Φύλακες άγγελοι: Ζευγάρι κουνελιών γίνεται υπεύθυνο για τη νέα αδελφή του μωρού

Η προσθήκη ενός νέου μωρού στην οικογένεια μπορεί πάντα να είναι αγχωτική όταν πρόκειται για κατοικίδια ζώα – αλλά όταν η Jenn Eckert απέκτησε την κόρη της, Bailey, τον περασμένο Ιούνιο, δεν μπορούσε ποτέ να ονειρευτεί πόσο γρήγορα τα κουνέλια της, Alfie και Amelia, θα την ερωτεύονταν.

Κατά την πρώτη τους συνάντηση, δεν υπήρχε αμφιβολία ότι ο Alfie και η Amelia αγαπούσαν τη νέα τους αδελφούλα. Στέκονταν ψηλά δίπλα στο βρέφος στο φορείο του στο νοσοκομείο, με τα μεγάλα τους αυτιά να είναι σχεδόν τόσο μεγάλα όσο και εκείνη.

Η ιστορία των Alfie και Amelia

“Ο Alfie προσπάθησε να πηδήξει στο κάθισμα του αυτοκινήτου και η Amelia απλώς μύρισε”, δήλωσε ο Eckert στο The Dodo. “Ήταν όμως και οι δύο τόσο ευγενικοί, οπότε ήξερα ότι θα γίνονταν οι καλύτεροι φίλοι”.

Ο Eckert είχε δίκιο. Αν και τα κουνέλια μπορεί μερικές φορές να είναι απόμακροι, ο Alfie και η Amelia, που ζουν ελεύθερα στο σπίτι της οικογένειας από το Wisconsin, ξεκαθάρισαν αμέσως ότι, όταν η Bailey ήταν στο δωμάτιο, τίποτα άλλο δεν είχε σημασία.

“Είναι πάντα το επίκεντρο της προσοχής τους”, δήλωσε ο Eckert. “Θα ξαπλώσουν δίπλα της όταν εκείνη κοιμάται. Έχουν την τάση να αιωρούνται λίγο, σαν να την έβλεπαν αμέσως ως την ευθύνη τους να την προστατεύσουν”.

Δεδομένου ότι η Μπέιλι ήταν κοντά σε κουνέλια σε όλη της τη ζωή, τα αγαπάει κι εκείνη. Συχνά γυρνάει για να παρακολουθεί τον Alfie και την Amelia όταν μπαίνουν στο δωμάτιο, ενώ της αρέσει επίσης να τα ταΐζει με λιχουδιές. Τα κουνέλια είναι και τα δύο φλαμανδικοί γίγαντες, που μπορεί να ζυγίζουν πάνω από 20 κιλά, οπότε είναι οι ιδανικού μεγέθους φίλοι γι’ αυτήν.

Καθώς η Μπέιλι μεγαλώνει, θα έχει την οικογένειά της και τα κουνέλια εκεί σε κάθε της βήμα για να της διδάξουν τον κόσμο. Φαίνεται ότι ο Alfie και η Amelia της διδάσκουν ήδη πολλά για την καλοσύνη και τον σεβασμό.

“Σίγουρα προστατεύουν την Μπέιλι”, δήλωσε ο Έκερτ. “Ο Άλφι χτυπάει αν η Μπέιλι κλαίει. Όταν η Μπέιλι κοιμάται, και οι δύο [συνεχίζουν] να τη μυρίζουν για να δουν αν είναι ξύπνια”.

Δυστυχώς, πολλές οικογένειες επανατοποθετούν τα κουνέλια τους επειδή κάποιοι άνθρωποι δεν πιστεύουν ότι μπορούν να συνυπάρξουν με τα παιδιά. Ενώ τα παιδιά πρέπει πάντα να επιβλέπονται και να είναι ευγενικά με τα κουνέλια, τα ζώα μπορούν να γίνουν θαυμάσιοι σύντροφοι για ανθρώπους όλων των ηλικιών και συχνά έχουν να προσφέρουν στους ανθρώπους τους άφθονη στοργή.

Επειδή ο Alfie και η Amelia είναι τόσο ευγενικοί με την Bailey, ο Eckert έχει αρχίσει να τα εκπαιδεύει ως επίσημα κουνέλια θεραπείας, συνεργαζόμενος με έναν οργανισμό που ονομάζεται Pet Partners. Αφού πιστοποιηθούν, θα αρχίσουν να πραγματοποιούν τακτικές επισκέψεις σε νοσοκομεία και γηροκομεία για να συναντούν και να αγκαλιάζονται με τους ασθενείς.

Το ζευγάρι έχει ήδη αποκτήσει μεγάλη εμπειρία στο σπίτι, και τους αρέσουν εξίσου πολύ οι προπονήσεις στα νοσοκομεία. Ο Eckert παρακολουθεί τακτικά την πρόοδό τους, τόσο στο θεραπευτικό τους έργο όσο και στα καμώματά τους στο σπίτι με την Bailey, σε μια σελίδα στο Facebook που ονομάζεται Rabbitat For Humanity.

“Νομίζω ότι ο κόσμος είναι πολύ περίεργος [γι’ αυτά], καθώς τα κουνέλια δεν είναι το πρώτο κατοικίδιο που οι άνθρωποι θα έβαζαν μαζί με ένα μωρό”, δήλωσε ο Eckert. “Με την Μπέιλι, μπορώ τώρα να δείξω στον κόσμο ότι επειδή έχετε ένα μωρό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να κρατήσετε το κουνέλι σας. Συνεχίζω να προωθώ τη θεραπεία με κουνέλια, καθώς δείχνει πόσο καλά μπορούν να είναι με τα παιδιά. Μου δίνει επίσης την ευκαιρία να εκπαιδεύσω τους ανθρώπους σχετικά με τη φροντίδα των κουνελιών – δεν είναι απλώς ένα ζώο που μπορείς να βάλεις σε ένα κλουβί”.

Με διάρκεια ζωής πάνω από 10 χρόνια, τα κουνέλια είναι εξαιρετικά έξυπνα και δημιουργούν στενούς δεσμούς με τους συντρόφους τους κουνέλια και τις ανθρώπινες οικογένειές τους. Πολλά κουνελάκια, όπως ο Alfie και η Amelia, έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο σπίτι, γεγονός που τους επιτρέπει πολλή άσκηση και κοινωνικοποίηση.

Παρόλο που, ως θηραματικά ζώα, συνήθως δεν τους αρέσει να τα παίρνουν στα χέρια τους, συχνά είναι ευτυχισμένα να κάθονται δίπλα στους ανθρώπους τους και να δέχονται λιχουδιές ή κατοικίδια. “Είναι τόσο ευγενικά ζώα από τη φύση τους και μπορούν να είναι λιγότερο τρομακτικά για ένα παιδί επειδή δεν γαβγίζουν”, δήλωσε ο Eckert.

Η Eckert ερωτεύτηκε για πρώτη φορά τα γιγάντια κουνέλια πριν από πέντε χρόνια, όταν ο σύζυγός της έφερε στο σπίτι της ένα θηλυκό φλαμανδικό γίγαντα με το όνομα Betsy ως κατοικίδιο. Η Betsy έγινε ο καλύτερος σύντροφος και στήριγμα για την Eckert, η οποία μόλις είχε χάσει τη μητέρα της εκείνη την εποχή. Η οικογένεια υιοθέτησε ένα κουνέλι με το όνομα Walter αμέσως μετά, και η Eckert άρχισε να εκπαιδεύει και τα δύο ως πιστοποιημένα θεραπευτικά κουνέλια.

Το πνεύμα της Betsy και του Walter ζει στο νεαρό Alfie και την Amelia, καθώς εισάγουν τους ανθρώπους στη χαρά των κουνελιών σπιτιού και της θεραπείας. Η μικρή τους αδελφή, η Bailey, ήταν μία από τις πρώτες τους “ασθενείς” – και είναι σαφές ότι θα την αγαπούν πάντα λίγο περισσότερο.

“Τα κουνέλια ήταν πάντα τα μωρά μου, οπότε το να βλέπω πώς ανταποκρίθηκαν αμέσως ήταν καταπληκτικό, και το να βλέπω τον δεσμό να μεγαλώνει καθώς αλληλεπιδρούν περισσότερο είναι πραγματικά ένα όμορφο θέαμα”, δήλωσε ο Eckert. “Με την Μπέιλι ακόμα τόσο μικρή, και τα τρία εξαρτώνται πλήρως από εμάς για φαγητό, ένα ασφαλές μέρος για να κοιμηθεί, αγάπη κ.λπ. … Νομίζω ότι από πολλές απόψεις, το αναγνωρίζουν αυτό. Είναι σαν να έχουν τη δική τους μικρή γλώσσα”.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr