησιάρικης και ανθεκτικής φύσης των πιτ μπουλ”.

“Δεν ήξερα ότι η ιστορία της θα γινόταν όλο και πιο συμβολική για τον τρόπο με τον οποίο τα πιτ μπουλ αντιμετωπίζονται από την κοινωνία μας”, πρόσθεσε.

Την επόμενη φορά που η Gamand και η Blossom θα συναντιόντουσαν, έξι χρόνια αργότερα, το άλλοτε ευτυχισμένο πιτμπουλ ξεκινούσε την πέμπτη παραμονή του στο καταφύγιο.

Η ζωή της Blossom ήταν ένας μακρύς κατάλογος απογοητεύσεων: Βρέθηκε αρχικά ως αδέσποτη να περιφέρεται σε ένα εμπορικό κέντρο στο Λονγκ Άιλαντ και υιοθετήθηκε λίγο μετά την είσοδό της στο καταφύγιο το 2013. Επιστράφηκε γρήγορα όταν ο “σκύλος της οικογένειας που κατοικούσε δεν την ενέκρινε”, δήλωσε ο Gamand.

Το 2015, υιοθετήθηκε και πάλι και έζησε ευτυχισμένη με μια οικογένεια και δύο παιδιά, μέχρι που μια μετεγκατάσταση στη Γερμανία ανάγκασε τους θετούς της να την επαναφέρουν στο καταφύγιο. Μετά από δύο ακόμη υιοθεσίες και επιστροφές, η Blossom ήταν ξαφνικά ένα ηλικιωμένο σκυλί.

Η Gamand είχε σοκαριστεί από την αλλαγή στο σκυλί: “Τα μάτια της Blossom είχαν χάσει τη σπίθα τους”, δήλωσε η Gamand. “Ήταν κλειστή, όχι το ενθουσιασμένο και χαρούμενο σκυλί που θυμάμαι από το 2014. Εξακολουθούσε να αγαπάει πολύ, αλλά ήταν λίγο σπασμένη”.

“Φοβάμαι ότι το πνεύμα της φθείρεται”, πρόσθεσε.

Η Gamand ελπίζει ότι οι νέες φωτογραφίες της Blossom θα τη βοηθήσουν να βρει όχι μια οποιαδήποτε οικογένεια – αλλά μια οικογένεια που θα της είναι πιστή για το υπόλοιπο της ζωής της.

Η Blossom διαγνώστηκε πρόσφατα με πρώιμη νόσο Cushing, μια πάθηση που επηρεάζει την υπόφυση ή τα επινεφρίδια, η οποία αντιμετωπίζεται εύκολα με φάρμακα. Χρειάζεται επίσης ένα σπίτι χωρίς άλλα κατοικίδια ζώα.

Η Blossom είναι πλέον μια ηλικιωμένη κυρία, που απλά ψάχνει για ένα ασφαλές μέρος για να ξαπλώσει το κεφάλι της – κατά προτίμηση σε μια άνετη αγκαλιά. “Η Blossom είναι ένα υπέροχο, τρυφερό σκυλί”, δήλωσε η Gamand. “Είναι πρόθυμη να ευχαριστήσει. Είναι εξωστρεφής, φιλική, παιχνιδιάρα και αγαπάει όλους όσους συναντά”.

“Δεν υπάρχουν άλλες δικαιολογίες για να πεταχτεί ξανά η Blossom”, πρόσθεσε. “Της αξίζει επιτέλους όλη η αγάπη”.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr